單親天地

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

社會福利報告出左,得唔到單獨管養權,法律援助律師話勝算低,如果堅係吳同意會取消我法律緩助,叫我可以自己自辯,如果係禁,大家有咩意思,自辯有機會爭取嗎?

複式洋房

candys91 發表於 23-11-30 19:13
社會福利報告出左,得唔到單獨管養權,法律援助律師話勝算低,如果堅係吳同意會取消我法律緩助,叫我可以自 ...

本人生B前巳和渣男分手,所以大家所有價值觀念都不一樣,共同管養對我來說好煩

大宅

個官主要睇小孩利益,唔係睇你哋價值觀,你想自辯,要諗吓你點樣俾幸福個小孩,住邊樹,邊個湊,開支點解決,教育醫療點解決。

複式洋房

wholemilk 發表於 23-12-2 13:19
個官主要睇小孩利益,唔係睇你哋價值觀,你想自辯,要諗吓你點樣俾幸福個小孩,住邊樹,邊個湊,開支點解決 ...

今日同孩子爸爸相約見面,對方為了避免比太多贍養費,辭去了穩定護士的工作,另外,又有醫生報告話佢癌症康復後不建議輪班,又話獨生子要養父母,所以最多只可以比3000甚至更少的錢。而對方亦承認官司結束後會努力搵錢。呢個問題,對方話只要我吳拎佢3000,就可以放棄小朋友一切,如果要拎佢3000,一個月最少要見小朋友兩次(emoji)所以大家叫做已解決

大宅

咁你咪寫1蚊囉,有咩緊要得過仔女喺自己身邊?

複式洋房

wholemilk 發表於 23-12-2 18:15
咁你咪寫1蚊囉,有咩緊要得過仔女喺自己身邊?

真,仔女先係最重要

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊