自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

阿囡上左班機等飛,架機有問題取消。而家坐係機上面,應該點做?要點處理?機場會點做?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

ydoris 發表於 23-12-12 22:15
阿囡上左班機等飛,架機有問題取消。而家坐係機上面,應該點做?要點處理?機場會點做? ...

可能轉另一班機,但要等下

唔問職員?
不要從別人的嘴裡去認識我

水晶宮

阿囡上左班機等飛,架機有問題取消。而家坐係機上面,應該點做?要點處理?機場會點做? ...

航空公司應該會有安排

象牙宮

坐邊間airline?

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

叫個女隨機應變,跟職員指示做就得。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

航空公司處理,落機,如果航空公司無主動安排,就問航空公司,安排最快嘅下一班

男爵府

回覆樓主:

係香港或外地?

侯爵府

坐緊係機度等,問吾到。要等通知。在高雄坐hk express.

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

幾歲?在外國?

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

放心!航空公司會安排

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

ydoris 發表於 23-12-12 22:30
坐緊係機度等,問吾到。要等通知。在高雄坐hk express.

除咗等冇乜嘢可以做

伯爵府

回覆樓主:

我試過喺泰國等飛,點知機件有問題要等,第二日先飛到,當晚 (其實已是第二天清晨) 安排去酒店梳洗及食早餐,午餐,當日食埋晚餐先出機場。另因我係飛歐洲,之後 claim 埋個 late arrival compensation.

侯爵府

麵包姐姐 發表於 23-12-12 22:31
放心!航空公司會安排
都即時已通知公司聽日返吾到工啦!我都係等佢通知我。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

等航空公司安排,好大可能換另一架機。如果最終等咗幾個鐘至再飛到又有買保險,記得問航空公司攞證明。

侯爵府

kyk 發表於 23-12-12 22:31
我試過喺泰國等飛,點知機件有問題要等,第二日先飛到,當晚 (其實已是第二天清晨) 安排去酒店梳洗及食早餐 ...
請問酒店係未要出返境先住得?要攞返行李?要攞咩証明返嚟claim保險?而家香港機場顯示延誤。但機長話理班機吾飛得。

侯爵府

yuyueng 發表於 23-12-12 22:34
等航空公司安排,好大可能換另一架機。如果最終等咗幾個鐘至再飛到又有買保險,記得問航空公司攞證明。 ...
我都希望今晚會有機返,但機場就嚟關啦!有點心急。著好晒衫預備去接機tim。而家變左我都無得瞓。

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

聽廣播
應換機, 可能先回waiting gate等

大宅

等航空公司安排。
阿女都咁大、出來做嘢;又全機人一齊;不用擔心。

珍珠宮

個女都返緊工咁大個, 呢D飛機延誤要點做都要阿媽上來問

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

ydoris 發表於 23-12-12 22:37
我都希望今晚會有機返,但機場就嚟關啦!有點心急。著好晒衫預備去接機tim。而家變左我都無得瞓。
...

如果起飛或降落嘅機場就關,咁就算飛機無事都飛唔到,咁可能要過夜啦,正常航空公司會安排酒店。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊