自由講場

跳至

首頁

尾頁

洋房

catvv 發表於 23-10-30 09:38
台灣一名女童7歲起乳房離奇開始發育,最終確認有「性早熟」的情況,被建議接受打針治療,女童媽媽得悉後即 ...

唔高?

伯爵府

jamesbond007 發表於 23-10-30 21:10
根本香薰就係 chemical , 成日聞,对身體有咩好?多鬼餘!

我屋企一向禁香薰香水,我唔知會關性早熟事,只覺得添加化學野再吸入肺部,點都唔好啦吓!

cindy123    發表於 24-2-13 02:50

別墅

dotdotdotdot 發表於 23-11-1 01:18
而家fb成日賣廣告果種免墨水熱敏紙printer都係,會性早熟同致癌,但愈來愈多家長買俾小學生用呢
...

呢個真係唔知喎學到野(emoji)(emoji)

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

sunshine0613 發表於 23-11-1 08:00
我有睇呢方面的書,有D種類的精油是會員對荷爾蒙有影響,所以唔識唔好亂用
...

我以前讀過有關香薰療法嘅課程,第一堂要學就係唔可以用於嬰兒同孕婦身上,但好多賣精油香薰嘅居然話每日俾bb用(有人直情教人食落肚)...真係O晒肚,但偏偏好多人聽,仲有朋友陀b時已買定一套油,然後日日同bb按摩。。。

花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

珍珠宮

睛靈勳章

catvv 發表於 23-10-30 09:38
台灣一名女童7歲起乳房離奇開始發育,最終確認有「性早熟」的情況,被建議接受打針治療,女童媽媽得悉後即 ...

有冇資料來源?

侯爵府

vivibabyvivi 發表於 23-10-30 18:27
咁屋企種好多花,或者住外國有花園⋯點算?
可以放心學埋拉丁舞, 反正都催熟咗!

男爵府

rose-mag 發表於 24-2-13 04:22
我以前讀過有關香薰療法嘅課程,第一堂要學就係唔可以用於嬰兒同孕婦身上,但好多賣精油香薰嘅居然話每日 ...

精油有分2種,一種係化學溝出黎,果種好多有機溶劑,即係好似油漆咁,日日搽日日聞對身體實有害。
另外一種就係純植物油,即係好似平時花生油、canola oil, olive oil 咁,對身體傷害相對細好多。

男爵府

Sad2020 發表於 23-10-30 23:31
真不太相信呢,間間拉丁舞學校細路咪大部分都早熟呢,咁要有發生先可信呢

可能日常食物你地無留意到或者係一啲藥物你地無察覺嘅會引致早熟都未定,商家唔想比你知就轉移賴落其他嘢都未定,諗吓傳媒呢幾年講嘅嘢係咪真係咁信得過?

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

ayako 發表於 24-2-13 05:00
精油有分2種,一種係化學溝出黎,果種好多有機溶劑,即係好似油漆咁,日日搽日日聞對身體實有害。
另外一 ...

就算純天真精油都要睇用量,仲要考慮個人體質,bb 日日用唔適合,大人都唔應該,化學溝果d就更加唔駛講。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

lovesunnyday 發表於 23-10-30 10:47
原來香水香薰都會出事

我屋企一直都有用essential oils,我兩個小朋友又冇呢個情況出現喎!

不過聽過有人話薰衣草會影響胸部發育。

伯爵府

回覆樓主:

拉丁舞我覺得未必大影響,但成日聞精油我覺得真係好危險,始終係化學品,話之天然提錬,但本身不應該出現在身體內,多時間累積對身體一定會有影響

珍珠宮

大姑娘 發表於 23-10-30 17:17
我都唔中意香薰。 有啲人點埋啲雜牌香薰,變相吸毒。

近年好興嘅Y Lxxving陣味我都唔鍾意,好多人陀住條香熏鏈出街,聞到我暈暈地

珍珠宮

Sad2020 發表於 23-10-30 23:31
真不太相信呢,間間拉丁舞學校細路咪大部分都早熟呢,咁要有發生先可信呢

信則有,不信則無,男女身貼身跳埋d調情舞,點解唔會額外增加分泌賀爾蒙。

男爵府

Sad2020 發表於 23-10-30 23:34
咁更年期去跳咪好唔錯呢

笑左

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊