自由講場

跳至

首頁
23456...8

尾頁

大宅

最令我驚訝竟然你同你老公獨處嘅時候,你唔想同佢獨處,同埋有種唔自在嘅感覺

伯爵府

20170101 發表於 23-11-13 21:22
我39 ,佢44

咁都唔係好大年紀,有少少悶 不過你地都習慣咗,要揾返親密嘅感覺真係好有難道。

大宅

20170101 發表於 23-11-13 21:22
我39 ,佢44

樓主,我同你好似,我39..老公43, 結婚13年,兩個小朋友, 大家都係無二人世界, 我只顧小朋友,照顧家庭…..結果老公出軌, 我而家心痛到不得了……雖然老公已經斬左嗰邊,但我放唔低,好傷心…

男爵府

Cambyyungcc 發表於 23-11-14 01:46
樓主,我同你好似,我39..老公43, 結婚13年,兩個小朋友, 大家都係無二人世界, 我只顧小朋友,照顧家庭 ...

唔好內疚覺得之前可能自己做唔夠。有時就算兩公婆好似好好,好恩愛,老公都可以出面有女人,出面多誘惑,屋企的又欠新鮮感。
個心刺穿過,係好難放低的…….

男爵府

20170101 發表於 23-11-13 10:29
我唔係唔愛, 只係覺得佢係爸爸, 我係媽媽, 唔係老公同老婆關係。平日相處我地無所不談,但一般都係討論生活 ...

我同你哋年紀相似,情況都相似。不過我係ftm,所以我生活就一定係圍繞住兩個仔,我又無其他人幫手湊仔,係得我同老公。
我自己覺得我唔愛佢,好耐之前已覺得。但20歲識佢,拍拖到而家,咁熟咁親咁fd,關係係親密。但呢一兩年,好間唔中發夢,夢到佢中意咗另一個,或準備離開我去另一個女人度,夢中我心好痛好痛,醒後痛的感覺都好強烈,我就諗,其實我一直好似唔在乎佢,但去到呢啲位,個心係會痛,其實只係而家太安逸太平淡,有日如果佢真係有另一個女人,我就會好傷心好後悔。

男爵府

我唔係唔愛, 只係覺得佢係爸爸, 我係媽媽, 唔係老公同老婆關係。平日相處我地無所不談,但一般都係討論生活 ...

我覺得咩情況,兩公婆都唔可以唔咩,好影響關係。你搵次佢睇電話時,你走埋去整佢,第一次係會尷d突兀d,但下次就慢慢自然返。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

樓主寫嘅我經歷過,生左小朋友後大家嘅焦點集中哂响小朋友度,尤其小朋友仲咁细,嗰陣我真係想小朋友快D大,同C6分開生活,但當小朋友大D,我同C6 都現發大家嘅相處模式有問題,雖然大家無正式去講,但大家都努力去試下每個星期去單獨撑枱腳,去睇戲,試着維繫大家感情,日子耐左,關係有明顯改善!比小朋友自己一間房瞓啦!起碼两公婆臨瞓時可以放鬆一下! 有自己空間傾下傾,樓主加油,你嘅問題相信好多家庭都面對過! 記得你揀嘅另一半的好,係會陪你渡過下半生嘅人,如果宜家知道有問題,試着慢慢改變一下!努力經營下一定會好,建議每星期揾一日外出拍下拖 。

珍珠宮

睛靈勳章

回覆樓主:

好明顯係有問題,呢啲如果是旦一方有第三者就會出問題,如果日嘈夜嘈就更加冇將來

男爵府

20170101 發表於 23-11-13 21:28
每晚都好似今晚咁,分工安頓好小朋友上床瞓覺,之後我同佢就喺客廳,佢篤下電話,我睇電視。之後佢10點左右 ...

三歲同六歲小朋友其實都好細,你老公幫唔幫到手,係神隊友定豬隊友?你係咪對佢有不滿喺心入面谷住,所以唔想同佢親近?

大宅

嘩. 大把人恨過呢種天輪之樂啦
生左仔. 身份改變左. 關係淡左好正喎
幾十歲人仲拍拖........唔驚比人笑咩
我見到條街有D 4-50歲男女手拖手出街
我成日想行前問佢地. 你地今年幾大呀?
仲玩MK 仔MK 妹野?

男爵府

jlin123 發表於 23-11-14 04:42
三歲同六歲小朋友其實都好細,你老公幫唔幫到手,係神隊友定豬隊友?你係咪對佢有不滿喺心入面谷住,所以 ...

我老公會幫手㗎。大家時間時間都係花喺返工同小朋友身上。不滿就梗係有,但都係嘈d 生活所碎習慣,唔係咩大事。。。唔知係咪屋企有工人姐姐喺度,本身都會避忌下,加埋同小朋友瞓工作又勞累,夾埋夾埋大家習慣咗距離感

男爵府

劫褲濟朋 發表於 23-11-14 05:10
嘩. 大把人恨過呢種天輪之樂啦
生左仔. 身份改變左. 關係淡左好正喎
幾十歲人仲拍拖........唔驚比人笑咩

即係你覺得咁樣好正常不過?我見我父母以前都係咁樣

大宅

20170101 發表於 23-11-14 11:42
即係你覺得咁樣好正常不過?我見我父母以前都係咁樣

我父母40歲已經分房訓
一d 問題都無
身份改變左就係改變左
點解要格硬返轉頭
人會長大架麻、
成世想拖手打車輪搞野咩

珍珠宮

當初決定分房瞓應該預咗有呢個結果,去到呢個地步已經冇咩辦法了

大宅

我覺得關係係互相維繫,無論咩方式都好,最緊要大家覺舒服。

我地一齊廿年,都有返工,都有小朋友,小朋友自細就自己一間房訓,到佢訓,我地兩公婆就一齊睇下劇集,然後又一齊入房訓覺,每日如是。

假期總會一齊,我想去邊,佢都會陪我,就算唔出街,留係屋企各自做大家鍾意既事。

以前後生都會想要激情,到而家就覺得平淡原來好舒服,大家可以唔洗不斷講野,只要望到對方在就夠。

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

我下月就結婚30週年,出街仲拖手,傾計仲好多話題

得閒兩公婆/一家人出街食下行下街睇下戲,去下旅行

珍珠宮

大家舒服就得,唔好諗咁多。
如果双方都過得輕鬆自在,就證明你哋好夾,如果大家期望唔同反而要互相遷就。

子爵府

14年點會係老夫妻呀 我同老公16年都仲 會拖手 親吻 擁抱

珍珠宮

我同c6 ,13年,仲好恩愛
我覺得有幾大部分人都過住平淡既夫妻生活,但我唔同意是絕對,因為我識幾多人都好恩愛,可能我鐘意烘焙,烘焙得既要家庭美滿先甘有心機,變左呢個世界入面好多幸福女性

男爵府

whyyou 發表於 23-11-14 12:02
當初決定分房瞓應該預咗有呢個結果,去到呢個地步已經冇咩辦法了

分房瞓其實都唔係大問題。
我同老公都係分房訓,因為我頂唔順佢有時嘅鼻寒聲,自己瞓舒服好多。
但係我哋都保持親密行為,事後分房訓咁解

首頁
23456...8

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊