懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

計上一次經期依家應該6週6,一直都冇流啡/流血,尋日第一次去照陰超,醫生話只見胎囊入面未有野,應該未夠6週,但照到有血塊,同胎囊一樣大,醫生話唔係好穩陣,俾左10日安胎藥我食,但佢冇叫我臥床,只係話唔好跑跳做運動,真係好擔心,唔知有咩可以做到

複式洋房

多d休息

大宅

CharCC 發表於 23-11-24 09:04
計上一次經期依家應該6週6,一直都冇流啡/流血,尋日第一次去照陰超,醫生話只見胎囊入面未有野,應該未夠6 ...

小心飲食,臥床休息,你可以做嘅掂唔多,其餘交俾BB自己決定。
祝BB痴實

複式洋房

CharCC 發表於 23-11-24 09:04
計上一次經期依家應該6週6,一直都冇流啡/流血,尋日第一次去照陰超,醫生話只見胎囊入面未有野,應該未夠6 ...

我第一胎都係咁,塞安胎藥加bed rest兩星期,之後個血塊開始變細,而家小朋友已經歲幾,健健康康! 果陣都係好擔心,完全明白你既心情呀… 搵多啲細藝distract 下自己,你已經做晒你可以做既野,加油媽媽 ❤️

別墅

唔好擔心,減少擰重嘢,唔好行咁多,血塊會排出或者自己absorb

別墅

take care

別墅

take care

男爵府

我四週幾開始流啡之後仲流血,一路都流啡流血去到1x 週,啲血都係多到好似m 咁,醫生話因為我子宮入面有血塊。我都係打黃體針同食安胎藥,同埋盡量少郁動,無其他嘢可以做。最後我已經生左,個bb 而家兩個幾月。

12週前媽媽可以做嘅嘢真係唔多,我當時都睇好多其他人嘅類似情況,都係有人成功陀穩有人唔得,而家最放鬆心情同順其自然喇。祝bb 黐實媽媽

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊