自由講場

跳至

首頁
12345...13

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 笑得好勳章

早前唐詩詠上戴了一張「鐵馬家族」的全家福,有眼利網民發現「大哥」鄭嘉穎多次聚會不見踪影,有心水清的網民指鄭嘉穎對上一次蒲頭出席「鐵馬家族」飯局已是2021 年了,更指黃嘉樂大婚之日都不見人,惹起網民揣測鄭嘉穎和馬國明根本戲內戲外都鬧不和。

鄭嘉穎現身尖沙咀出席頒獎禮,就事件接受《香港01》訪問時表示:「我諗有家庭係一個原因,疫情又係一個原因,亦都去到人生某一個階段都係一個原因,時間一日得24個鐘頭,你想點樣去過,當到你去到唔同嘅階段你就會明,你會覺得有啲嘢係會浪費時間時,浪費時間嗰啲嘢你就會cut咗佢,咁所以你會用喺啲值得嘅地方。(本身你係咪鍾意靜?)我係鍾意靜,可能同我以前成長有好大關係,因為我係一個人自己大,家姐唔係同我一齊,所以我慣咗,唔怕孤獨。反而我而家要適應熱鬧,熱鬧有熱鬧嘅開心,咁所以唔同階段有唔同階段嘅嘢。(咁其實就係睇吓同咩人去熱鬧啦!)無錯啦,你就係講到重點來。咁如果你想同嗰啲人熱鬧咪去熱鬧,咪去做囉。」

對於被指同馬明不和,嘉穎表示:「大家都識咗咁多年,有咩話唔啱啫,我諗熟嘅都會明白,唔同階段去做唔同嘅嘢,咁佢去到呢個階段,佢都會明,有啲嘢係要取捨。(馬明結婚會唔會出席?)如果要離開一段時間,咁會有啲難搞囉。」

珍珠宮

開心吸收勳章

回覆樓主:

其實佢咁講好衰,話同呢班人聚會係浪費時間要cut

珍珠宮

講到浪費時間咁, 講得好直接呀

別墅

藍眼 發表於 23-12-1 09:32

就係囉,講出嚟仲衰啦

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

全段最銀耳係(浪費時間)4個字!
其實點解傳同馬不和,佢係無去黃婚禮先喎!係咪黃未夠班傳不和?

翡翠宮

畀面勳章

其實佢話想將工餘時間俾哂家庭咪得囉,做乜話人地係浪費時間要cut。唔一齊玩好少事,得罪人就無謂

pansy888hk    發表於 23-12-1 21:40
日日是好日

子爵府

嘩...講到浪費時間添呀,邊個仲敢同佢做朋友呀...
難聽D講句就係"無利用價值" 既人就唔使同佢浪費時間!

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

好串,冇咩朋友係有原因

佢講到:有啲嘢係會浪費時間時,浪費時間嗰啲嘢你就會cut咗佢,咁所以你會用喺啲值得嘅地方。

即唔值得同班鐵馬兄弟聚會,浪費時間

公爵府

2024勳章 虎到金來勳章

佢夠直接啫,一個已婚男人又仔細老婆嫩,返工時間長,下班梗係飛奔返屋企陪老婆+仔啦。只不過佢太真。。。。。。。。岸居囉!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

佢咪講左唔怕做孤獨精囉, 有家庭無暇應酬, really no big deal
放下自在

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

浪费时间,大家學野啦,有些事情,要断捨離,但毋須断得咁肉酸
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

男爵府

藍眼 發表於 23-12-1 09:32

好過份,就算唔再 friend, 都唔駛咁講説話。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 笑得好勳章

cy101 發表於 23-12-1 09:42
全段最銀耳係(浪費時間)4個字!
其實點解傳同馬不和,佢係無去黃婚禮先喎!係咪黃未夠班傳不和?
...

浪費時間呢句說話真係唔應該講

登陸火星    發表於 23-12-1 12:33

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

巴之閉!係咁就返屋企管實個老婆唔好再俾佢出嚟擦存在感啦

禁止訪問

2024勳章 虎到金來勳章

珍珠宮

開心吸收勳章

回覆樓主:

林子善睇到個報導,應該會喊出來
其實山水有相逢,總有機會合作,何必講到咁盡

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

藍眼 發表於 23-12-1 09:54
...

有可能,佢太感性!

珍珠宮

藍眼 發表於 23-12-1 09:54
...

就係, 見到都會吾知點咁啦,,,,講得太直接

伯爵府

牛年勳章

回覆樓主:

如果我係佢朋友都会好傷心!

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

其實就算同一個唔啱,都洗話浪費時間得罪成班人

首頁
12345...13

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊