自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

俾前任傷得好緊要,經常用說話踐踏我自尊,打擊我自信心,好唔尊重,亦都有試過大力fing開我,唔算打,但總算整跌我致受傷,我唔敢再信人了

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

認真,我覺得你要搵興趣分散自己注意力
不停loop住做悲劇女主角,影響情緒亦影響運情,認真的
個世界好大,放低過去吧,除咗男女關係仲有好多嘢值得襯後生去睇去試

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

過去就由得一切過去吧

男或女都應該好好愛自己

公爵府

愛過,就知戀愛要好多情緒,情感。可惜有時情深緣淺。之後想再投入一段情,真係唔易。。

珍珠宮

咁就試吓揾其他興趣,唔一定要拍拖,等自己克服咗先,唔拍拖無咩大不了

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章

做咩為一棵樹放棄整個森林, 佢唔好唔代表其他男人唔好, 人活在將來, 何必还執着过去

珍珠宮

又想入十大膠 post?

大宅

酥皮湯 發表於 23-12-12 20:58
俾前任傷得好緊要,經常用說話踐踏我自尊,打擊我自信心,好唔尊重,亦都有試過大力fing開我,唔算打,但總 ...

過咗去了,咁你有冇喺呢個人身上學識乜嘢,應該係睇人啦,踐踏人自尊唔一定係男人,女人同女人之間亦都會,父母同子女亦都會,兄弟姊妹亦都會親戚朋友一樣會,你只要仔細啲留意下,其實好多人都有,你不如唔好諗佢點傷你,你當上咗課戴眼鏡睇人呀

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

人走茶涼, 條友而家分分鐘在風流快活, 你卻一朝俾蛇咬會不會蝕底左D 呀?
要走出來不容易, 但是否「願意」走出來, 是自己可以話事。
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

別墅

kwhkwh 發表於 23-12-12 21:44
人走茶涼, 條友而家分分鐘在風流快活, 你卻一朝俾蛇咬會不會蝕底左D 呀?
要走出來不容易, 但是否「願意」 ...

我驚下一個男朋友最終都會離我而去,試過之前自己落難時男朋友離我而去,驚咗

翡翠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

莫講拍拖 我結完婚離左都夠膽再結
前夫唔衰就唔會知道依家老公幾好
所以我真心感謝我前夫

根本唔值得為衰人沉淪
亦唔應該用他人嘅錯懲罰自己
每個人晌你生命出現都係有原因
發生每樣事都係令你成長
你唔遇過啲衰人就唔知道好人有幾好
放低啦 呢個世界仍有好多好男人

男爵府

俾前任傷得好緊要,經常用說話踐踏我自尊,打擊我自信心,好唔尊重,亦都有試過大力fing開我,唔算打,但總 ...

認真,你要去看看輔導。咁易被個男人打擊、係你自身問題比較多先會咁

男爵府

酥皮湯 發表於 23-12-12 21:45
我驚下一個男朋友最終都會離我而去,試過之前自己落難時男朋友離我而去,驚咗
...

你自我型像太差了(low self esteem) ! 你看看記者點問郭晶晶!問佢怕唔怕老公走左去(類似、唔100%記得)郭晶晶話佢一打扮、佢老公就驚佢走左去。

感情入面、誰怕冇左誰?你一怕、就會有好多問題。花若盛開、蝴蝶自來、明不明白?

yeung_ma    發表於 23-12-13 09:49
pansy888hk    發表於 23-12-12 23:48

水晶宮

最近睇過一套戲

愛情。。。像一場感冒

你而家係患咗重感冒

珍珠宮

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

已經分開咗就係解脫,唔通你仲懷念以前嘅生活咩?心態可以改變命運,你夠樂觀自信會遇到珍惜你嘅人,放下先會有新生

水晶宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

你放過自己啦

子爵府

畀面勳章

回覆樓主:

明白嘅。。始終深深愛過。

但我覺得緣分嘅野好妙嘅,刻意強求不得。。隨緣吧。。要黎始終都會喺你身邊出現。。就好似當初我同我老公係中學同學,後尾佢轉咗校,大家失散了。好多年後喺巴士上撞返,重現返當時心跳嘅感覺。。之後就一齊了,到而家。。所以 希望同路者懷住希望,mr right/miss right終會出現的。。加油

水晶宮

你自己都清楚明白佢踐踏你,打擊你
自己沉溺其中,硬起來啦唔該
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

男爵府

每段感情都係上了一課,令你更了解自己和需要啲乜。你可以傷心,但不要沉溺係過去太耐。時間可以沖淡一切,你會變得更好更強。加油啊!

子爵府

酥皮湯 發表於 23-12-12 21:45
...

到有下一個先唸

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊