自由講場

跳至

首頁
45678...20

尾頁

子爵府

LandoCheung 發表於 23-11-17 15:12
郭蛇倫蛇,升就講有排升,跌又講有排跌,真係乜都講晒

我日日當笑話嚟睇, 嗰個郭sir真係講極都唔面紅 。 琴日又話將會破高位, 跟住就下跌, 佢就會即刻改口話搵今個月嘅低位, 跟住第日又升返喎, 佢自己都唔知自己講乜 睇佢純粹係當笑話嚟睇, 勁好笑

珍珠宮

LandoCheung 發表於 23-11-17 15:12
郭蛇倫蛇,升就講有排升,跌又講有排跌,真係乜都講晒

郭蛇好小小,倫蛇今日的我打倒昨日的我。
有無那位比較中肯?

子爵府

sochui 發表於 23-11-17 15:14
郭蛇好小小,倫蛇今日的我打倒昨日的我。
有無那位比較中肯?

你係講笑咋話, 郭sir係勁搞笑, 如果你日日睇你冇理由唔知, 升嘅時候 就話今個月 先低後高搵今個月高位, 跟住佢講完聽日就即刻跌, 跟住佢又即刻轉口, 會搵今個月嘅低位, 不斷重複, 我日日都去睇佢當笑話嚟睇, 勁多人留言話佢畀佢delete曬

珍珠宮

ming1120 發表於 23-11-17 15:16
你係講笑咋話, 郭sir係勁搞笑, 如果你日日睇你冇理由唔知, 升嘅時候 就話今個月 先低後高搵今個月高位 ...

我不是日日睇,兩人比較,只是郭蛇好小小而已

男爵府

ming1120 發表於 23-11-17 15:16
你係講笑咋話, 郭sir係勁搞笑, 如果你日日睇你冇理由唔知, 升嘅時候 就話今個月 先低後高搵今個月高位 ...

搵餐晏仔啫,唔需要咁認真

侯爵府

littlefunpig 發表於 23-11-17 14:52
買呢D 麵包梗係唔平, 直頭傻, 送錢上去俾包鋪賺
不過少少唔志在, 最緊要洗得開心, 香港洗得都唔開心

我叫朋友唔好再買俾我,一嚟唔平二嚟唔好食

子爵府

sochui 發表於 23-11-17 15:18
我不是日日睇,兩人比較,只是郭蛇好小小而已

如果你問我喺電視經常出現嘅, 我比較鍾意胡萬青, 佢早一個月前已經講, 佢話佢唔想好似啲人咁話低位跌到萬七, 跟住到咗萬七就話16800, 跟住到咗一萬六千八又話16200, 佢一講就講起碼仲有一千點跌, 雖然未必啱, 但起碼方向性係一致, 唔會一時又話升一時又話跌, 呢啲咁嘅專家都可以上電視, 同一隻股票, 有人話買咗 蝕緊錢, 佢叫人放咗佢止蝕, 到另一個人問 想買呢一隻股票問佢幾時買得, 佢話落多少少可以買, 你話呢班人係咪痴線 , 我仲見到打上去多數都係啲老人家, 真係畀佢玩死

珍珠宮

ming1120 發表於 23-11-17 15:22
如果你問我喺電視經常出現嘅, 我比較鍾意胡萬青, 佢早一個月前已經講, 佢話佢唔想好似啲人咁話低位跌到 ...

青姐都幾寸,經常苦口婆心叫不要掂什麼股,真幫老人家減少很多損失

子爵府

chankahing 發表於 23-11-17 15:20
搵餐晏仔啫,唔需要咁認真

嗰個郭sir會上tvb㗎, 都話我見過佢, 第一個人問佢話佢持有咗一隻股票 ,唔記得叫咩名 ,而家蝕緊錢 ,佢叫佢放咗佢止蝕, 因為仲有下跌空間, 點知另外第二個人打嚟, 問返佢同一隻股票 ,佢話佢未有貨想買幾時可以買 ,佢話而家可以買得 ,你話呢班人係咪痴線 ,打去好多都係啲老人家 ,真係畀呢班人呃曬啲錢 我真係好鍾意睇呢個郭sir講嘢, 好笑個週星馳啲戲

子爵府

sochui 發表於 23-11-17 15:26
青姐都幾寸,經常苦口婆心叫不要掂什麼股,真幫老人家減少很多損失

其實佢串得嚟有道理喎, 譬如我見過有人打上去問一隻股票, 佢話買唔買得,跌咗好多, 佢同佢講你知唔知呢間公司做咩㗎 ,知唔知佢點解呢排跌得咁多呀, 你乜都唔知就走去買, 其實真係較精佢咋

子爵府

sochui 發表於 23-11-17 15:26

佢成日都講, 佢好驚啲人中number降

珍珠宮

ming1120 發表於 23-11-17 15:26
嗰個郭sir會上tvb㗎, 都話我見過佢, 第一個人問佢話佢持有咗一隻股票 ,唔記得叫咩名 ,而家蝕緊錢 ,佢 ...

沈大C,都幾堅持自己睇法,即使長期睇錯都不改

goldpiglet    發表於 23-11-17 22:06

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

睇市最有經驗嘅應該係交易員,特別係短期市,而唔係分析師,好嘅分析師可以睇到趨勢,呢個係中長期。

子爵府

sochui 發表於 23-11-17 15:29

我寧願要呢啲好過

男爵府

sochui 發表於 23-11-17 11:37
大C,愛股,害死人

今晚聽下大 C 點講

大宅

Dylanli2017 發表於 23-11-17 11:46
股樓差=經濟差。所謂北上消費並唔是因為香港既服務有幾差,服務水平一向都是咁,只是香港人變窮左,唯有拎 ...

你講得冇錯,其實不嬲香港服務都係唔好,以前香港人仲好讚揚嗰啲鬧顧客嗰啲餐廳,覺得呢啲先至係有性格先至係型值得去. 其實大前提就係香港太貴,人工貴舖租貴, 但係人工又唔係升得好好. 講真,如果你香港食飯比現在平返三成,都應該好多人留返香港消費

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

sochui 發表於 23-11-17 15:29

昨日有人問大屍、揸住巴巴好唔好沽左佢止蝕、佢話唔好、要繼續持有~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

男爵府

回覆樓主:

郭sir 評論股票方面 就唔講喇, 佢記恆生指數升幾多點 跌幾多點 好好記性日日嗰幾粒數字都記得到。
但係講完啲數字我都暈陀陀都唔知佢
講乜。聽完啲數字我覺得好似自己冇得著。

珍珠宮

大力大力 發表於 23-11-17 19:18
昨日有人問大屍、揸住巴巴好唔好沽左佢止蝕、佢話唔好、要繼續持有~
...

害到人越蝕越深

大宅

回覆樓主:

登仔話大大係Dictator,跟住就跌跌跌跌。。。。

首頁
45678...20

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊