自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆樓主:

點會當自己係工人㗎?

結咗婚,對家庭就要有義務有貢獻。做FTM的零用,唔係人工啊!

男爵府

ilovebb2019 發表於 23-12-18 09:05
回覆 mln 的帖子

女主夜晚人仲要服侍男主人,又要陪佢出席朋友或家庭聚會,如果同工人比一定係under paid. ...

當自己出賣肉體嗎?所謂夜晚人仲要服侍男主人…咁要唔要按次收左錢先除衫?

水晶宮

湊兩個小朋友會「得得閒閒」?仲要做家務、煮飯喎!
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

男主人一個月7萬蚊人工,一家4口,另養4大長老約支出6千

家用係1/7 ...........零用呢?!

4大長老都係6千....咁1大2小就已經皇恩浩蕩了。

1家唔知一家事, 外人好難評論

珍珠宮

capricornbb 發表於 23-12-18 09:16
如果以男主收入,包晒所有家庭開支,1萬比例上算多,但相信女主會將呢1萬用來買衣服鞋襪玩具,家庭用品等等 ...

一定唔會洗到女主人的錢,佢連淘寶,出街的洗費都係用緊男人的錢,佢真係淨袋1萬蚊的。

公爵府

回覆樓主:

淨袋1雞,我會好滿足,好過辛苦返工。

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

一萬蚊零用,我多想

侯爵府

2024年龍年勳章

老公負責所有開支,老婆有一萬零用也不錯啦,別把自己與女傭比較,你老公已經付了你的伙食費、住房費、生活費等等,你得到的遠不止一萬,從長遠來看,當你的孩子上學後,你最好找一份兼職工作,不要一直依靠你丈夫一人的收入,家庭必須累積一些積蓄。

侯爵府

2024年龍年勳章

老公負責所有開支,老婆有一萬零用也不錯啦,別把自己與女傭比較,你老公已經付了你的伙食費、住房費、生活費等等,你得到的遠不止一萬,從長遠來看,當你的孩子上學後,你最好找一份兼職工作,不要一直依靠你丈夫一人的收入,家庭必須累積一些積蓄。

珍珠宮

唔多唔少,正常。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

mln 發表於 23-12-18 09:33
一定唔會洗到女主人的錢,佢連淘寶,出街的洗費都係用緊男人的錢,佢真係淨袋1萬蚊的。
...
香港好多女士要返工賺錢
無家用收之餘仲要負擔屋企開支
每月淨收1萬零用, 唔洗親身返工賺錢
每日可以親自照顧子女、家庭
比上不足, 比下有餘

侯爵府

牛年勳章

ilovebb2019 發表於 23-12-18 09:05
回覆 mln 的帖子

女主夜晚人仲要服侍男主人,又要陪佢出席朋友或家庭聚會,如果同工人比一定係under paid. ...

嘩講到咁,賣身定包養

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

全包宴, 另有一萬落袋都幾好!
enjoy湊小朋友同對家庭付出, 唔可能同工人姐姐比喎!

珊瑚宮

2024年龍年勳章

...

咁都唔滿意?

水晶宮

mln 發表於 23-12-18 08:57
男主人一個月7萬蚊人工,一家4口,另養4大長老約支出6千,全包家庭所有開支(水電煤,差餉,電話費,學費, ...

應該請個工人姐姐可

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

女既係米眼红男既會有私已錢,要全數上缴再由阿太發放每日零用嗎?
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

...

咁ok laaa

男爵府

mln 發表於 23-12-18 08:57
男主人一個月7萬蚊人工,一家4口,另養4大長老約支出6千,全包家庭所有開支(水電煤,差餉,電話費,學費, ...

唔多,比得少

大宅

回覆樓主:

一萬蚊零用喎,做家務屋企有份架嘛,你老公對你唔錯。

水晶宮

bing-jing 發表於 23-12-18 09:01
咁你個題唔啱噃,一萬係零用,唔係家用

1萬零用,好多

首頁
12345...11

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊