自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2024年龍年勳章 醒目開學勳章

上年升中,自行和大抽獎,我們學校絕大部份家長係交紙本。

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

舊年我女已經可以用電子,不班主任叫唔好用電子,話新未夠穩定,驚出事

子爵府

yoko_wong1 發表於 24-1-1 22:54
上年自行及大抽獎,我都係用電子交表,好快便,又唔驚寫錯號碼, 隨時都可以邊個副本出嚟。
...

駛唔駛親身補交資料?

伯爵府

回覆樓主:

有D的的學校話交番回郵信封去學校,即點都要去一次

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

回覆樓主:

我都是寧願親身去先安樂d,紙本穩陣啲

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

Angelice-BeBe 發表於 23-12-5 15:06
上年,可以交紙本或電子交

學校話,接近9成家長都係交紙本

我今年都會交紙本

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

hudsonchui 發表於 24-1-1 23:59
我都是寧願親身去先安樂d,紙本穩陣啲

同我諗法一樣

大宅

solim 發表於 24-1-1 23:24
駛唔駛親身補交資料?

所有資料電子上載,部分學校需寄回回郵信封。

水晶宮

上年已經開始

水晶宮

cattz288 發表於 23-12-5 15:20
知唔知用電子,仲駛唔駛填學校果份表?

要睇返間中學要求

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

pomanlife 發表於 24-1-2 00:06
我今年都會交紙本

交紙本,感覺穩陣實在d

始終真係不能有任何出錯

子爵府

pomanlife 發表於 24-1-2 00:06
我今年都會交紙本

見紙本啲格好細,好難填

複式洋房

CYT1207 發表於 23-12-5 16:38
今年小學聽升中講座,有個老師講左個事例,話有個媽咪用網上交表(幼稚園升小一),點知原來佢糸無交到出去 ...

我就是網上交表(小一),我明明已經交出去,學校截止後幾天,教育局打俾我未成功申請,話我沒有提交成功,叫我去學校交纸本,我就話過咗交表格日期,教育局就叫我交去學校就沒問題,但要在x(忘記日期)号前交,我小朋友不是首名子女,多數唔收,所以沒有多擔心,如果有25/20分,因為提交不成功沒有了學位就傷心了,最後聽學校講話我沒有去簽署確認。

翡翠宮

減齡達人勳章

回覆樓主:

我覺得咁重要嘅事,用返紙本安全啲

子爵府

鴨鴨比 發表於 23-12-5 15:09
紙本穩陣啲

兩間中學我都係第一個交表格
希望我仔能順利派到呢2間中學
Welcome to my son's website. Hope I can listen all baby parent's useful question and answer,thanks!

伯爵府

我有睇左d中學要求,原來上網交完,學校要求寄回郵信封

咁即係點都要親身交紙本安全,郵寄回郵信封,容乜易唔見?

好心教育署同d津貼中學溝通下先啦,又話可以上網交,學校又懶,要家長寄信封。

直資/私校全部網上攪晒,乜都唔洗方便好多。

子爵府

CYT1207 發表於 23-12-5 16:38
今年小學聽升中講座,有個老師講左個事例,話有個媽咪用網上交表(幼稚園升小一),點知原來佢糸無交到出去 ...

submit咗後唔會有電郵或sms確認收咗架咩?一般政府嘢應該有確認

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊