自由講場

跳至

首頁
23456...10

尾頁

珍珠宮

mybeebee 發表於 23-10-6 17:10
今日啟德AirSide錯入一間貴到離地的電器舖~~~果間牌子聽都未聽過
但入面的電器都係離地價
無綫吸塵機最平要 ...

Miele

伯爵府

育兒性格勳章

mybeebee 發表於 23-10-6 18:46
回覆 loveshp238 的帖子

我唔理佢覺得自己牌子幾巴閉佢唔做宣傳,唔做廣告又搵鬼識咩

Miele依個品牌已有百幾年歷史,
人哋唔使特登做宣傳,
已經得到足夠嘅市場佔有率。

子爵府

blackypurin 發表於 23-10-6 18:54
我懷疑定位附近嘅私樓住戶 可能好多樓盤都係用呢個牌子
係呀 係用佢

大宅

vincielau 發表於 23-10-6 18:56
Miele依個品牌已有百幾年歷史,
人哋唔使特登做宣傳,
已經得到足夠嘅市場佔有率。

俾我揀,
我會選擇用果幾萬蚊買個LV袋,
行出街就更加型!🤣🤣🤣

珍珠宮

mybeebee 發表於 23-10-6 18:59
俾我揀,
行出街就更加型!🤣🤣🤣

乜而家仲有人覺得LV型㗎?我以為連大陸人都唔買嘅牌子已經冇市場添

水晶宮

好媽媽勳章

mybeebee 發表於 23-10-6 18:59
俾我揀,
行出街就更加型!🤣🤣🤣

我啲LV收埋左十幾年,乜依家仲有香港人用?
M牌係世界名牌,洗乜賣廣告
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

whyyou 發表於 23-10-6 18:15
死啦,我次次經過廣東道啲名店都覺得貴到離晒譜,我以後係咪要將廣東道同海港城改做東廣道同港海城嚟發洩 ...

Luxury product就算貴到離譜,冇錢買同唔識係兩件事!
樓主講呢個牌子都唔係一啲high end到牌子好少好少人知,只可以話貧窮限制想像!

樓主10個post九個半都係講啟德,你點會似佢啊?
可能佢成世人都未住過呢啲新發展區屋企附近有「K11 feel」嘅新商場,以為住咗啟德升咗lev,點知一出口暴露所有㗎啫!
樓主直程係啟德發展區代言人啦

esmehouse    發表於 23-10-6 19:23

子爵府

等於入去LV等跟住話人貴到離地一樣,你覺得人地會覺品牌定你問題。

珍珠宮

2024年龍年勳章

麟媽媽 發表於 23-10-6 17:35
係AirSide並不是SideAir

勁多人覺得佢中文名係嘥氣所以照譯做英文
希望每天開心渡過 ;-)

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

gzilla 發表於 23-10-6 17:44
你唔係講緊Miele? 人哋勁過Dyson好多
係你自己唔識,就唔好話人水魚價
上網check 吓做吓功課先啦
佢可能住嗰附近
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

whyyou 發表於 23-10-6 19:03
乜而家仲有人覺得LV型㗎?我以為連大陸人都唔買嘅牌子已經冇市場添

見到各位留言,真系好笑,吾好怪樓主,佢淨系識 LV ,井底之蛙,重要出帖呃分,我以前住翔龍灣交樓設施都系呢個牌子。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

麟媽媽 發表於 23-10-6 18:07
係,IL COLPO都喺嗰度開Pet Grooming, 仲收天價,比Private I Pet貴幾倍。
Private I Pet 突然間變得好貼地
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

子爵府

esmehouse 發表於 23-10-6 19:16
佢可能住嗰附近
住付近點會唔知m牌 差唔多私樓都係m呀

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

esmehouse 發表於 23-10-6 19:20
Private I Pet 突然間變得好貼地

佢呢排做緊特價喎,如果啲人冇仔女得隻狗,真係捨得洗架!
我隻貓出去沖涼剪毛五舊水,係咁上下啦,佢剪個毛,唔可以貴過我個仔剪個髮㗎嘛!

水晶宮

twobigeyes 發表於 23-10-6 17:56
其實今時今日好多豪宅樓盤附送嘅家庭電器都係Miele,好普遍。呢個牌子嘅電器係貴,但係唔算離地。根本好多 ...

咪係

伯爵府

育兒性格勳章

Anpanmama 發表於 23-10-6 19:12
Luxury product就算貴到離譜,冇錢買同唔識係兩件事!
樓主講呢個牌子都唔係一啲high end到牌子好少好少人 ...

樓主嘅回應有“夏蟲不可以語冰”嘅感覺。

寶石宮

麟媽媽 發表於 23-10-6 19:33
佢呢排做緊特價喎,如果啲人冇仔女得隻狗,真係捨得洗架!
我隻貓出去沖涼剪毛五舊水,係咁上下啦 ...

我嗰間都係,但我有三隻,所以乜嘢都要 x 3

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

loveshp238 發表於 23-10-6 19:33

咁如果唔係私樓呢…
早期入住嗰啲應該唔係私樓

寶石宮

loveshp238 發表於 23-10-6 19:33
咁附近亦都有好多公屋、居屋

翡翠宮

mybeebee 發表於 23-10-6 18:46
回覆 loveshp238 的帖子

我唔理佢覺得自己牌子幾巴閉佢唔做宣傳,唔做廣告又搵鬼識咩

如果佢冇做宣傳,喺BK甚至香港都咁多人知呢個牌子,咁係個品牌錯定係你錯呢?話唔定我哋知得比你多係我哋嘅錯
唔識唔緊要,唔好撐囉,世界之大唔識嘅嘢咁多,衰衰地跌一鋪咪算囉,越講越錯越錯越講!
更加暴露你自己係井底蛙!

首頁
23456...10

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊