自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

冇出去做facial,我見有做facial既人既皮膚好似冇咁精緻有彈性。

講開冇敷mask 十幾年。敷親都會爆瘡,化完妝會生石頭瘡,唔理反而仲好。

子爵府

力神 發表於 23-10-12 19:45
請問你宜家無咁勤力敷mask皮膚比以前分別大嗎?我都唔想做太多,但又擔心皮膚差
...

你唔想做太多嘅原因係什麼? !如果你真係唔想做太多,可以嘗試隔日做,看看自己皮膚有冇改變,然後減到你想做嘅次數。
至於我而家嘅皮膚,冇因為很少敷mask而分別大。但我認為因為後生時比較注重保養,所以打好咗個底。係咪答得好矛盾?!我覺得護膚都係隨心做的,如果你有壓力地去護膚,其實對皮膚也不太好啊。但我都希望自己日後可以做到一星期敷番一,兩次mask 。因為我而家幾個月先敷一次mask。

伯爵府

我晚晚敷mask, 一星期一至兩次家用美容儀。好耐無出去做facial, 以前都會一個月一次。好想做番,等個仔大少少多番D私人時間會出去做多D。

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

兩三日full一次

水晶宮

回覆樓主:

見啲朋友係好後生就識得保養皮膚,keep 住敷mask,間唔中出去做facial,佢哋啲皮膚真係比同年齡嘅光亮白滑好多,日子有功。 而家自己唯有做得幾多得幾多,急起直追。

男爵府

bbbusy 發表於 23-10-12 13:37
我先,冇出街做,平平哋喺屋企敷吓mask,查吓面膜糕,一個星期兩次三次。真係唔知有冇用,覺得做咗好過唔做 ...

我無出街做,但在家都極懶,好少做。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊