自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章

buyup集運重陽節竟然放假,明明大陸話重陽節唔係法定假期,我20號7點半集運,見到佢今日無動作,揾客服問,冇人回覆。左撳右撳見到原來佢話重陽節放假,要遲啲先至發貨我起碼24號先收到貨,今次真係中伏!你地用開嘅集運重陽節有無放假呀?
attach0/tmp/phpeVNBsM

珍珠宮

2024年龍年勳章

bobomia 發表於 23-10-21 17:59
buyup集運重陽節竟然放假,明明大陸話重陽節唔係法定假期,我20號7點半集運,見到佢今日無動作,揾客服問, ...

『10月20日晚發出的貨品一般都要到10月24日才開始安排派送

快遞在假期前後都須處理比平常更多的 會嚴重影響到港及到港後派送時效。』

咁即係要起碼至少要25號先收到貨,快遞變龜速遞 真係中伏了,d貨仲趕住要用!

未聽過重陽節前前後後要放幾日假!

各位JM用嘅嘅集運重陽節是否也放假呢?

子爵府

bobomia 發表於 23-10-21 18:07
『10月20日晚發出的貨品一般都要到10月24日才開始安排派送

快遞在假期前後都須處理比平常更多的 會嚴重影 ...

內地倉唔放假但香港呢邊放,一樣無人派貨

急用唔好淘,或者加運費SF直送HK

侯爵府

回覆樓主:

用官集無放假。

翡翠宮

2018復活節勳章 BK猜猜猜慶中秋

Buyup 一直幾好,穩陣又有效率
人與人之間的感情很脆弱~ 珍惜那個能夠讓你做回真正自己既人~ 活在當下!

子爵府

回覆 bobomia 的帖子

重陽節係香港勞工假期, 就算大陸唔係假期, 香港都會放, 下次聖誕節都要留意紅日嗰幾日唔好淘落黎住呀.........

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

buyup集運重陽節竟然放假,明明大陸話重陽節唔係法定假期,我20號7點半集運,見到佢今日無動作,揾客服問, ...

集運唔係一向星期六不發貨嗎?就算大陸唔放,香港d司機大佬同自取點重陽都放假,咁d貨掉去邊?

大宅

回覆樓主:

我都係用Buyup, 幾好,送貨d人都有禮貌。

珍珠宮

2024年龍年勳章

Lilyforest 發表於 23-10-21 18:33
用官集無放假。

早知用菜鳥啦 !

珍珠宮

2024年龍年勳章

hnh_mami 發表於 23-10-21 18:30
內地倉唔放假但香港呢邊放,一樣無人派貨

急用唔好淘,或者加運費SF直送HK

d貨宜家應該仲係東莞,香港放假,大陸一齊放埋

子爵府

bobomia 發表於 23-10-21 19:02
早知用菜鳥啦 !

我用極兔,19號落單集,今日都係未收到。

珍珠宮

2024年龍年勳章

mecury1234 發表於 23-10-21 18:51
回覆 bobomia 的帖子

重陽節係香港勞工假期, 就算大陸唔係假期, 香港都會放, 下次聖誕節都要留意紅日嗰幾 ...

原來香港d集運,除咗要睇大陸假期,仲要睇埋香港假期

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

HK休星期日一,所以國內星期六日不發貨
就算發咗貨HK倉都無人接收

珍珠宮

我用順豐
又係20號8點左右集運
剛收到貨了

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

菜鳥自提點都好似放假,同埋有d七點就閂門

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

回覆樓主:

例如
attach0/tmp/phpF5RiLQ

珍珠宮

bobomia 發表於 23-10-21 18:07

快遞在假期前後都須處理比平常更多的 會嚴重影 ...

又唔係人地無講,你大安旨意都叫中伏?
邊個伏你?

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

??我用開私集, 會通知客人放假, 等客人有準備
我放假時人地都要放
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

珍珠宮

牛年勳章 醒目開學勳章

20號星期五集運,正常係24號到港喎。(好多非官方集運都係呢d時間)
你好少淘寶?無留意集運通告?

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

我都中伏了~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊