自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

第一次帶呀囝去咁凍的地方同滑雪,想問下平時著嗰件厚褸,滑雪的外套同褲係咪要買另一套?手套係咪又要買另一對?

伯爵府

如果你唔租既話要買滑雪褸同褲,雪鞋,襪,手套都要。

公爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

要防水料

男爵府

回覆樓主:

滑雪最緊要係防水,所以一定要雪褸,雪褲,防水厚glove,最好有埋雪boots(防水防滑),買對厚襪,仲有防曬同太陽眼鏡(最好係滑雪專用嘅goggle), 不過如果只係玩一兩日就用普通眼鏡都ok

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章

回覆樓主:

租嗰啲成日都覺得好污糟
基本上如果要買
記要買頭盔 雪鏡 衫 褲 鞋
最重要係護pat 同埋其他護具
初次去呢啲保護裝備好緊要
第一次就跌痛跌傷
應該之後記會冇興趣再玩

伯爵府

滑雪真係好多野帶,之前好似有會員開post話去滑雪唔托運行李我真心佩服。

男爵府

莫失莫忘 發表於 23-12-17 19:37
滑雪真係好多野帶,之前好似有會員開post話去滑雪唔托運行李我真心佩服。
...

係唔係去到先租或者買呀,不過去咁凍嘅地方帶嘅衫都要厚

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

Bcjb 發表於 23-12-17 18:32
第一次帶呀囝去咁凍的地方同滑雪,想問下平時著嗰件厚褸,滑雪的外套同褲係咪要買另一套?手套係咪又要買另 ...

你係咪唔租? 如果唔租。就買滑雪褲,褸,手套。鞋就租啦~ 襪就著長厚嘅。仲有滑雪鏡。

因為我出去滑雪,我都係租嘅多。除咗手套。
唔好用自己既諗法,夾硬套落人地身上囉~ 唔該!!!!

子爵府

虎到金來勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

滑雪通常一件保暖薄打底衫,例如hi-tech,再著一件薄fleece, 外面一件雪褸防風防水,雪褲都係防風防水,褲入面就無打底,另一定要著厚既長襪,手套不能少,最好有繩,因為小朋友好容易除咗唔見,如果有繩穿實會好啲,另雪鏡頭盔唔可以無,因為保護對眼同個頭,滑雪睇下玩snowboard還是ski,如果snowboard就最好有埋墊保護pat pat,同埋要有教練,唔好慳錢,你可以去廸卡龍睇下,我小朋友細個時,我淘一件過滑雪衫比佢,宜家大個就買套裝。
唔買租都可以,不過我頭盔雪鏡手套都會買。

希望幫到你。

水晶宮

第一次帶呀囝去咁凍的地方同滑雪,想問下平時著嗰件厚褸,滑雪的外套同褲係咪要買另一套?手套係咪又要買另 ...

我年頭去過,全部租就算,唔想拎咁多野去

珍珠宮

如果玩得耐,滑雪外套,褲及手套,最好另一套,因要有防水及防風功能。

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

第一次就租,不過手套最好自備,如果有興趣先買一set, 我同c6 有私家雪boot, 阿仔發緊育所以唔買住

大宅

小朋友大得快,淘寶。用完唔帶返H k。租同淘差唔多價錢

男爵府

只滑一次 建議租就算

男爵府

手套 眼罩要自備

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊