夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

~~

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

同99同住, 仲要生2個!乜都指意曬距媽同我, 咁其實成個家, 男既角色是什麼?
FTM 嗎? 經濟實力如何?
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

別墅

想對小朋友好,或者試下 婚姻輔導,睇下幫唔幫到2個人的關係,保留一個完整的家庭俾小朋友,先係最好,才能俾最多時間,金錢,照顧小朋友

大宅

回覆 john1977 的帖子

你覺得婚姻輔導真的有用嗎?個人既性格係甘,會唔會單憑外人既幾堂課程而有所改變?

大宅

我做過攝影同執相,宜家時勢有圖未必有真相。

別墅

winnie66 發表於 23-10-24 12:57
回覆 john1977 的帖子

你覺得婚姻輔導真的有用嗎?個人既性格係甘,會唔會單憑外人既幾堂課程而有所改變? ...

當然世事冇話包生仔, 其實係睇你哋兩個幾有心 行落去, 畢竟你哋兩個有小朋友, 就算你哋離婚, 都要等兩年, 之後 因為有小朋友,生活上亦都會有交接,唔會完全斷曬來往。
其實你 就算想離婚, 都 係要等分居, 上庭, 不如去試下, 將來就算小朋友問起,你哋至少係努力過,

另外睇下你 嗰位輔導員嘅功力, 同埋你哋嘅問題 係積咗幾耐 ,你哋至少 有小朋友 ,呢一個共同點 ,大家可能都想為小朋友最大嘅利益, 去試下改善關係
性格, 可能透過磨合,更加了解對方 就係咁,如果 平時嘅生活, 做到有足夠嘅愛, 可能做到包容。
雖然你哋可能唔同性格, 但其實你哋各自都有自己嘅朋友, 喺其他人眼中,都可能覺得你哋係好人, 好男人好女人, 或者係有啲相處上嘅嘢, 你哋係冇 磨合到出嚟 ,如果之後磨合到,行落去係舒服嘅,或者你哋過到呢一關
呢點我唔肯定, 你哋如果磨合到,學到新的相處之道,改善左關係,相處得開心, 小朋友又細, 可唔可以守到 婚姻 嘅承諾, 但至少 學習到與人相處, 對將來同小朋友相處,或者同將來嘅伴侶生活 ,都係會有幫助
希望你地和小朋友,最終幸福快樂

別墅

婚姻輔導, 你當係補習 ,輔導員係 點條路畀你, 你哋兩個 如果buy佢講嘅嘢,你哋兩個要 自己學習 ,改變。當年我果個輔導員, 係另外畀書我哋自己睇,唔係個個適合, 每個人click 嗰下 個位唔同 ,睇你哋嘅動力喺邊度, 真係睇你輔導員嘅功力

伯爵府

回覆樓主:

離乜婚,9年前未結婚出軌你都肯原諒仲肯同99住仲生兩個,如果唔係出面小三要坐正,你老公唔要你,你係唔會離

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

要同奶奶住兼老公有前科,真係生一個都嫌多,你仲生兩個

叫佢湊多些小朋友,陪玩或睇功課或讀圖書之類。

唔好比條死佬咁得閒,得閒到溝女。

最後最現實一句,你有無錢,離婚既話有無人湊兩個小朋友,有先有得揀。

子爵府

winnie66 發表於 23-10-24 10:56
最近發現C6電話有另外一個女人既相,係我嚴型拷問下距話係網上識的,幾個月前的了,純粹傾下計無其他野(我 ...
同奶奶住,老公有前科兼對家庭無責任心,呢D 條件仲學人生兩件。。。。。

大宅

回覆 cecelc~~

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

winnie66 發表於 23-10-24 18:28
回覆 cecelc 的帖子

你地成日講點解仲生兩個,我生係基於對距還有既信任,我原諒得距就要對距有信心!但距 ...

怕.離左,佢唔比錢你照顧小朋友仲大鑊

繼續cap水同埋做婚姻輔導
不要從別人的嘴裡去認識我

別墅

肥肥寶 發表於 23-10-24 14:30
離乜婚,9年前未結婚出軌你都肯原諒仲肯同99住仲生兩個,如果唔係出面小三要坐正,你老公唔要你,你係唔會 ...

好殘忍,但好真
樓主條路自己一早選左,心甘命抵

侯爵府

問題係你有冇能力離婚後,要搬出去住同照顧小朋友?

男爵府

winnie66 發表於 23-10-24 10:56
最近發現C6電話有另外一個女人既相,係我嚴型拷問下距話係網上識的,幾個月前的了,純粹傾下計無其他野(我 ...

其實想請教樓主如何打開老公手機。如你接受到他不停有其他女人,咁都要警告他,則問他又想點。

子爵府

回覆 winnie66 的帖子

你話想當距透明,等距個個月準時出糧比你就算,講真關係唔好,你想當佢提款機都未必穩陣

其實你依家最應該要計算下你無咗佢係咪搞得掂,搞得掂你先有say,如果唔係你就要步署下點做,例如cap水,出返嚟做嘢等等

男爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

其實你應該諗,你有錢就唔要佢,自己養大小朋友。你無錢,就繼續等佢養,宜家就開始安排搵工同搵人照顧小朋友。
男人如真心愛你,你不需做任何事佢都痴住你。變得心的,就算今次回頭都有下一次,自己有經濟能力最緊要。

男爵府

纲交啫,又無乜實則野,咪原諒一次半次囉!

記得叫他比多啲家用,同時儲起不要放在自己到,叫父母幫你儲起以防萬一。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

winnie66 發表於 23-10-24 18:28
回覆 cecelc 的帖子

你地成日講點解仲生兩個,我生係基於對距還有既信任,我原諒得距就要對距有信心!但距 ...

恕我坦白,你不如暫時當佢透明,至少每月佢有份糧比你,亦對小朋友影響減到最低…因為你一離婚,佢可能唔會再比錢你,又或者唔會穩定比錢,因為我身邊見太多,婚前好錫對仔女,一離婚真係衰到小朋友學費比一半都唔肯架,到等上庭再判,贍養費都夠膽每月拖…

(除非你自己計得掂,touchwood佢唔比,你都有能力搞掂…否則真係要等小朋友大多少少先算,再cap下錢先)

男爵府

回覆 winnie66 的帖子

明爱有,你call call 有夫婦活動

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊