自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

creambb 發表於 23-11-15 14:35
算啦好多人都係同屋關係,搵到舒服方式相處,唔好日嘈夜嘈就已經安樂

係囉,其實我一向就算食死貓都唔會出聲,由得佢鬧,當聽唔到就算。
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

伯爵府

Giant 發表於 23-11-15 09:44
好彩未退休咋,否則難以想像...
所以都搵緊假期兼職,填滿一年365日,減少被鬧被哦的機會;佢之 ...

如果唔係靠佢養, 做乜要委屈自己?連興趣都要比佢左右, 生活仲有咩意義?
你放工可以自己去行街shopping, 要有自己嘅me time, 而唔係佢唔鍾意你就唔做, 又或者一齊睇下大家有咩興趣, 一起做先能培養到感情! 小朋友帶了其實得返兩個人, 生活應比從前舒適好多冇咁大壓力!

大宅

我同老公仍然會拖手、二人世界dinner , 親親,我覺得生命的色彩是自己創造

我哋兩個都是sensational type, 喜歡 互相扶持及care, 當然廿年來有起跌,特別是生仔的頭七年。

活到老學到老,關係亦然

Campenella    發表於 23-11-19 21:40

珍珠宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

唔正常,你哋要好好傾下,仲後生點可以冇親密關係。
我同我C6一齊20年都唔會咁樣

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊