自由講場

跳至

首頁
12345...12

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

因為又係好遲先訂機票同酒店,所以唐津同福岡酒店都係同上次-樣咋
成個行程比較印象深刻係出海睇野生海豚同海鮮好好味

仲有少少紅葉睇
attach1/tmp/phpQccr1d
attach2/tmp/php31E8b1
attach3/tmp/phpmIPinO
attach4/tmp/phpB2BMyB
attach5/tmp/phpSGUCKo
attach6/tmp/phpxmATWb
attach7/tmp/phpqKpt9Y

登陸火星    發表於 24-3-23 21:42
Cheuk2012    發表於 23-12-16 22:27

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

Day 1:
我哋約1300 到福罔,係ORIX 攞咗車就直去唐津酒店大休息(因為早機好攰啦)

唐津酒店上次同父母住過好喜歡,佢新裝修嘅東館房間舒適,溫泉設施都高水準,佢依種房嘅mini bar 免費好大方

attach1_sign/tmp/phphbAU6c
attach2_sign/tmp/phpQz9BCh
attach3_sign/tmp/php5z5J8l
attach4_sign/tmp/phpSOu9Eq
attach5_sign/tmp/phpp69Lbv
attach6_sign/tmp/phpMc5BIz
attach7_sign/tmp/phpd54EfE
attach8_sign/tmp/php0yG0MI
attach9_sign/tmp/phpZdIzkN

Cheuk2012    發表於 23-12-16 22:27

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 HiPP勳章(2) 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 DHA勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

fatmousechai 發表於 23-12-16 12:51
Day 1:
我哋約1300 到福罔,係ORIX 攞咗車就直去唐津酒店大休息(因為早機好攰啦)

間酒店好正

象牙宮

今次兩個去?
海邊燒海鮮,好鬼正,
睇見想食,
10月蠔未夠肥,
而家應該靚?
有無去系島呀!
岩返都有食靚牛,
唔係實比你引到係咁留口水。

珍珠宮

晚餐我哋又係食自助餐咋,依間buffet 質素普通,不過今次嘅魷魚刺身新鮮好多仲識郁嘅,仲有一半工作人員會幫你整天婦羅都好好味

有私人溫泉住客可以免費訂
attach1/tmp/phpgXupRQ
attach2/tmp/php7BEFtA
attach3/tmp/phpMSuC6j
attach4/tmp/phpLBaaK3
attach5/tmp/phpw6deoN
attach6/tmp/php9u8F2w
attach7/tmp/phpkzUnHg
attach8/tmp/phpZ9ipm0
attach9/tmp/phpOfpF1J

珍珠宮

回覆樓主:

請問機票來回一人幾錢?呢間酒店幾錢呢?thx

珍珠宮

mercurycc 發表於 23-12-16 13:00
今次兩個去?
海邊燒海鮮,好鬼正,
睇見想食,

Hihi 你又係去咗福岡?
係呀今次兩個去咋
海鮮真係好好味
系島經過無去呢(太攰啦,我哋年紀大hea 遊咋
不過係太良食咗燒蠔好抵食

你係邊到食靚牛?

珍珠宮

hellomiki 發表於 23-12-16 13:02
請問機票來回一人幾錢?呢間酒店幾錢呢?thx

我哋好遲先book ( 約出發兩星期)
Cathay 每人好似4K 頭(我比較過同廉航差唔多)
唐津依間酒店星期六又遲book 我又喜歡大房所以貴啲,好似約70000yen 包早晚餐(有Jalan coupon 減咗好似約60000 yen 多少少)
如果住細房平好多(東館先可以用新温泉設施)

珍珠宮

cathy.auyeung 發表於 23-12-16 12:58
間酒店好正

我哋都好喜歡依間酒店所以encore

象牙宮

fatmousechai 發表於 23-12-16 13:03
Hihi 你又係去咗福岡?
係呀今次兩個去咋
海鮮真係好好味

今兩個去拍拖更輕鬆,享受2個世界.
福岡係10月去架,
岩岩上星期沖繩快閃呀!
食霜降石垣牛。
岩 hea 玩,休息下叉下電。

珍珠宮

Day2:
唐津飯店早餐普通啦,上次明太子任食今次無咗老公好失望
食完臨時決定去唐津城睇吓
仲有少少紅葉尾水
attach1/tmp/phpqreb4a
attach2/tmp/phplndWfh
attach3/tmp/phpiH35rn
attach4/tmp/phpzc1xEt
attach5/tmp/phpQ4FkRz
attach6/tmp/phpbbHC4F
attach7/tmp/phpy9pwiM
attach8/tmp/phppPQIwS
attach9/tmp/php4ZCeLY

Cheuk2012    發表於 23-12-16 22:28

珍珠宮

mercurycc 發表於 23-12-16 13:12
今兩個去拍拖更輕鬆,享受2個世界.
福岡係10月去架,
岩岩上星期沖繩快閃呀!

沖繩島舒服呀
疫情前我有安排同屋企人去沖繩加宮古島(搭內陸機好方便)
超級喜歡好舒服
石垣牛勁正

珍珠宮

fatmousechai 發表於 23-12-16 13:08
我哋好遲先book ( 約出發兩星期)
Cathay 每人好似4K 頭(我比較過同廉航差唔多)
唐津依間酒店星期六又遲 ...

thx,我見新年廉航都好貴呀,回來每人6k+

珍珠宮

回覆樓主:

離開唐津城我哋就出發去武雄圖書館,佢設計又真係好靚嘅(同首爾星空圖書館有得揮

順路去埋御船山樂園,紅葉期已經過咗,我估計佢紅葉傾時好靚嘅
匆匆一遊去嬉野酒店大休息

attach1_sign/tmp/phpwEkTZW
attach2_sign/tmp/phpPNCLGu
attach3_sign/tmp/phpePrvo2
attach4_sign/tmp/phpLctV6z
attach5_sign/tmp/phpGnSKP7

Cheuk2012    發表於 23-12-16 22:28

珍珠宮

hellomiki 發表於 23-12-16 13:32
thx,我見新年廉航都好貴呀,回來每人6k+

我估廉航要好早book 同睇幾時有discount 先抵,我次次好遲book 同Cathay 價只差幾佰蚊所以唔使諗
新年6k 坐廉航我唔捨得

珍珠宮

fatmousechai 發表於 23-12-16 13:36
我估廉航要好早book 同睇幾時有discount 先抵,我次次好遲book 同Cathay 價只差幾佰蚊所以唔使諗
...

系呀,6K太貴唔捨得,可能跟團仲抵,但我喜歡自由行自駕游

珍珠宮

hellomiki 發表於 23-12-16 13:41
系呀,6K太貴唔捨得,可能跟團仲抵,但我喜歡自由行自駕游

大家咁話,不過跟團都有跟團嘅好處嘅(不過我老公好煩唔肯跟團,但又唔肯幫手plan)
跟團睇彩數,如果房間食物景點導遊好我唔介意跟

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

嘩,你又去日本,今年去了有冇5次? 好鍾意睇你啲相,好吸引!

象牙宮

回覆樓主:

酒店好大喎!我諗緊出年去九洲,或者北海道!主要係食海鮮

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

好正

首頁
12345...12

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊