爸爸專區

跳至

首頁

尾頁

大宅

學車, 有friend介紹咗個女師傅嚟, 諗住都好喎, 我本人係女人, 女師傅教都方便D, 但係學落覺得佢好唔掂, 完全教唔到嘢, 淨係識得勁鬧我
第一堂坐入車"教"我推拉手, 淨係見佢2隻手勁一齊捽個軚, 完全唔知邊隻手推, 邊隻手拉, 定係一齊做。我做唔到就嫌我低能咁, 又捽一次比我睇。後尾自己上網睇人拍片教先明白係點做

上完第一堂已經叫我交考試租車同考試嗰日上堂嘅錢, 我問佢洗唔洗上多幾堂, 睇下大家夾唔夾到先, 佢一口話唔洗

已經上咗4堂, 我重轉緊灣咋, 大手轉, 又鬧我做咩要一次過轉咁多, 我少少少少轉, 又鬧我分咁多下做咩。成鬧我行唔正中間, 偏埋一邊做乜。 佢都好好笑, 我知偏咗就唔會偏啦, 唔通專登偏架? 淨係識鬧, 又無教過我點可以唔偏。最後我又係上網睇, 有師傅教用車頭個角對白線, 我上堂跟住做, 終於無因為偏咗而比佢鬧。

第一堂已經同佢講咗, 我係認路白痴, 佢話無問題, 唔影響。出到路面帶路次次都好遲先話轉邊轉邊, 成日都等我去到路口問佢之係直行定轉彎。堂堂上堂喺到話電話, send msg。

一來比咗租車錢, 二來驚轉咗第二個師傅重衰, 都唔知轉唔轉好。

民房

回覆樓主:

如果距離考試仲有一段時間(超過一星期)通常 d 師傅都會肯退返錢比你。我建議唔夾就真係轉,如果唔係只會不斷課金

我之前考自動波私家車個師傅教得唔錯,最後考試日先收租車考試費,睇下你會唔會想試下堂。有興趣可以比個電話你!

大宅

回覆 salaiii 的帖子

好呀, 麻煩你

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊