自由講場

跳至

首頁
34567...10

尾頁

大宅

似有咗,否則男家點會比個仔25嵗就娶老婆?

子爵府

sugarbean 發表於 23-9-30 10:12
似有咗,否則男家點會比個仔25嵗就娶老婆?

係似有咗,但有咗都係有準備,而且有錢男人肯負責任都唔係必然

男爵府

呢班小花何依婷劉x旋郭柏妍......是最開心,阻住佢地上位!

子爵府

fullmoney 發表於 23-9-30 10:21
呢班小花何依婷劉x旋郭柏妍......是最開心,阻住佢地上位!

老實講,女人嫁得好仲好過TVB 上位

珍珠宮

好媽媽勳章

秋天與楓葉 發表於 23-9-27 11:04
當年我20歲仲讀緊書,老公嫲嫲催結婚,成枱人一齊食緊飯,叫我大咗肚先結婚都得
(90後)

「成枱人一齊食緊飯,叫我大咗肚先結婚都得」~
相信叫你大咗肚先結婚的,應該都係男家的親戚。

如果係佢哋個寶貝女,可能就會話要安排結婚先,之後才大肚。個人經驗係好多男家的親戚都係咁雙重標準。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

她透露今次請的賓客九成九都是家人,只有4位姊妹是圈中人:「其實4位姊妹我都係臨婚禮前兩三日先通知大家㗎,大家都唔知情,俾我嚇親嘅。」

原文網址: 陳嘉慧深圳出嫁游嘉欣梁敏巧做姊妹 老爺催生6個:如果未停經 | 香港01 https://www.hk01.com/article/946892?utm_source=01articlecopy&;utm_medium=referral

即係幾條姊妹裙都係2-3日內造的? 定還是現成size 唔係訂造一著就係? 佢又會知幾個姊妹一定得閒? 其實結婚咪結婚,搞到好似懶係神秘懶係之前冇籌備冇人知,反而覺得佢好扮嘢,大方D 一早認唔會好睇D? 明明早幾日訪問游嘉欣佢話唔知,個新娘懶係要守秘密搞到班姊妹好核突咁

別墅

點解呢個女仔結婚咁多人講

男爵府

mickeyeva 發表於 23-9-26 11:25
咁突然, 27歲好後生, 如果係恭喜晒!

恭喜呀!27歲結婚適婚年齡
我估佢應該有咗,睇佢件婚紗咁大隻蝴碟遮住個肚,似係有咗
attach1/tmp/phpqNUIHs

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/ente ... 1001_00862_001.html

現年27歲的無綫小花陳嘉慧今日(1日)於深圳出嫁,與拍拖半年的圈外男友Calvin拉埋天窗,有指他們選址在深圳擺酒是為了遷就親戚,亦有可能是陳嘉慧已經懷孕。不過婚禮現場保密功夫做到足,未有讓傳媒入場,但就有安排傳媒到宴會廳休息。而嘉慧身穿一字膊婚紗,大露事業線,性感搶鏡,而圈中好友游嘉欣、梁敏巧、王虹茵及彭翔翎則擔任姊妹團。

約下午六點,新娘嘉慧與一班姊妹團宴會廳會見傳媒,但新郎哥就未有現身。身穿拖尾Tube dress婚紗的嘉慧大騷白滑香肩,仙氣十足,一班姊妹在接受訪問時表示婚禮有不少感動場面,忍不住眼濕濕,而新娘子陳嘉慧受訪時表示老公並非富二代,只是普通人,但性格怕醜,問到給老公多少分時?她冧爆表示:「滿分,佢咩我都鍾意,多謝佢精心策劃咗呢個婚禮。(老公有冇同你講愛的宣言?)佢話一生一世,聽太太話就冇錯。佢寫嘅誓詞畀我想像中有文采,估唔到準備得咁好,聽到我好想喊,但我要忍住,我為求靚唔好整花咗個妝。」她指行禮時看到大家見證其婚禮,非常感動,而老公亦眼濕濕。她透露早前已在港註冊,今次嘉賓以親人為主,只有四位姊妹是圈中人,也是兩、三日前才通知她們,返港後會請同事食飯,也有通知高層樂易玲,問到婚後會否繼續演藝工作?她揚言會繼續當演員,老公亦十分支持她。

對於有指兩人拍拖半年便閃婚,她作出否認:「都拍咗拖好耐時間,但幾耐就當留一個秘密畀我哋。」她續謂對方是3月1日向她求婚,但鬧出不少笑話:「當時我啱啱瞓醒,佢話不如結婚,我以前佢講笑,我即時答應咗。到咗拍求婚片嘅時候,又唔記得除口罩,搞到要補拍,我冇諗過我人生大事就要Take2。」問到是否雙喜臨門,她同樣否認,稱生小朋友順其自然:「我同老公都好鍾意小朋友。(老爺話想你生6個?)我會努力加油,喺未停經前諗吓先。」

梁敏巧獲邀加入陳嘉慧婚禮姐妹團。談到好姐妹出嫁,她開心表示:「恭喜Erica(陳嘉慧),祝佢同老公白頭到老、求結同心及幸幸福福。我哋今朝5點半開始,所以都有啲攰,不過係開心嘅,喺兩、三日前我收到Erica嘅邀請,其實唔係好了解佢老公,今日算係首次見面,覺得佢好溫柔體貼,全程對眼都離唔開Erica,好好緊張佢嘅新娘打扮,睇得出佢好照顧及錫老婆,同埋好有紳士風度,會關心埋我哋啲姐妹。」她又大讚新郎風趣幽默,最感動是他準備的誓詞﹕「聽完先知道佢同Erica原來經歷咗咁多嘢。」

至於嘉欣祝福好友幸福快樂,並稱讚兩人合襯 :「睇住佢哋都覺得好甜蜜,佢老公對佢好體貼,好有心機打點好多嘢,希望佢哋一直甜蜜幸福美滿。」

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

陳嘉慧深圳出嫁游嘉欣梁敏巧做姊妹 老爺催生6個:如果未停經
https://www.hk01.com/article/946 ... articlecopy&utm_medium=referral

翡翠宮

畀面勳章

FJmom 發表於 23-9-26 12:10
做愛上你的衰神果個

睇我的大夫,佢個樣好似唔同左,如果唔係認得佢把聲,我都唔知係佢
日日是好日

男爵府

結得咁急似有左 同嗰個Jumbo一樣

男爵府

2023年兔年勳章 畀面勳章

個妝唔靚 佢好似面腫腫咁
Kaya Kwok was born on 31/JAN/05
Alvin Kwok was born on 05/JUL/12

公爵府

件婚紗擺明遮肚,恭喜佢雙喜臨門

子爵府

牛年勳章

回覆樓主:

張結婚相唔係好同平時個樣。 不過件婚紗都幾特別。

伯爵府

2024年龍年勳章 2018父親節勳章

件婚紗蝴蝶結好明顯係遮住果肚嘅...加埋成副孕樣咁....

公爵府

27(emoji)差唔多湊仔冇咁辛苦

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

老公個邊有米、有咗…好過拍戲啦!
個化妝好唔得!化得醜樣,唔知係咪荷爾蒙影響!

公爵府

婚紗相個樣唔靚

我的大夫個樣自然啲

公爵府

回覆樓主:

個樣唔係好同

首頁
34567...10

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊