論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

agent話如果要做就要額外比錢,問佢如果check 到有唔及格咁我哋可以點做,但佢無答只比咗勞工法例網址我哋。
有jm可以解答一下嗎?
做的話我哋仲要自己揾人帶姐姐去check(間公司唔會幫手帶工人去診所), 但唔做的話又好似唔知點咁...

伯爵府

2023年兔年勳章 BB防敏心得分享勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 DHA勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

SpongeBoBo 發表於 23-10-25 14:48
agent話如果要做就要額外比錢,問佢如果check 到有唔及格咁我哋可以點做,但佢無答只比咗勞工法例網址我哋 ...

今年5月新工人姐姐到港後,Agent 會帶新工人姐姐去做基本身體檢查,第二日先送她到港鐵站交收,因請人的費用已包了這項檢查。

伯爵府

2023年兔年勳章 BB防敏心得分享勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 DHA勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

SpongeBoBo 發表於 23-10-25 14:48
agent話如果要做就要額外比錢,問佢如果check 到有唔及格咁我哋可以點做,但佢無答只比咗勞工法例網址我哋 ...

其實Agent都要包基本身體檢查,最少都要知道姐姐有沒有懷孕或有隱疾。

大宅

shirley_chiang 發表於 23-10-25 18:28
其實Agent都要包基本身體檢查,最少都要知道姐姐有沒有懷孕或有隱疾。

係,我以前自己請的工人都係package包埋,仲要agent帶去body check咁我就無理,只有呢間係縮骨成咁. 真係好鬼激氣!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊