自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

侯爵府

zayma 發表於 23-10-25 23:59
但班家長仲想叫個司機開車,真係痴線,返學重要定命仔緊要??當時肯定第一時間打番學校&校巴公司匯報情 ...

片段最後20秒的家長好離譜
佢明知校巴司機當時極煩燥,失控仲叫佢開車送學生返學校。

講嘢語氣,態度十足黑社會。
attach1/tmp/phpjxb7Cx

珍珠宮

bks2014 發表於 23-10-26 07:23

家長可以覺得司機照開車,重要幫口鬧,根本佢哋係同類

侯爵府

fupigpig 發表於 23-10-26 14:51
家長可以覺得司機照開車,重要幫口鬧,根本佢哋係同類

在另一鋪見到校巴司機在昨天已經被炒

而家係時候再翻看條片,看看其他家長及保姆如何指鹿為馬顛倒黑白,包庇校巴司機

侯爵府

bks2014 發表於 23-10-25 22:08
又在家長及學生面前大講粗口

https://youtu.be/A5J9O43UXnA?si=yQzRlXiIUQSwMJgw

最煩係啲家長
特別係個女人,叫的士司機唔好嚇親學生
最嚇親人嘅係校巴司機
有咁嘅家長真係

公爵府

牛年勳章

Lopopo 發表於 23-10-26 18:41
最煩係啲家長
特別係個女人,叫的士司機唔好嚇親學生
最嚇親人嘅係校巴司機

香港嘅家長,返學大過天!太緊張成績,難怪香港嘅學生壓力咁大 !呢件事其實對於車上面嘅小朋友影響深遠,非常影響佢哋嘅道德判斷!

大宅

如果朝朝比架校巴阻住出車,我一定躁爆

男爵府

咁多位唔停,係都要阻住車出入位,校巴司機唔啱在先,仲大聲夾惡,呢啲人呀簡直有躁狂症呀,校巴司機成個x社會,呢啲人炒啦

男爵府

低質司機,低質家長,低質學校

,

大宅

回覆樓主:

竟然有呢啲家長,返學好重要咩,報左警叫校巴司機走先?應該要告一條妨礙司法公正

侯爵府

熊熊老婆 發表於 23-10-26 18:46
香港嘅家長,返學大過天!太緊張成績,難怪香港嘅學生壓力咁大 !呢件事其實對於車上面嘅小朋友影響深遠,非常 ...

相信嗰啲家長日常都係指鹿為馬

子爵府

https://youtu.be/A5J9O43UXnA?si=yQzRlXiIUQSwMJgw

我又唔明,如果架校巴泊車成日都阻住人哋,可以先同學校投訴同向管理處投訴! 又或者明知架校巴呢幾分鐘係停喺度 方便小學生上車,咁不如自己早啲或者遲啲開車, 方便人又唔阻自己!

不過個校巴司機亦都唔抵幫、講粗口都係小兒科,打人就絕對唔啱!

睇得出啲女人幫口都係想息事寧人, 尤其係擋住個校巴司機唔好旭手打人!反而最離譜係最後出現個男人,如果真係已經報咗警,根本就唔可以比個校巴司機走, 而且個校巴司機情緒咁差, 都唔知會唔會隨時有意外發生!

珍珠宮

育兒性格勳章 睛靈勳章

wingyaumama 發表於 23-10-27 09:47
我又唔明,如果架校巴泊車成日都阻住人哋,可以先同學校投訴同向管理處投訴! 又或者明知架校巴呢幾分鐘係 ...

其他post有提到只要校巴泊前幾步就可以任佢停幾耐都得,唔會阻到人,當你第一日第二日唔知,畀人呠咗兩日知喇啩,第三日都唔停去另一個位,係要繼續頂住人。根本就係校巴撩事鬥非,真係唔知應該邊個佛都有火!
要方便學生上車就要人哋月租位早啲或遲啲出車嚟就校巴?呢一車係公主王子呀?點解唔掉返轉校巴等人出咗車佢先入嚟?

子爵府

減齡達人勳章

我在另一Froum竟然話個的士司機錯, 話佢惹事生非, 話佢唔應該BU個校巴司機, 佢唔BU咪無事, 等下唔使死......我睇到都好心寒,另我回想起19年黑暴期.

珍珠宮

打人形事案

話架車重要接好多人, 個位先生話四眼佬....放個司機走

係咪要夾返去, 協助調查先

要了解兩位係咪合謀, 有冇教唆

果架唔係救火車十字車, 因咩大晒先

珍珠宮

bks2014 發表於 23-10-26 17:30
在另一鋪見到校巴司機在昨天已經被炒

而家係時候再翻看條片,看看其他家長及保姆如何指鹿為馬顛倒黑白, ...

調查方向, 應該查下,私人屋苑法外之地, 有無主謀合謀

個司機只係個打手, BIG BOSS係隔離指揮

因咩你架校巴, 要日日阻住人大晒? 黑社會?

公爵府

bks2014 發表於 23-10-26 07:23

想知警察到後結果?
個家長痴線, 報左警竟叫司機走, 佢咁緊張返學, 應該叫佢仔/女落車轉其他交通工具回校

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊