婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

breadcheung 發表於 23-11-23 08:47
唔難嘅,我有兩個親戚都係見親都係個老公嘅見奶奶,自己同果啲細路唔會見,幾年都係咁
你講佢?佢話知你
...

有d一個人見一次 好似施捨咁
te quiero mucho mi amo

男爵府

都要睇咩情況。我6299係“玩”孫娛樂自己,連個孫扭眼瞓都要夾硬唔俾佢瞓,自己中咗新冠都扮熱氣,為的係迫佢陪自己飲茶,呢啲6299我只容許合適時間俾佢見孫。保護囝囡為首,不會向惡人低頭。冇面俾。

琥珀宮

lsh207 發表於 23-11-22 11:36
如題,有冇人可以分享下點解?

冇,只係連我個仔佢個孫都唔太想見佢

民房

回覆 lsh207 的帖子

好少見以前過年過節會食餐飯
但係慢慢時間會睇清楚一個人
一開始以為奶奶冇乜野
岩岩生完BB 果時我仲好細個 唔識聽佢話中有話
生完好心急上黎睇孫 我都好歡迎
一上到黎奶奶開口埋口都 叫你媽煲D咩咩咩比你 叫你媽炒薑飯比你食
佢真係兩手空空上黎

都唔係完全兩手空空既
有買隻金手鐲比我女
不過我結婚時 佢話:你要唔要龍鳳鐲呀?唔洗買啦可
所以我結婚係乜都冇
果時細個又係唔識 諗住冇就冇 我都唔貪你少少錢

上星期返去食飯
老爺奶奶夾手夾腳煮左6菜一湯
一碟鴨 一碟蝦 蝦得6-8隻
講緊4個大人一個小朋友食飯
我女好中意食蝦, 一個人食左3隻
老公一隻我一隻
之後都唔敢再夾...........
其他幾碟全部都係蔬菜
芽菜 豆角 通菜呢D
覺得好無謂
明明係你地叫我地返黎食飯
我都深知我一定係陪襯
我只求有餐飯食下
煮埋D咁既野出黎比我食

已經同左老公講 以後唔好叫我返去食飯

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

發表於 前天 01:58 |只看該作者
tsszyanleung 發表於 24-4-17 15:24
回覆 lsh207 的帖子

好少見以前過年過節會食餐飯

我不定時見到99,佢煮飯叻,第一次初一上佢度,佢聲稱屋企好多餸,唔洗買,原來‘’好多餸‘’既定義係: 齋菜湯,腐乳齋菜,煎太陽蛋,青菜,紅米糙米飯,我小朋友3歲,衰D講句,真係唔啱食。果晚食紅米糙米飯撈湯。

至於你坐月,我99仲好笑,叫老公問我:薑醋係咪應該由男家準備?(佢聲稱唔識煲薑醋)我由陀BB到BB出世,佢都兩手fing fing 上我屋企

珍珠宮

發表於 前天 08:05 |只看該作者
lovebobo 發表於 24-4-30 01:58
我不定時見到99,佢煮飯叻,第一次初一上佢度,佢聲稱屋企好多餸,唔洗買,原來‘’好多餸‘’既定義係: ...
兩手fing fing已經係好好,佢一陣俾啲食唔哂,過期,街邊唔知咩野,你仲頭痕

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

發表於 前天 12:20 |只看該作者
crazypaper 發表於 24-4-30 08:05
兩手fing fing已經係好好,佢一陣俾啲食唔哂,過期,街邊唔知咩野,你仲頭痕
...

咁佢又未去到咁衰,佢明知佢個寶貝仔唔會浪費食物,佢唔會亂黎

珍珠宮

發表於 前天 12:51 |只看該作者
lovebobo 發表於 24-4-30 12:20
咁佢又未去到咁衰,佢明知佢個寶貝仔唔會浪費食物,佢唔會亂黎
咁就無咁大壓力,我幾想佢每次都兩手fing fing,唔想有日無啦啦個袋塞咗支用淨一半既護髮素

翡翠宮

發表於 前天 16:28 |只看該作者
crazypaper 發表於 24-4-30 12:51
咁就無咁大壓力,我幾想佢每次都兩手fing fing,唔想有日無啦啦個袋塞咗支用淨一半既護髮素
...

用淨一半都真係好衰,你大可以俾你老公用。我果位會拎全新既黎,不過我唔太識係咩牌子,有件產品比較特別,係染髮用嘅護髮素,唔明點解佢攞嚟?

珍珠宮

發表於 前天 17:17 |只看該作者
lovebobo 發表於 24-4-30 16:28
用淨一半都真係好衰,你大可以俾你老公用。我果位會拎全新既黎,不過我唔太識係咩牌子,有件產品比較特別 ...
因為佢地唔用,又唔想自己掉咗去,咪攞俾你用,
用淨一半都算,我掉咗,因為我唔用,老公都唔用,俾過期野壞野先最唔好

翡翠宮

發表於 前天 18:45 |只看該作者
crazypaper 發表於 24-4-30 17:17
因為佢地唔用,又唔想自己掉咗去,咪攞俾你用,
用淨一半都算,我掉咗,因為我唔用,老公都唔用,俾過期野 ...

你要話俾老公知

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊