自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

回覆樓主:

聖誕book左呢間見kkday有優惠,扣埋信用卡優惠都抵,不過呢間評語麻麻 因老人家年紀大,唔想佢周圍走,為有照book
attach0/tmp/phpME4KGO

珊瑚宮

yuensiu 發表於 23-11-30 19:22
聖誕book左呢間見kkday有優惠,扣埋信用卡優惠都抵,不過呢間評語麻麻 因老人家年紀大,唔想佢 ...

你由港島南食到大西北

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

bing-jing 發表於 23-12-1 00:48
你由港島南食到大西北

屯門無乜buffet好食 通常都book出面個d。

子爵府

grand hyatt tiffin - 唯一一間會重複去食的buffet.

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

yuensiu 發表於 23-11-30 19:17
平時都貴嫁,如果見kkday或klook有平都買得過,有時見有67折。

明日去完再放相上黎

好呀,,enjoy '

等你靚相

珍珠宮

牛年勳章

bubblegummy 發表於 23-11-29 22:13
半島,tiffin 同 grand cafe都好食
不過共通點係貴,真係只可偶然食一次
...

想問吓Tiffin同Grand Cafe邊間好食d?環境是否差不多?Thanks!

子爵府

Piaget 發表於 23-12-1 12:10
想問吓Tiffin同Grand Cafe邊間好食d?環境是否差不多?Thanks!

如果你鍾意食鵝肝同特式雪糕,Tiffin 會啱食啲, 不過 Grand Cafe 啲食品都叫幾多選擇,大人細路都啱。

至於環境方面,Tiffin 係上一層而另一間係地下,咁Tiffin 會開揚啲,但Grand Cafe 都唔差

Piaget    發表於 23-12-1 12:55

水晶宮

醒目開學勳章 BK Milk勳章

君悅酒店 Grand Cafe
海南雞飯 $325

菜心黃 想叫佢換
C6 話算

人太多 枱放得太迫

公爵府

yuensiu 發表於 23-11-30 19:02
我老公最鍾意海洋公園萬豪dinner buffet,前排kkday做優惠$2199包4個人,即買 明晚去食
...

你呢個價錢好抵,我哋5,6月食過一次係$5xx,呢幾日想再去食,平日都要$739

珍珠宮

littledot 發表於 23-12-1 13:30
你呢個價錢好抵,我哋5,6月食過一次係$5xx,呢幾日想再去食,平日都要$739
...

夜晚好貴呀,所以一有平就即買

男爵府

yuensiu 發表於 23-11-30 19:12
明晚去食,以前去過2次dinner buffet好正 我老公久唔久就話幾時再去
...

我都買左,食完可以分享下嗎?

珍珠宮

littledot 發表於 23-12-1 13:30
...

kkday買緊$662一個

用埋信用卡code應該再平d,我初初唔識又要快搶,原來用信用卡code要經其他指定網頁入。

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

Lovelybbs 發表於 23-11-30 18:39
疫情剛開始人少既時候去食過一次確實係好正架,有鵝肝靚牛柳,魚生多款又新鮮,但最近去食差左好多
...

食物差咗我又唔覺
服務差咗就好覺

以前grand Hyatt真係國際品牌5星級服務
最近兩次去,部分服務員質素真係打個突。唔可以話點差,但唔符合國際5星酒店水平,例如上餐茶問都唔問夾硬攝落d碟中間就走,收碟前唔問要唔要等等,以往真係未試過咁

珍珠宮

Charlotte_mom 發表於 23-12-1 17:43
食物差咗我又唔覺
服務差咗就好覺

吓!要反映吓,可能員工問題。

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

突然諗起,之前有個內地KOL食咗幾間香港自助餐,有興趣可以參考吓

佢算食得有品又唔嘩眾取寵嘅,當然口味是個人,但可睇睇
【【香港君悦酒店茶园】800元 高出品西式自助-哔哩哔哩】 https://b23.tv/UrZ0Hkx

【【香港JW万豪酒店】745元 龙虾花胶海参自助-哔哩哔哩】 https://b23.tv/043iBO9

【【香港香格里拉酒店】770元 波龙自助-哔哩哔哩】 https://b23.tv/ZBCWkRG

【【香港唯港荟The Market】822元 猫山王榴莲龙虾自助-哔哩哔哩】 https://b23.tv/8f413Wk

水晶宮

yuensiu 發表於 23-11-30 19:22
聖誕book左呢間見kkday有優惠,扣埋信用卡優惠都抵,不過呢間評語麻麻 因老人家年紀大,唔想佢 ...

呢啲唔算buffet, 好少野食

王國長老

olkan 發表於 23-12-1 17:48
吓!要反映吓,可能員工問題。

餐飲業難請人,算啦,你話大事咩又唔係大事,我一個街坊都睇出有問題,你估佢哋業內人士唔知咩,陣間我兩句話攪到人哋俾人鬧或者無咗份工,我心難安

珍珠宮

mimibooo 發表於 23-12-1 11:25
好呀,,enjoy '

等你靚相

超多野食,早左入去影相

attach0/tmp/phpvpUpkd (1.11 MB, 下載次數: 0)

attach0/tmp/phpvpUpkd

attach1/tmp/php0uQJ1C (1.27 MB, 下載次數: 0)

attach1/tmp/php0uQJ1C

attach2/tmp/phpzcCxJ2 (1.09 MB, 下載次數: 0)

attach2/tmp/phpzcCxJ2

attach3/tmp/phpydOIrs (1.27 MB, 下載次數: 0)

attach3/tmp/phpydOIrs

attach4/tmp/phpxDanaS (1.02 MB, 下載次數: 0)

attach4/tmp/phpxDanaS

attach5/tmp/phpyZgoTh (1.08 MB, 下載次數: 0)

attach5/tmp/phpyZgoTh

attach6/tmp/phpL2KJCH (1.01 MB, 下載次數: 0)

attach6/tmp/phpL2KJCH

attach7/tmp/php8xqom7 (1.29 MB, 下載次數: 0)

attach7/tmp/php8xqom7

attach8/tmp/php1xxr6w (1.09 MB, 下載次數: 0)

attach8/tmp/php1xxr6w

珍珠宮

回覆樓主:

海洋公園萬豪
attach0/tmp/php50q1bi
attach1/tmp/phpAV9vgl
attach2/tmp/phpHZRelo
attach3/tmp/php8Tr8pr
attach4/tmp/phpfk9cvu
attach5/tmp/phpYucqAx
attach6/tmp/phpjbENFA
attach7/tmp/phpohQjLD
attach8/tmp/phpdeIYQG

珍珠宮

回覆樓主:

海洋公園萬豪
attach0/tmp/phpxH7xgL
attach1/tmp/phpPtVLak
attach2/tmp/phpxvDf5S
attach3/tmp/php5X40Zr
attach4/tmp/phpJf7WU0
attach5/tmp/phpd8U0Pz
attach6/tmp/phpdaNcL8
attach7/tmp/phpZWexGH

首頁

尾頁