自由講場

跳至

首頁
45678...12

尾頁

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

fatmousechai 發表於 23-12-17 15:46
Hihi 係唐津seaside hotel 呢

thank you

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

dororo68 發表於 23-12-17 19:39
幾好玩同舒服. 係妳酒店附近有

咦?真係幾特別,我完全無做功課有依啲嘢試吓都唔知(如果知道御船山有Team lab 我會去食tea set 參加)

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

newlife2015 發表於 23-12-17 19:52
我都係12月去,但聽聞無海豚所以取消左呢個行程

唔緊要啦,又有個藉口下次再去過(所有嘢都係最好嘅安排

水晶宮

環保接龍勳章

fatmousechai 發表於 23-12-18 11:41
咦?真係幾特別,我完全無做功課有依啲嘢試吓都唔知(如果知道御船山有Team lab 我會去食tea set ...

我都係睇
FACEBOOK Visit Saga HK 佐賀縣觀光物產情報 先知

位小編好認真, 有問必答, 比好多有用資訊

另外. FB 九州福岡地道情報站 都好有用

谷友好friendly, 唔係佢地講, 我都唔知坐的士由airport 去博多咁平. (1400-1700 yen)

JR hakata 附近間yodobashi camera 4/F lopia supermarket 超平

佢地推介既nikuichi 燒肉 真係超好食

珍珠宮

dororo68 發表於 23-12-18 12:35
我都係睇
FACEBOOK Visit Saga HK 佐賀縣觀光物產情報 先知

唔怪之得你知道咁多嘢啦,謝謝你

的士我知呀因為我之前坐過

nikuichi 燒肉 我唔知呢,我哋去運河城經開見到有燒肉店就坐低食好隨意,不過都幾好食
等我下次去都要做谷友先得

珍珠宮

繼續update 埋雲仙晚餐,佢個牛油焗鮑魚好香好嫩,係個甜品比較奇怪啲

Day4:

早餐都ok, 食完休息完又去附近行

退房時請工作人員幫手訂睇海豚

attach1/tmp/phpHTxDah
attach2/tmp/phph91JGL
attach3/tmp/phptxAbdg
attach4/tmp/phpJtuWJK
attach5/tmp/php1Om0gf
attach6/tmp/phpdxnpOJ
attach7/tmp/phpbje7le
attach8/tmp/phpVsxbUI
attach9/tmp/phpXsbBsd

珍珠宮

離開雲仙去口之津睇海豚,本來好怕唔夠人開唔到船,好在仲有一家人來共7 位可以開船啦好感恩

依日天氣好好,好多海豚圍住我哋游來游去,直程好似去咗海洋公園見到佢哋打關斗好誇張

睇完海豚,我哋又去咗小濱食蒸海鮮,
話說依間海鮮係用溫泉嘅氣蒸嘅
蟹好鮮甜好值得食,
蠔價錢唔算平,留返第二度食好啲
attach1/tmp/phpzHbBz3
attach2/tmp/phpXZRUgc
attach3/tmp/phpPNOBYk
attach4/tmp/php1wJJGt
attach5/tmp/phpBmcjpC
attach6/tmp/php19V87K
attach7/tmp/phpdFreRT
attach8/tmp/phpnGKEA2
attach9/tmp/php9uQmkb

珍珠宮

又夠時間去太良嘢飯店check in
依間飯店好舊㗎喇,不過有幾間房間重新裝修
我好喜歡依間飯店,因為食物好好食房間又舒服
係海邊行吓天氣好唔錯
attach1/tmp/phpHH7Bry
attach2/tmp/phpXN11Kw
attach3/tmp/phpDZz84u
attach4/tmp/phpdH9wpt
attach5/tmp/phpzDWgKr
attach6/tmp/phpD4ph5p
attach7/tmp/phpLIECqo
attach8/tmp/phpttvgMm
attach9/tmp/phpdj5a8k

珍珠宮

佢大衆風呂只有室內,不過有兩間私人溫泉可以比客人免費用,佢個池好多柑仔浸住好香,海風吹送都幾舒服

佢晚餐我好期待㗎,因為我揀咗龍蝦蟹牛肉餐

我哋未食前仲以為如果有人有一隻蟹已經好唔錯
真係估唔到佢預每人有兩隻好開心
龍蝦刺身好鮮味好新鮮個頭仲識郁㗎
牛肉質素亦都好好
仲可以喺獨立房間食,我哋好滿意
attach1/tmp/phpsHLYLf
attach2/tmp/phpm0yb1t
attach3/tmp/phpckwKgI
attach4/tmp/phpwkeHwW
attach5/tmp/phpcGs7Ma
attach6/tmp/phpS9LS3o
attach7/tmp/php4I8ZkD
attach8/tmp/phpy2PyCR
attach9/tmp/phpgRIsU5

珍珠宮

佢仲有個燒鱔夠香脆夠鮮
蟹肉釜飯啱晒老公佢食清光
attach1/tmp/phpodJpyb
attach2/tmp/phpBsTRY0
attach3/tmp/phpwoiHpQ
attach4/tmp/php530WQF
attach5/tmp/phpEaAxiv
attach6/tmp/php7ursKk

珍珠宮

fatmousechai 發表於 23-12-18 17:54
離開雲仙去口之津睇海豚,本來好怕唔夠人開唔到船,好在仲有一家人來共7 位可以開船啦好感恩:fo ...

#107海豚跳到咁高!

水晶宮

cathy.auyeung 發表於 23-12-16 12:58
間酒店好正

Agree
自由太多會令世人失去平衡

大宅

2023年兔年勳章

回覆樓主:

太過正啦,見到都想去

象牙宮

dororo68 發表於 23-12-18 12:35
我都係睇

nikuichi 好多年前去食過,
以前係門口等都有位,
而家唔訂都睇下好唔好彩,10月去有訂位,見好多人去到訂都無位,
佢炭燒肉靚,價錢抵既。

珍珠宮

ernbe 發表於 23-12-19 23:50
#107海豚跳到咁高!

係呀,佢哋嗰日好活潑呀,跳來跳去

珍珠宮

lalaland321 發表於 23-12-20 09:46
太過正啦,見到都想去

去啦去啦,趁日元仲係低水

水晶宮

回覆樓主:

嘩,好正好吸引

象牙宮

2024年龍年勳章

fatmousechai 發表於 23-12-18 18:20
佢大衆風呂只有室內,不過有兩間私人溫泉可以比客人免費用,佢個池好多柑仔浸住好香,海風吹送都幾舒服:fun ...

珍珠宮

今日得閒又再update
Day5:
朝早大堂有供應自己整新鮮果汁
早餐食物都唔錯
原來琴晚嘅龍蝦頭會來整味噌湯好鮮味

Check out 後去咗海上鳥居,行咗一陣又去食燒海鮮午餐
attach1/tmp/phpDYKk31
attach2/tmp/phpivbxjs
attach3/tmp/phpZj0cAS
attach4/tmp/phpC9OiRi
attach5/tmp/phpJ9xK8I
attach6/tmp/php40Xsq9
attach7/tmp/phpNB0hIz
attach8/tmp/phpaUrv0Z
attach9/tmp/php5gx4iq

珍珠宮

回覆樓主:

太良有好多間海鮮餐廳,我哋隨意揀咗依間都坐得幾舒服,老闆識少少英文夠唒溝通好客氣,佢啲海鮮物價好合理,-盤蠔1000yen 抵食過小濱蒸海鮮好多
鮑魚好柔軟,蒸蟹好鮮味
食到舔舔脷

attach1_sign/tmp/phpfuUuaE
attach2_sign/tmp/phpDX1lLs
attach3_sign/tmp/php1ahCmh
attach4_sign/tmp/phphBKdY5
attach5_sign/tmp/phprxh5zU
attach6_sign/tmp/phpDpOdcJ
attach7_sign/tmp/php7XzBOx
attach8_sign/tmp/phpxVCerm
attach9_sign/tmp/php3wK13a

首頁