自由講場

跳至

首頁
23456...12

尾頁

水晶宮

環保接龍勳章

fatmousechai 發表於 23-12-17 09:32
算啦叫做見識吓,而且可以試唔同温泉都幾好
太良我上次住蟹御殿,但我更喜歡今次嘅夜見燈莊,海鮮好好食:f ...

我 覺得太良 嘅海鮮好過系島
但太良真係比較隔涉
原本想去埋 雲仙溫泉
但太遠了同埋好似已經冇紅葉

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

唐津 對住海好正, 之前去成間酒店得幾個客 魷魚真係勁好食
九州好多地方都

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

dororo68 發表於 23-12-17 09:59
但太良真係比較隔涉
原本想去埋 雲仙溫泉

我估計你哋都係自駕遊?

太良無乜景點不過好多燒海鮮檔啱唒我哋
雲仙我疫情前去過,今次本來無打算去而係去長崎I + land ?
不過我同事啱啱返嚟話嗰度啲酒店好普通建議我住第二度,我最後一刻改去雲仙,咁先可以再去睇海豚好開心

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

TMC3012 發表於 23-12-17 10:13
唐津 對住海好正, 之前去成間酒店得幾個客 魷魚真係勁好食
九州好多地方都 :good ...

係呀我好喜歡依家酒店,我覺得性價比好高

九州大自然景點多,無論餐廳酒店物價比較低啲,我哋好喜歡

今次我哋食嘅魷魚刺身,仲識郁真係好新鮮(上次同父母去嗰次就麻麻哋)

珍珠宮

2024年龍年勳章 睛靈勳章

fatmousechai 發表於 23-12-16 20:54
我哋都係去口之津,坐細船真係可以同海豚近距離接觸
今次好彩仲有一家人可以一齊坐咋,如果唔係就應該未必 ...

還以為大船好原來細船都有好處

之前搵資料好多人喺天草出發睇海豚
原來口之津都可以就唔使過對面海

珍珠宮

dororo68 發表於 23-12-17 09:59
但太良真係比較隔涉
原本想去埋 雲仙溫泉

雲仙地獄都幾特別
煙霧瀰漫
住喺雲仙地獄附近
晚上有打燈光
離遠打開窗都聽到呼呼叫聲

珍珠宮

Anka 發表於 23-12-17 11:11
還以為大船好原來細船都有好處

之前搵資料好多人喺天草出發睇海豚

口之津睇好方便,不過怕人少開唔到船咋,
我每次都係去嗰日退房時請酒店人員幫手訂
口之津船伕好好人,帶我哋睇咗好耐海豚睇夠唒謝謝他

珍珠宮

Anka 發表於 23-12-17 11:19
雲仙地獄都幾特別
煙霧瀰漫
住喺雲仙地獄附近

我哋都係住雲仙地獄附近,不過夜晚好涷我哋無出去,我住嗰間飯店客人唔多,不過我見界雲仙勁多客好受歡迎

珍珠宮

fatmousechai 發表於 23-12-17 12:19
口之津睇好方便,不過怕人少開唔到船咋,
我每次都係去嗰日退房時請酒店人員幫手訂
口之津船伕好好人,帶 ...

我哋就一早喺口之津海豚網上預約好
所以應該有船
還有折扣優惠
attach0/tmp/phpGi7jOw

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

上月尾剛去九州輻射魚、也見到有好多紅葉~

.
attach0/tmp/php86W9jX
attach1/tmp/phpwPadfI
attach2/tmp/phpWPGLat
attach3/tmp/phpq6pK6d
attach4/tmp/phpE1u92Y
attach5/tmp/phpKq0UZJ
attach6/tmp/phpe7K6Wu
attach7/tmp/phpiroCUf
attach8/tmp/php61VwS0
attach9/tmp/phpWmgOQL

珍珠宮

離開御船山樂園就去咗嬉野酒店,我見依間話新開張價錢合理又試吓

其實睇得出佢房間只係翻新不過算ok
佢有茶室免費提供嬉野茶都幾好飲
attach1/tmp/phpBXlNoN
attach2/tmp/phpPF00Wg
attach3/tmp/phpb9ZsvK
attach4/tmp/phpvthq4d
attach5/tmp/phpL0mMDH
attach6/tmp/phpfAgydb
attach7/tmp/phprg4HNE
attach8/tmp/phpB9Q8n8

珍珠宮

Anka 發表於 23-12-17 12:38
我哋就一早喺口之津海豚網上預約好
所以應該有船
還有折扣優惠

我去到都有discount
因為老公嗰朝先話肯去我所以無book 定
其實我哋上次同父母去都book 咗,但如果去到唔夠人都未必肯出船㗎(上次同父母四人話開唔到船我哋準備離開,好彩臨時有兩位客人加入先去得成,老公怕今次又係咁所以本來話唔去
可能網上book 咗得二人都肯開船? (你哋有幾多人呀?)

珍珠宮

大力大力 發表於 23-12-17 12:41
上月尾剛去九州輻射魚、也見到有好多紅葉~

.

你啲相好靚呀,紅葉好合時
我想請問您釣魚開船喺邊度出船?
我爸爸係釣魚痴
有機會想帶佢去(除咗沖繩島有租外其他都係同佢去岸上釣咋)

珍珠宮

回覆樓主:

房間普通,不過溫泉比想像中好(無乜景不過都幾舒服)
晚餐buffet 最開心係所有飲品任飲,包括所有酒類,我見有日本客飲到面紅紅
食物質素唔算高但比唐津好好多啦
氣氛好輕鬆

attach1_sign/tmp/phpABl5RA
attach2_sign/tmp/php80hFrV
attach3_sign/tmp/phpQhxy1f
attach4_sign/tmp/phpaWiIBA
attach5_sign/tmp/phpair9bV
attach6_sign/tmp/phpsHjUMf
attach7_sign/tmp/phpuFgTnA
attach8_sign/tmp/phpGjr9YU
attach9_sign/tmp/phpMQBBAf

珍珠宮

Day3:

佢自助早餐都算好食(今次有明太子放題啦
我哋之前去過好多次九州第一次住嬉野,無乜景點我哋周圍行吓
嬉野最出名係茶、豆腐同美肌溫泉
佢嘅綠茶雪糕勁濃好好味(都買咗啲茶葉試吓)
attach1/tmp/phpAF2v9d
attach2/tmp/php2MkysG
attach3/tmp/phpiAVTL8
attach4/tmp/phpQORB5A
attach5/tmp/phpaX4Ep3
attach6/tmp/php6yzfKv
attach7/tmp/phpoC964X

珍珠宮

又夠時間可以入住雲仙溫泉飯店,我依晚本來計劃住第二度臨時改住雲仙改得好匆忙,我見佢大房嘅價錢都好合理就訂依間

佢房間真係好大,我哋把所有行李放和室
不過佢個Wi-Fi 時快時慢老公好困擾
attach1/tmp/phpSNiN3J
attach2/tmp/phphlXWgZ
attach3/tmp/phpQ33que
attach4/tmp/phpdJhcIt
attach5/tmp/phpsM0vWI
attach6/tmp/phpbYgkbY
attach7/tmp/phpmIVOqd
attach8/tmp/phpdzvEGs
attach9/tmp/phpsh6MWH

珍珠宮

休息下去咗雲仙地獄行,上次父母怕硫磺味,我哋行咗一陣就走咗啦
原來雲仙地獄比想像中大天氣好其實景色幾靚
晚餐係半獨立房間食
我覺得食物質素合格都唔錯
attach1/tmp/phpSs1stq
attach2/tmp/phpE4LVr2
attach3/tmp/phpKvm8qE
attach4/tmp/phpY0KAqg
attach5/tmp/phpqMvtqS
attach6/tmp/phpuX8Jqu
attach7/tmp/phps4Tkr6

珍珠宮

fatmousechai 發表於 23-12-17 12:51
我去到都有discount
因為老公嗰朝先話肯去我所以無book 定
其實我哋上次同父母去都book 咗,但如果去到唔 ...

我們二人
加埋其他家庭大約十人
我以為跟船班開
完全冇想到唔夠人唔開

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

請問唐津酒店係邊間丫?可以開名嗎?謝謝(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

珍珠宮

Anka 發表於 23-12-17 13:55
我們二人
加埋其他家庭大約十人
我以為跟船班開

咁人太少可能油錢都唔夠,我覺得依個好值得去但客人比想像中少

首頁
23456...12

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊