自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

朋友喺外國嚟香港想去澳門玩,我自己都唔識,主要係去大路景點同靚嘅酒店行一行,唔知邊個碼頭方便?請指教!

子爵府

bbbusy 發表於 23-10-7 21:00
朋友喺外國嚟香港想去澳門玩,我自己都唔識,主要係去大路景點同靚嘅酒店行一行,唔知邊個碼頭方便?請指教 ...

靚酒店喺晒氹仔, 氹仔碼頭落近有去酒店旅遊巴!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

朋友喺外國嚟香港想去澳門玩,我自己都唔識,主要係去大路景點同靚嘅酒店行一行,唔知邊個碼頭方便?請指教 ...

大路景點係咪即大三巴同埋議事亭前地呀?
不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

大路景點就外港,靚酒店就氹仔。兩邊都有d酒店(賭場)車嘅

水晶宮

dreamboy_man 發表於 23-10-7 21:06
大路景點就外港,靚酒店就氹仔。兩邊都有d酒店(賭場)車嘅

請問邊個碼頭啲船期密啲?

星期日回程返香港,因為未決定玩到幾點鐘,到時去到碼頭先至買船飛返香港,遲唔遲?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆樓主:

氹仔碼頭啦!

水晶宮

bbbusy 發表於 23-10-7 21:56

星期日回程返香港,因為未決定玩到幾點鐘,到時去到碼頭先至買船飛返香港,遲 ...
船期密就外港

子爵府

我諗觀光飲飲食食應該去氹仔好一點

公爵府

氹仔 - 靚酒店
外港 - 大三巴

可以去程 外港,回程 氹仔

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

星期日回程返香港,因為未決定玩到幾點鐘,到時去到碼頭先至買船飛返香港,遲 ...

會過夜? 有拎行李的話,氹仔碼頭方便d,玩完返酒店拎行李都得。

冇乜行李可以睇行程而定,例如氹仔入,外港/港珠澳走。

子爵府

如果住靚酒店咪氹仔,氹仔都有巴士去返大三巴附近!但成日冇位仲好多個站!有排企!
教你方法,又唔使錢!
就係原先酒店shuttlebus去外港碼頭,再轉坐返新葡京shuttle bus入去!嗰度最旺!

有錢坐的士另計

大宅

如果回程先買船飛,可能買唔到飛, 因為而家有好多演唱會舉行,啲人星期六晚聽完歌,星期日回港。
9月中就試過,下午約4點到澳門碼頭,只剩番凌晨船飛, 要搭的士改去坐金巴返香港。

如果外國朋友無所謂,建議網購定去程船飛,出碼頭就可乘坐各大酒店發財車,回程坐金巴,等友人見識吓港珠澳大橋

水晶宮

schi 發表於 23-10-8 03:42
如果回程先買船飛,可能買唔到飛, 因為而家有好多演唱會舉行,啲人星期六晚聽完歌,星期日回港。
9月中就試過 ...

請問邊度搭金巴返香港?最夜嗰班車幾點鐘?

珍珠宮

9月中就試過 ...

金巴喺澳門半島唔喺氹仔㗎喎

大宅

外港碼頭係turbojet,氹仔係金光飛航。正常就turbojet航班密d

子爵府

牛年勳章

Turbojet平日好似都1個至個半鐘一班。而且不易買即埸票。暑假時同朋友去。他們先走。黃昏到碼頭。平飛要等到11點。結果買8點貴賓座。200變4 0 0 -位。上船、開船又遲。我哋就分開之後搭巴士去咗大馬路。簡單行咗大三巴。食埋快餐先去返港珠澳口岸金巴返香港。車費平而且車滿就開。到香港一係港鐵。一係巴士。去邊都好方便。

珍珠宮

9月中就試過 ...

金巴喺外港碼頭隔離個人工島,點會返去氹仔搭金巴走呀?

大宅

whyyou 發表於 23-10-8 21:29
金巴喺外港碼頭隔離個人工島,點會返去氹仔搭金巴走呀?

你啱,係我矇盛盛寫錯咗

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊