潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

諗緊買個淺色同輕嘅tote, 湊B但又想斯文少少時用(有時要返完工去湊B)
Neverfull 就非常易撞袋,上網睇話條帶唔太舒服
Goyard 就輕,有拉鏈,但上網睇唔太durable
大家覺得如何? 或者有無其他選擇?
Goyard 大概幾多錢? (website 無寫,我無買過呢個牌子)
Thanks
attach1/tmp/phpgoohTT
attach2/tmp/phpBmJvP9

男爵府

I love Goyard!

Way better than other tote bags! Eg, garden party

I use it for work with laptop inside and it’s working well! I have chosen the one that is reversible which I find durable. Price around $20k +. The one with zip should also be in similar price range.

洋房

回覆 Nbs 的帖子

做媽媽袋我會投LV一票。裝嘢 多d,個皮都實淨啲, 裝咗嘢個袋唔會塔晒。睇你要唔要Goyard條拉鏈 ( 但係拉埋之後裝得更少嘢)Goyard撞袋機率同LV一樣. 睇你本身缺乏邊個size. 同埋入專門店拎上手feel吓先啦.

水晶宮

lhyv 發表於 23-11-20 10:54
I love Goyard!

Way better than other tote bags! Eg, garden party

Thank you for your comments
我有GP36, 好重又上唔到膊,有 d 後悔買咗。。。
等我搵日去goyard 試下上身先,佢都唔平。。。

水晶宮

siubakb 發表於 23-11-20 12:34
回覆 Nbs 的帖子

做媽媽袋我會投LV一票。裝嘢 多d,個皮都實淨啲, 裝咗嘢個袋唔會塔晒。睇你要唔要Goyard ...

其實我鍾意LV 個型多過goyard, 但覺得會同好多大媽撞袋 等我搵日試下上身先,thanks

珍珠宮

陪月勳章 畀面勳章

回覆樓主:

longchamp有非常多上膊tote款 ,就算買特別版都唔太貴
work hard PLAY hard

水晶宮

jenniferK 發表於 23-11-21 06:22
longchamp有非常多上膊tote款 ,就算買特別版都唔太貴

Longchamp 我有呀
平時湊B 我都會用,但如果要返工然後湊B, 返工就太casual

男爵府

Nbs 發表於 23-11-20 08:54
諗緊買個淺色同輕嘅tote, 湊B但又想斯文少少時用(有時要返完工去湊B)
Neverfull 就非常易撞袋,上網睇話條 ...

Goyard

水晶宮

回覆樓主:

我而家又諗緊H steeple 28 好似都唔錯
不過好似冇咩人有,唔知舒唔舒服好唔好用呢?

attach1_sign/tmp/phpr0bUQj

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章

我都投NERVERFUL一票
◕順其自然啦~♥ ◕

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊