自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Gmama 發表於 23-11-22 18:55
我一路都響應罷搭的士,10次要搭車,起碼九次call U,因為真係好怕佢哋啲面口,同埋好怕要佢哋找錢,我唔 ...

我都試過,喺尖沙咀上車過海, 佢一聽過海, 叫我落車, 我火都黎埋話:一係你幫我搵部的士過海, 一係車去警署。 最終佢係幫我搵左部過海的士

男爵府

的士牌算唔算違反競爭法?

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

yauchuchu 發表於 23-11-21 19:46
咁不如市民罷搭的士

我撐架

男爵府

應該呼籲市民支持下的士佬,
罷坐的士咪仲好。

男爵府

Adiezz 發表於 23-11-22 19:32
環輸署應承咗會嚴打Uber 和 增加罰則
12月再和的士業開會
咪收手先
嚴打Uber同時要嚴打黑的,的士業話白牌車犯法,咁拒載、濫收車資、兜路、開車用手機都一樣犯法,政府要一視同仁。

珍珠宮

回覆樓主:

其實想擺工咪果朝唔好開工囉,繼續屋企大覺訓,又要泊晒咁多架的士出黎,想做show諗住對政府施壓,人地唔出不反對通知書,場地又縮沙,即刻乜都攪唔成

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

bmuimami 發表於 23-11-21 19:41
睇死你哋啦!!

估:佢地見罷工冇人支持
不如開工,起碼有錢收

改善下態度/安全同黑的問題好過
不要從別人的嘴裡去認識我

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊