自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

有没有維修電腦的可推介,家用電腦hard disk橙燈嗶嗶響唔著,求救

大宅

2024勳章

買一個新harddisk才幾百港元,而且 harddisk內的是micro electronics很難修, 除非你有很重要檔案在內 肯出很高的錢 找人救資料出來, 這個救harddisk工作很冷門 一般無人會做修理harddisk。

子爵府

dougiewoodie 發表於 23-12-10 14:20
買一個新harddisk才幾百港元,而且 harddisk內的是micro electronics很難修, 除非你有很重要檔案在內 肯 ...

其實所謂救資料,只係喺你嘅死嘅hard disk到嘗試做restore,自己喺網上教學都搵到,同喺街嗰啲人嘅做法係一樣,我試過部notebook個hard disk突然死直,我自己都救唔返資料,出到去畀人整都係一樣救唔到,我睇到佢夠資料嘅手法,係同我喺網上搵嘅做法一模一樣

如果係notebook其實換hard disk就好簡單,鬆幾口螺絲就已經搞掂,就算laptop都唔算難,只係要重裝software比較煩

男爵府

今日上咗深圳整!

Hard Disk 收人民幣 350
加埋一條4G RAM 收人民幣100

伯爵府

2024年龍年勳章

BO_NG 發表於 23-12-10 18:45
今日上咗深圳整!

Hard Disk 收人民幣 350

請問有無舖頭介紹?

男爵府

RAY媽 發表於 23-12-10 19:37
請問有無舖頭介紹?

我淨係整呢兩樣嘢
其他我唔知道個老闆幫唔幫到你…

間舖響華強北站D1出口
賽格廣場4樓 4201鋪

佢專賣Lenovo,我本來諗住買新電腦,都唔知佢有幫人維修,點知佢幫我睇吓部舊電腦,點知話好小事,換咗harddisk就冇問題

你搵陳老闆,話阿寶介紹(朋友喺美國嗰個),佢會收平你!

如果幾百蚊整返好,咪試吓整囉,如果維修費咁貴,咁不如買過部新!
attach1/tmp/phpizU672

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊