0-6個月

跳至

首頁

尾頁

民房

呀B啲黃色鼻涕keep住有,睇左醫生都係咁,其實醫生問要唔要抗生素,應該點答

大宅

答要囉, 黃色鼻涕化表有菌打緊仗, keep住有就即係打唔贏, 當然要食藥輔助下

大宅

咁得意醫生問...要唔要開唔係應該醫生決定架咩?不過有需要都係要食架啦, 希望BB快D好番!

洋房

發炎先會黃鼻涕喎,佢有無燒呀?食抗生素會好啲,不過可能會影響到BB仔免疫系統囉

複式洋房

唉我完全理解又明白,我個小朋友之前都試過黃鼻涕,停下好下,之後又幾日又杰又黃返,睇左幾次醫生先好。後尾我突登搵返啲幫到小朋友免疫力嘅奶粉揀左neuropro,呢隻有MFGM同HMO話幫到BB無咁易病,我個小朋友而家飲落都少病左

民房

我就係驚會影響到,不過如果keep太耐都要選擇食
我知樓上講邊隻,我見我有frd都餵緊,係咪真係咁好咖?我驚我呀B飲都唔肯飲喳,佢好咀叼

複式洋房

咁嚴重就要食啦,要左先啦...雖然貴D,不過傍住身先好D,好返少少或者買啲生理鹽水幫佢滴鼻同帶佢曬多啲太陽,最怕佢嚴重起上黎有血絲

複式洋房

回覆 JasperMommom 的帖子

neuropro都ok易夾嘅...問下你個fd攞少少比你BB試下囉,再唔係你join佢個媽媽會都有free sample送

大宅

你阿b幾個月呀?我b都keep住有黃黃綠綠鼻涕快一個月了,醫生只係開左生理鹽水,話咁細個唔好用藥等bb自己打贏場仗。

複式洋房

yan02176 發表於 23-12-11 16:33
你阿b幾個月呀?我b都keep住有黃黃綠綠鼻涕快一個月了,醫生只係開左生理鹽水,話咁細個唔好用藥等bb自己打 ...

大宅

2024年龍年勳章

或者睇多個醫生問意見,連第二個醫生都建議食抗生素,就跟指示服用

複式洋房

JasperMommom 發表於 23-12-11 11:10
呀B啲黃色鼻涕keep住有,睇左醫生都係咁,其實醫生問要唔要抗生素,應該點答 ...
拎黎防身都冇壞, 當然唔係話亂俾BB食, 有需要先食啦~ 同埋奶粉如果係夾到會幫到BB免疫力, 我哥個女都好易病, 夏天試過中流感入左院幾日...之後跟我仔飲心美力, 反而好得快左同埋冇咁易病

複式洋房

我覺得如果醫生覺得要開就開啦, 可以洗下鼻, 可能會舒服D

複式洋房

我都覺得可以考慮睇多個醫生, 如果醫生都話食食抗生素就食啦, 宜家天氣成日轉真係好易病, touchwood可能我之前俾人奶, 跟住轉奶粉揀左隻有增強抵抗力成份既A+智睿, 暫時都唔見BB有點病

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊