自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

頭先放學後同個仔響圖書館睇書,隔離坐左個大叔,係咁咳咳咳,我忍唔住叫個仔坐去另一邊,我仔返嚟佢又係度狂咳,我忍唔住叫佢帶返個口罩,點知佢話無口罩,呢個時候我仔話點解咁多人都咳嘅,我話你都唔舒服,但你有帶口罩,做人要有公德心,講完隔左一陣個大叔走左!

珍珠宮

早輪坐地鐵,個女人企正坐位前,對住人哋咳都係,佢可以完全忽略左人哋對佢 鄙視嘅眼光

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

社會怪現象,有病不用戴口罩,無病要防這些自私鬼反而要戴口罩。

公爵府

其實上年齡怕寒,帶個口罩反而護住條氣管,無咁易咳

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

lukelukeu 發表於 23-11-17 17:15
頭先放學後同個仔響圖書館睇書,隔離坐左個大叔,係咁咳咳咳,我忍唔住叫個仔坐去另一邊,我仔返嚟佢又係度 ...

琴日我帶個小朋友去診所睇醫生,佢咳得好勁,戴左口罩我都叫佢出返門口等。我係入面等叫名時,有對父母又係帶個勁咳既小朋友入黎,唔戴口罩不停用力放聲對住我咳,我即閃,離哂譜! 唔至香港啲大叔冇公德心....

珍珠宮

如果自己真係咳,好心帶返個口罩,其實根本唔使人哋提都應該要做,啲人好鬼自私…

侯爵府

我地鐵企緊,前面個女士又喪咳,好在我有帶口罩。

珍珠宮

佢一知你仔唔舒服即敗走怕被野到

男爵府

BKFinder 發表於 23-11-17 17:38
佢一知你仔唔舒服即敗走怕被野到

早知我叫我個仔除低口罩咳幾野嚇下佢啦!
我仔日頭無咳,只係夜晚訓覺時會咳幾下。。。

禁止訪問

2024勳章 虎到金來勳章

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

天貓 發表於 23-11-17 17:35
如果自己真係咳,好心帶返個口罩,其實根本唔使人哋提都應該要做,啲人好鬼自私…
...

有次响𨋢度聽到有位亞蟬話佢咳帶住口罩好辛苦,佢係唔會帶的,呢啲人自私到直頭冇品衰格,仲有面講出口

珍珠宮

simpleAA 發表於 23-11-18 03:38
有次响𨋢度聽到有位亞蟬話佢咳帶住口罩好辛苦,佢係唔會帶的,呢啲人自私到直頭冇品衰格,仲有面講 ...

呢啲人真係自私到爆, 正衰人,周圍啲人比佢嘢倒,神憎鬼厭

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊