自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

亞殘運比賽繼續,咋日港隊游泳可以包攬三甲,真係令人高興。

希望港隊運動員繼續努力,爭取好表現。

喺度要吐槽一下32台嘅節目選擇!

昨日32台節目尾聲預告今日會主力直播嘅項目,得知32台早上主力做劍擊團體賽,但係朝早仲有其他比賽,結果佢就將嗰啲節目安排喺下晝時段做延播!

硬地滾球同埋乒乓波賽事,32台講佢會播嘅賽事全部都係上午比賽嘅!

硬地滾球

32台播男女子個人BC4小組,女子個人BC3小組賽事。

最緊要係:

下晝唔係冇港隊嘅賽事,謝德華會喺BC3同星加坡選手爭晉級資格,我唔明白,點解佢講嘅焦點賽事居然冇呢場!

乒乓球比賽

32台講嘅男女子單人賽,港隊嘅比賽9成都係上午進行,唯一會喺下晝舉行嘅只有兩場女子單人C11級比賽,仲要係2:30開始!

反而黃昏會有男子單打四強賽,港隊兩位C9級選手會進行比賽,我希望32台會喺收到最新賽程時會做啲更改。

不過我再睇返港台嘅節目表,佢一直列出節目係做杭州第四屆亞殘運會,都寫冇直播,咁延播都合規則呀

好了,喺度竹園各位港隊選手努力比賽,爭取佳績

Update:

港隊輪椅劍擊隊都有好成績!

男子佩劍團體決賽,將同泰國爭金牌。

最後港隊落敗,得到銀牌。

恭喜 港隊男子佩劍團體

女子花劍團體決賽, 將會對上實力強勁既國家隊。

正如我所料,實力強勁嘅國家隊大比數擊敗港隊,所以港隊獲得銀牌。

草地擲球男子個人賽BC3級, 港隊鄧子朗進身決賽, 肯定奪得奬牌。

比賽完結,鄧子朗不對國家隊選手, 獲得 銀牌。

港隊陳睿琳喺女子100米背泳s14級奪得金牌。

另外喺硬地滾球,港隊都有男女選手進入四強。

即係穩奪獎牌!

至於乒乓球比賽, 女子隊有4位隊員入左4強。

男子隊入左4強,暫時得C9級王志賢, 不過C7級有三位隊員全部入咗8強。

學所屬比賽正式完結, 到時先至會 計入當天嘅資訊帖內。

子爵府

32台而家就直播男子配件團體輪椅劍擊比賽,有興趣嘅可以開電視,或者上港台網站睇網絡轉播電視。

子爵府

今朝早有射箭比賽。昨日進行嘅各項目資格賽,港隊成績有好有壞,有部份項目可以進入下一階段。

女子反曲弓個人公開級十六強淘汰賽
港隊陳婉華同翁沐茵都喺資格賽後,進入咗32強。

男子複合弓個人公開及十六強淘汰賽
講隊袁永昌,方加強同危家銓亦都係資格賽後晉級,進入32強,佢哋將會喺稍後比賽。

港隊翁文泰係男子W1個人公開級進入十六強,將會打八強淘汰賽。

而喺中午時段,將會上演女子複合弓雙人團體公開級四強賽,港隊將會對戰印度隊。
參考亞運印度隊嘅實力,希望港隊努力表現。

同樣團體戰,男子複合弓雙人團體公開級八強淘汰賽,講句將會對戰中華台北。
又係對中華台北,不過今次就係複合弓混合團體公開級8強淘汰賽。

希望各位運動員有好表現

子爵府

好奇怪, 輪椅劍擊 ,男子佩劍團體賽居然冇中國隊
明明佢哋包攬曬男子配劍個人賽A級同B級四強。

子爵府

輪椅劍擊女子花劍團體 比賽。香港隊嘅排名令佢可以直接入四強, 對手係打四強賽上嚟嘅泰國隊, 港隊暫時落後。
希望可以贏到 泰國隊入決賽啦

子爵府

今日嘅射擊比賽有港隊運動員參加。全部都係參加 10米氣手槍比賽。

率先上場嘅係男子SH1級資格賽11:15開始
港隊有三位運動員參加: 郭迪生,黃仁禾, 鄧志誠

13:30 就會係女子SH1級資格賽,港隊有 翟文鳳同林錦萍參加。

子爵府

六分嘅差距,香港女子花劍隊, 能否逆風翻盤呢?

子爵府

45:43逆風翻盤成功
港隊在余大家姐力挽狂瀾下,闖進 女子團體花檢決賽!

水晶宮

2024年龍年勳章

observer 發表於 23-10-24 11:14
45:43逆風翻盤成功
港隊在余大家姐力挽狂瀾下,闖進 女子團體花檢決賽!

睇咗,好緊張
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

子爵府

Rita 發表於 23-10-24 11:16
睇咗,好緊張

不過對手好強勁, 係包攬女子花劍AB級三甲 嘅中國國家隊

基本上我預咗拎銀牌

子爵府

港隊今日男女團體 都入咗金牌戰,男子佩劍團體係半決賽,擊敗印度隊,將會係決賽對上泰國隊。
比賽時間11:40分。
至於剛贏咗泰國隊嘅港隊女子花劍外,金牌戰12:50上演。

更正:睇錯比分,半決賽係泰國打低韓國

子爵府

男子佩劍團體金牌正戰開始左。第一局我哋港隊嘅 鄺遠興 一分都攞唔到, 不過好彩第局由陳穎健連取十分,結果反而一分領先泰國隊。
第三局有b級選手陳曦上場, 結果雙方都冇得分, 但對身為B級選手嘅陳曦嚟講,已經係勝利,因為對手係A級選手。
第四局比分仍然冇變更。
因為港隊上場係鄺選手,對住對方b級選手。 結果係雙方攞唔到分。
可惜跟後泰國嘅選手 攞分多個香港隊香港仔基本上全部都係靠 陳穎健取分, 喺大陸落後嘅情況 有冇機會平反敗局呢?
最慘係我哋港隊只係能夠湊足三個人參加團體賽,亦即無後備人選~
所以三位哥哥,努力加油吧

子爵府

泰國選手你嘈多啲呀!一直畀紅牌,啲分港隊一路追上嚟

子爵府

可惜分差太大 ,陳大哥追極都冇辦法平返大局!最終港隊落敗得到銀牌。

子爵府

草地擲球男子個人B3級。2組首名都係國家隊選手,而港隊鄧子朗喺小組賽排第二, 所以可以晉級判決賽,會同另一組首名嘅國家隊選手爭入決賽,輸咗就去打銅牌戰。
依家暫時嘅係12局,比分 9比8 鄧子朗 領先

到咗淘汰賽階段,就唔會有時間限制?總之邊個打到21分就贏!

子爵府

希望女子花劍隊 ,唔好好似男子佩劍隊咁,只係靠一個人攞分

子爵府

上場對住泰國半決賽冇上場嘅林嘉雯小姐,今次正選上陣,好厲害呀!追咗好多分

子爵府

已經結束咗嘅SH1級男子10米 氣手槍資格賽, 港隊三位選手嘅成績未能進入前八強,所以無緣決賽。

補充埋女子隊嘅資料, 資格賽嘅成績位列下游, 完成 今次嘅比賽。

希望各射擊隊員努力加油,提升水準

子爵府

中國隊實力真係高, 去到第九局,對住辜小姐 ,重演個人賽四強局面, 無力招架對手嘅快攻!最終以大比分落敗 ,金牌只能拱手相讓。
香港隊獲得銀牌。

子爵府

今日羽毛球比賽。朱文佳繼續男單強勢,贏埋第三場,肯定晉級淘汰賽。
隊友王鎮炎以同樣三連勝成績,應該可以晉級淘汰賽。

至於女子單打, 兩位港隊運動員 都係小組賽全敗出局,無緣晉級。

男子雙打,朱王配 將會首次喺小組賽上場, 希望努力盡級。

兩支混雙組合小組賽完結。
朱/蔡配 兩戰全敗出局
王鎮炎同林貞榕 一勝一敗,以小組次名晉級八強, 終於稍後時間同印尼選手爭入四強。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊