親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

babyislove 發表於 23-12-28 20:52
想食點心,陶陶居超多人。
試咗評價唔錯嘅「蔡瀾港式點心」,酥皮山渣叉燒飽及免費送嘅自製山渣汁好味。
baby~ 請問第5幅圖,有鹹蛋的,是什麼點心?

唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

版主

大廚勳章 玩具勳章 趣教勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

wong2323 發表於 23-12-29 14:32
baby~ 請問第5幅圖,有鹹蛋的,是什麼點心?

海鴨蛋黑金肥叉

wong2323    發表於 23-12-29 17:01
回家,並不只因為能遮風避雨、吃飽喝暖;
回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

babyislove 發表於 23-12-28 20:52
想食點心,陶陶居超多人。
試咗評價唔錯嘅「蔡瀾港式點心」,酥皮山渣叉燒飽及免費送嘅自製山渣汁好味。
請問價錢如何?

唵嘛呢叭咪吽      

複式洋房

好吸引

別墅

回覆樓主:

唔知點解,呢排wechat大陸錢包又要我再身份認證先用得,明明10月時上過深圳用過 你地係咪?

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

佛地魔 發表於 23-12-29 23:06
唔知點解,呢排wechat大陸錢包又要我再身份認證先用得,明明10月時上過深圳用過 你地係咪?
...

我早幾日用ok喎
反而支付寶大陸版用左2次就要我認證

版主

大廚勳章 玩具勳章 趣教勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

wong2323 發表於 23-12-29 17:01
請問價錢如何?

兩個人約$300
attach0/tmp/phpNH5e9x
回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

超級版主

babyislove 發表於 23-12-30 00:22
兩個人約$300
謝謝分享

唵嘛呢叭咪吽      

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 醒目開學勳章

佛地魔 發表於 23-12-29 23:06
...

我都係要再認證

別墅

回覆樓主:

係,要影多次回鄉咭和人臉,好嚴

男爵府

回覆樓主:

聖誕係琛業上城食間泰菜火煱,好味,個湯底飲得返。

瑪瑙宮

大廚勳章

話說尋日老公又要去整牙

咁梗係食咗嘢之後先至去整啦。。。。由於整牙喺關口附近,所以只係求其喺羅湖商業城食。。。其實呢間茶樓未疫情之前都成日幫襯。。。開關之後,間唔中都有食吓

雖然話啲人會走晒出去食,但係呢間酒樓都好厲害,成日都爆棚。。。始終都有一批年長人嘅需要

我哋就去咗呢間小桃園。。。食完覺得保持水準喎

最好食係手撕雞海蜇同埋釀豆腐。。。。價錢就一般飲茶咁嘅價囉唔會係特別平,食佢小菜,我覺得好味又抵食

attach1/tmp/phpI9sqOG
attach2/tmp/phpKkpumR
attach3/tmp/phpQZPSU1
attach4/tmp/phpS6qEtc
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

版主

CorrineNg 發表於 24-2-1 08:01
聖誕係琛業上城食間泰菜火煱,好味,個湯底飲得返。

有無相share吓
回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

版主

seaheart88 發表於 24-2-1 12:55
話說尋日老公又要去整牙

咁梗係食咗嘢之後先至去整啦。。。。由於整牙喺關口附近,所以只係求其喺羅湖商業 ...

個豆腐睇落好正
回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

瑪瑙宮

大廚勳章

babyislove 發表於 24-2-1 20:29
個豆腐睇落好正

另外一間喺聖誕節前食嘅餐廳。。最後一張圖片有餐廳名
attach1/tmp/phpQvCgTp
attach2/tmp/php3HpVcD
attach3/tmp/phpAOqZwQ
attach4/tmp/php7N5kR3
attach5/tmp/phpmsfZbh
attach6/tmp/phpdoXXwu
attach7/tmp/phpeWxmSH
attach8/tmp/phprkkceV
attach9/tmp/phpGFnjA8
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

版主

seaheart88 發表於 24-2-1 20:36
另外一間喺聖誕節前食嘅餐廳。。最後一張圖片有餐廳名

氣氛好好
味道如何?
回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

瑪瑙宮

大廚勳章

babyislove 發表於 24-2-2 07:11
氣氛好好
味道如何?

好味。。。餐廳好好喎。。。雖然等食物係比較慢,特別係棵聖誕樹泡芙真心要一去到就落order。。。。仲係free 㗎。。。原本喺大众点评已經買咗券後來微信訂位嘅時候就特別通知我出示訊息免費送
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

版主

回覆樓主:

胖哥倆,肉蟹煲,無論蟹定鳳爪都好味。

D蟹唔大隻,但好多肉。鳳爪好滑,好入味。D薯仔同年糕吸埋D汁,好正

地點: Coco Park B1
attach0/tmp/php80JRse
attach1/tmp/phpLnhVxT
attach2/tmp/phpMTenDy

版主

seaheart88 發表於 24-2-2 07:13
好味。。。餐廳好好喎。。。雖然等食物係比較慢,特別係棵聖誕樹泡芙真心要一去到就落order。。。。仲係fr ...

嘩! 送都咁用心

呢個餐幾多錢?

瑪瑙宮

大廚勳章

babyislove 發表於 24-2-2 07:16
嘩! 送都咁用心

呢個餐幾多錢?

400。。。。
其實落order嘅時候,估唔到啲份量都幾夠食,所以個意粉其實我哋幾乎冇食打包咗。。。如果叫少一樣可能$320已經可以
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊