自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

miko.c9 發表於 23-10-26 23:01
政府絕對冇忘記你,你年年冇收到綠色信封咩?

昨晚收信見到稅單了

伯爵府

KarsonReggie 發表於 23-10-27 08:53
回覆 ychan^ 的帖子

我都想知,成日睇到捐款廣告好似都圍繞依d地方。唔知係米錯覺

一帶一路國家嘛,香港作為中國既一分子,當然要幫手招呼呢D國家。至於點解係呢幾個國家?只要做,不要問。

侯爵府

2024年龍年勳章

littlebb228 發表於 23-10-27 08:39
基層BB點解由其他人養,而唔係自己養?呢個係乜嘢價值觀?既然價值觀有問題,點教育下一代?到時會成為社 ...

冇話要養基層BB。
似乎有心人將交稅不滿和“政府拿市民的稅款去養基層BB”當作必然關係,引導市民放大“基層”和“南亞”焦點。只係想強調呢個措施是提升本地出生率。當然我認同有更好措施改善出生率,要重新檢視福利政策和難民問題。

男爵府

MommyPanel勳章

Mamamia 發表於 23-10-25 19:01
從未試過對施政報告如此反感!香港經濟發展不如理想,中產人士冇任何受惠,一味討好基層、外來人「才」,要 ...

講得岩呀!! 點解唔增加本地學生倍訓, 最離譜係引入比我們更窮的國家的人入黎, 如果係星加波, 馬來西亞會更好囉~

Black List below seller:魔怪媽媽
waieva13 ,adj4102, tiffytiffy2002
melody00,BAIDEN,heib0910,miffychsno8(Lai mei la)
hi952,waiyi1011,MC82"9277*334"
(BOC =012 608 1009846 9 chan wai yi)

男爵府

畀面勳章

happymap2013 發表於 23-10-27 10:13
講得岩呀!! 點解唔增加本地學生倍訓, 最離譜係引入比我們更窮的國家的人入黎, 如果係星加波, 馬來西亞會 ...

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊