自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

我個囝出年適齡讀k1,之前做定功課報咗幾間心儀幼稚園,為表誠意我仲去曬學校啲open day同埋活動日之類,依家收到信就嚟要面試,我諗緊洗唔洗買套西裝仔俾個囝專係面試用,而我就著啲去飲嘅裙,咁樣會唔會俾到學校印象深刻啲,印象好啲入到機會率應該都會高啲啲?因為我身邊無同個囝差唔多大嘅朋友仔,都係上網search 要點樣備戰面試,唔想錯過任何一個機會,希望各位俾下意見。

水晶宮

回覆樓主:

不用,着得整齊就得

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

我覺得似返一個童年的孩子、清潔、乾淨、企理、就可以了。
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

kamwingwing 發表於 23-11-1 20:44
我個囝出年適齡讀k1,之前做定功課報咗幾間心儀幼稚園,為表誠意我仲去曬學校啲open day同埋活動日之類,依 ...

冇關係

依家出生人數低,唔太差都會收啦

翡翠宮

2024年龍年勳章 熱血金章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 大廚勳章

唔會,簡單醒目便可
The meeting of two personalities is like the contact of two chemical substances: if there is any reaction, both are transformed.

Carl Jung (1875 - 1961)

珍珠宮

好媽媽勳章

我個囝出年適齡讀k1,之前做定功課報咗幾間心儀幼稚園,為表誠意我仲去曬學校啲open day同埋活動日之類,依 ...

認真的嗎?雖然我的仔女係十幾年前考幼稚園,但我深信直到而家,小朋友著西裝或家長著飲衫對面試結果並沒有幫助。(仔女當年考到名幼,我帶他們面試時,我都只係著T-shirt牛仔褲。)

其實學校面試的目的係要甄選適合的小朋友和家長,所以家長要了解學校的教育理念,而小朋友最好就係聽話,切忌打人,另外要識一啲對應年齡要識的嘢:我只記得要識認顏色,其他你上網搵一些舊的分享。

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

千祈唔好
小朋友唔識攪,郁兩郁裙甩褲甩仲衰。西裝要攝衫又盛,對鞋又著唔慣,面試日唔好攪d咁嘅嘢

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

千祈唔好,K1 smart casual 已經可以
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

回覆樓主:

唔會

水晶宮

着乜衫應該無關係,整齊decent 已可
未click 入嚟之前我以為你細路諗住着西裝面試大學。。。

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

Nbs 發表於 23-11-1 21:12
着乜衫應該無關係,整齊decent 已可
未click 入嚟之前我以為你細路諗住着西裝面試大學。。。
...

我都以為、大學生畢業面試~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

侯爵府

牛年勳章

你認真?你代入老師同學校角度去諗就會有答案

子爵府

你講真定講笑?今時今日著到飲樣去面試,唔興架啦!好記得幾年前去cky, 港同,講到明唔好著西裝、公主裙

侯爵府

2024年龍年勳章

細路仔唔使,最緊要著得佢舒服
polo shirt已經好醒目
反而當年我地為咗in小一就特登搵裁縫度身做咁套西裝俾c6,幾千蚊只係著咗兩三次

琥珀宮

最緊要小朋友著得舒服,另外千其千其唔好剪個奇怪髮型,大部分老師都唔鍾意,尤其校長,家長唔好著短褲踢拖,正常就可以,家長唔好有煙味強勁香水味

珍珠宮

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

我都以為問入大學又或者重要面試k1買西裝,真係無語
珍惜 感恩
You got this!!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

回覆樓主:

唔會,會著恤衫

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

我都以為係問大學面試
幼稚園面試,整潔舒服就可以啦

水晶宮

我見過真係有細路著到花仔花女咁去in幼稚園,
再望下父母, 著到去飲咁...
個效果就好似國內遊客著西裝皮鞋、套裙高跟鞋去香港郊區行山咁, 好騎呢~

esmehouse    發表於 23-11-1 23:40

珍珠宮

2023年兔年勳章

乾淨整齊就得啦

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊