自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章

TVB製作好認真

為增加劇集電影感,《羅祝》劇組特意邀請了先後憑電影《胭脂扣》及《影》獲得金馬獎最佳美術設計殊榮的馬光榮(Horace)擔任美術總監

大家睇呢套劇時,可以留意埋場景、道具、角色造型

https://www.am730.com.hk/娛樂/羅密歐與祝英台-金馬獎最佳美術設計得主馬光榮擔任美術總監-讚嘆tvb效率奇高-匪夷所思/405681?fbclid=IwAR0CS_xVr8lPmTnR0RkOhw7PAxzbN_Ofhu0zA8EgGu6SuD8C1mYmoQA5G_Q_aem_AYCDUb90JkOkJWqgV8ru3CNlaOteT7tKQqdsd7tTomTq5ZAwkfmw185di1sIYyIdeRU

attach1/tmp/phpqtc3fx
attach2/tmp/phpWGLPgt

大宅

回覆樓主:

原來大有來頭,咁要留意下先

子爵府

pc2012 發表於 23-10-17 17:57
TVB製作好認真

為增加劇集電影感,《羅祝》劇組特意邀請了先後憑電影《胭脂扣》及《影》獲得金馬獎最佳美 ...

我都覺得場景及燈光好特別好靚,有啲王家偉feel

珍珠宮

但太超現實,睇咗一集投入唔到。
個場景設計原意可能係靚,但出嚟只覺得好假。

男爵府

Ononluk 發表於 23-10-17 19:10
但太超現實,睇咗一集投入唔到。
個場景設計原意可能係靚,但出嚟只覺得好假。
...

係,仲未明做緊咩!

公爵府

咁既劇情,同網上玄幻,穿越,重生,劇情有得比。只係唔夠漫畫熱血,無所顧忌。殺上神界,成就永恒

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊