自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

請問大家 想寄箱禮物過去比親戚聖誕 請問大約幾錢 空郵大約幾耐坐船又要幾耐

子爵府

回覆樓主:

up

子爵府

我用buyandship ok, 平過ems,寄船應該唔會趕到聖誕

水晶宮

bbhappy68 發表於 23-11-14 12:28
請問大家 想寄箱禮物過去比親戚聖誕 請問大約幾錢 空郵大約幾耐坐船又要幾耐
...

我用ems寄過一細紙箱,大概三百幾蚊,唔洗兩星期就到。 如果寄船就一定趕唔到聖誕啦

子爵府

vincat 發表於 23-11-14 14:09
我用buyandship ok, 平過ems,寄船應該唔會趕到聖誕

好的謝謝 我上去睇下先

子爵府

baby_yee 發表於 23-11-14 14:13
我用ems寄過一細紙箱,大概三百幾蚊,唔洗兩星期就到。 如果寄船就一定趕唔到聖誕啦
...

好的謝謝 我上去睇下先

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

平郵即系坐船,你預大概3個月,下一水船去英國截29號,如果聖誕禮物就趕唔切啦。
https://www.hongkongpost.hk/tc/p ... st_dates/index.html

空郵最快EMS 3天可到 2Kg $489 ,有個可放5kg既萬用箱$883,如果唔超過2kg,or 可以用E Express 比EMS慢幾日啫但平D,只需$344。
仲有要留意貨品超過英鎊39蚊要比關稅20%。

子爵府

yuyueng 發表於 23-11-14 14:15
平郵即系坐船,你預大概3個月,下一水船去英國截29號,如果聖誕禮物就趕唔切啦。
https://www.hongkongpost ...

好呀唔該曬 如果用e express 係唔係要自己買個紙箱包裝好先拎去郵局寄架

男爵府

回覆樓主:

聖經船運應該已截郵了!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

bbhappy68 發表於 23-11-14 14:37
好呀唔該曬 如果用e express 係唔係要自己買個紙箱包裝好先拎去郵局寄架

系呀!紙箱當然自備,如果你自己屋企有紙箱例如順豐,士多送貨既紙箱都得,無既郵局都有得買,不過要10零蚊一個。

長闊高加埋唔超過90cm(最大一邊唔超過60cm)就得。

子爵府

yuyueng 發表於 23-11-14 14:48
系呀!紙箱當然自備,如果你自己屋企有紙箱例如順豐,士多送貨既紙箱都得,無既郵局都有得買,不過要10零蚊 ...

多謝你詳盡解答案呀 因為我未試過寄嘢去外國 所以唔識嘢

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊