自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

南亞人繁殖力強勁, 香港好快變南亞港, 我哋就變成少數族裔

goldpiglet    發表於 23-10-28 18:38

公爵府

香港政苦真係好關愛

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

brother4 發表於 23-10-28 17:41
可能蛇頭講在港生育有錢派,所以忽然多咗人來(希望想多咗)

派錢生育嘛, 仲要優先上樓, 乜津貼都可以申請, 政府咁鍾意派, 好做唔做 ,支持派錢嗰啲係咪應該拎佢出去祭旗

子爵府

cy101 發表於 23-10-28 16:44
專登架,蛇頭專登放佢哋,跟手又報警話島上有人求救,變咗警察唔可以唔理,變相半幫拖送佢哋過嚟!!:heheh ...

梗係有人教佢哋嚟香港喇,之前一落機舉手就有律師幫佢地,依家窮無單仲唔慫恿用水路嚟咩,上單大陸人運載過嚟香港,就好明顯睇得出,明知道一去內地律師就無單做,無人教真係揾鬼信!
attach0/tmp/phphksj9Y

伯爵府

虎到金來勳章

小市民可以點

大宅

行山人仕真係要避一避好啲
唔好去行山暫時
萬一遇上南亞團伙真係乜都輸晒
好危險

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

消閒活動 發表於 23-10-28 18:02
行山人仕真係要避一避好啲
唔好去行山暫時
萬一遇上南亞團伙真係乜都輸晒

越多呢啲人才,就預咗香港治安都唔方好得去邊, 呀突首完全唔知民間疾苦, 高官全部堅離地 , 福利傾斜一日到黑就做show扶貧扶貧, 要派福利又要引入佢所謂嘅專才,港人都係自求多福啦

子爵府

333s 發表於 23-10-28 17:40
在港的弱勢社群---
難民及尋求庇護者
「人蛇」當然要做假難民: 4K+ cash 

㩒咗條link睇咗,呢個什麼基督導組織都幾垃圾!
香港是發展中國家咩,咪笑死人啦,香港不是國家。
難民住寮屋及鐵皮屋,生活環境惡劣。香港人都系住呢啲喎。
他們在香港面 對營養不良及健康問題的挑戰,佢哋在原居地原本都可能係營養不良啦。
離鄉別井、異鄉的冷眼歧視,文化差異,令他們的精神長期受壓。講咁多返自己國家囉!

attach1/tmp/phpYQ3n4f
attach2/tmp/phpVeQG0v
attach3/tmp/phpw59nXL
attach4/tmp/phpdWokU1
attach5/tmp/phpaCxvRh
attach6/tmp/phpPh0WOx

洋蔥頭媽咪    發表於 23-10-28 18:16

子爵府

回覆樓主:

依家連外僱都識利用酷刑聲請留港

https://orientaldaily.on.cc/content/%E8%A6%81%E8%81%9E%E6%B8%AF%E8%81%9E/odn-20220412-0412_00174_003/%E8%B7%B3%E5%B7%A5%E5%A4%96%E5%82%AD%E6%9C%89%E6%A8%A3%E5%AD%B8%E6%A8%A3--%E7%94%B3%E5%85%8D%E9%81%A3%E8%BF%94%E5%81%9A%E9%BB%91%E5%B7%A5

截至去年年底,約有2,600名聲請人提出的上訴尚待酷刑聲請上訴委員會/免遣返聲請呈請辦事處作出決定。

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20230117/mobile/bkn-20230117160401967-0117_00822_001.html

每年都有聲請人提出上訴 ,及司法覆核!!
attach0/tmp/phptPZhHL
attach1/tmp/phpbg4MSL
attach2/tmp/phpBr9t4L

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

333s 發表於 23-10-28 17:34
5度現「人蛇」 蒲台島28非法入境者揮手求警帶走
人蛇當中18人為孟加拉裔、3人為巴基斯坦裔、7人為印度裔 ...

痴線架

侯爵府

moto1357 發表於 23-10-28 18:15
依家連外僱都識利用酷刑聲請留港
死火啦, 連外傭都扮假難民
香港對待假難民嘅福利太好喇, 完全唔想再交稅

子爵府

回覆樓主:

原頭係 - 幫酷刑聲請人仕上訴律師係公民黨李志喜,酷刑聲請人仕點解會知道用法援打官司?

https://legalref.judiciary.hk/lrs/common/search/search_result_detail_frame.jsp?DIS=86311&QS=%2B&TP=JU
attach0/tmp/phpNN7Fmi
attach1/tmp/phpJ6wYcL

珍珠宮

找張超雄啦

水晶宮

moto1357 發表於 23-10-28 18:19
原頭係 - 幫酷刑聲請人仕上訴律師係公民黨李志喜,酷刑聲請人仕點解會知道用法援打官司?

可以麻煩指出邊個未做監躉 或未著草嗎

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

Bbpig2014 發表於 23-10-28 16:37
10日內5度現「人蛇」 蒲台島15人揮手求救證為非法入境被捕

https://hk.news.yahoo.com/10%E6%97%A5%E5%85% ...

救命!

珍珠宮

恢復即報即解

子爵府

Bbpig2014 發表於 23-10-28 18:19
死火啦, 連外傭都扮假難民
香港對待假難民嘅福利太好喇, 完全唔想再交稅
...

就係呢班劣師黨賣港賊專幫外人唔係幫香港人,當年莊豐源律政司要求人大釋法,就係呢班乞兒劣師600人遊行反釋法
attach0/tmp/phpmc0dOX
attach1/tmp/phpBaxzBX

大宅

yanpig22 發表於 23-10-28 17:10
捉一排,嚴下,之後埋又打回原形,由得難民繼續湧入。 將每月俾難民的$1200 的錢給照顧長期病患的家庭仲好 ...

政府識甘諗就好。宜家亂甘fing錢,痴Q線。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

BKFinder 發表於 23-10-28 18:22
找張超雄啦

鬍鬚張要着草湊女,聽聞係嗰邊生活過得麻麻地

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊