自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

2024勳章 2021可愛聖誕B勳章

片中所見,西裝骨骨上陣的方力申,在婚禮現場落力獻唱,但對於他挑選的歌曲,不少網民就直言似乎不太符合結婚這類喜慶的場合:「婚禮搵方力申,都係想離婚收場」、「人哋結婚唱晒失戀歌」、「佢啲情歌不適合在婚禮唱吧」、「結婚唱好心好報」?其實方力申有不少經典作品都是苦情歌,主要描寫失戀或情侶分手的心情,雖然寓意未必太好,但相信他今次獻唱已經得到一對新人的同意,亦有不少網民大讚他唱得好聽!

https://www.hk01.com/%E5%8D%B3%E6%99%82%E5%A8%9B%E6%A8%82/947864/%E6%96%B9%E5%8A%9B%E7%94%B3%E6%93%94%E4%BB%BB%E5%A9%9A%E7%A6%AE%E8%A1%A8%E6%BC%94%E5%98%89%E8%B3%93%E7%8D%BB%E5%94%B1-%E5%A5%BD%E5%BF%83%E5%A5%BD%E5%A0%B1-%E7%B6%B2%E6%B0%91-%E7%9C%9F%E4%BF%82%E5%A4%A7%E5%90%89%E5%88%A9%E6%98%AF

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

子爵府

2023年兔年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

得一首歌有人識

大宅

婚宴唱呢首歌會唔會唔係咁岩呀

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 笑得好勳章

Jhar 發表於 23-10-5 09:28
得一首歌有人識

可能係

公爵府

wewelala 發表於 23-10-5 09:20
片中所見,西裝骨骨上陣的方力申,在婚禮現場落力獻唱,但對於他挑選的歌曲,不少網民就直言似乎不太符合結 ...

我試過參加婚禮,酒席開始之前March in嗰首歌係 Miss you finally,呢首歌當年因為電視劇而好hit,但我都冇諗過會喺婚禮現場聽到
不過嗰對夫妻仲係好恩愛,冇離婚,所以大家放心

公爵府

回覆樓主:

我記得bk 以前有 jm分享
參加婚禮時
新老爺定外父上台表演
唱小李飛刀...

揮刀劍~斷盟約~
相識注定成大錯~~

公爵府

好媽媽勳章

moma1023 發表於 23-10-5 09:45
我試過參加婚禮,酒席開始之前March in嗰首歌係 Miss you finally,呢首歌當年因為電視劇而好hit,但我都 ...
我之前去我fd個婚禮,唔記得佢係播邊首歌,淨係記得係唔太好意頭既歌,我後尾有問朋友,佢話佢選歌無諗太多,淨係想選自已鍾意既,當然,我fd佢依家都係好好

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

ARabbit 發表於 23-10-5 09:54
參加婚禮時
新老爺定外父上台表演

呢個正!

揀得呢d歌都冇避忌架啦,新人同方力申都冇理,旁人反而咁肉緊。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

片中所見,西裝骨骨上陣的方力申,在婚禮現場落力獻唱,但對於他挑選的歌曲,不少網民就直言似乎不太符合結 ...

大宅

Jhar 發表於 23-10-5 09:28
得一首歌有人識

我估都應該係啦

子爵府

參加婚禮時
新老爺定外父上台表演

笑咗

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

儍的嗎?

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

參加婚禮時
新老爺定外父上台表演

珊瑚宮

我同老公講呢單野,佢問係唔係參加鄧麗欣婚禮

侯爵府

我試過參加婚禮,酒席開始之前March in嗰首歌係 Miss you finally,呢首歌當年因為電視劇而好hit,但我都 ...

有咩所謂
大把結婚時做足意頭野、又播曬百年好合、永結同心意頭嘅歌,都係離婚
婚姻唔係建基係好意頭上

男爵府

回覆樓主:

十分認同
我年代結婚既朋友實用張學友首(你的名字我的姓氏),但都離婚收場

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

參加婚禮時
新老爺定外父上台表演

呢個冇辦法, 可能嗰場婚禮都係新老爺出支, 佢自己租個場唱卡拉ok啫, 佢鍾意唱咩就唱咩。 但方力申應該係收錢唱嘅, 專業啲好

大宅

2024勳章 2021可愛聖誕B勳章

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊