自由講場

跳至

首頁
45678...16

尾頁

別墅

2024勳章

lumfamily 發表於 23-12-21 23:18
咁幾好啊!
多謝你分享,好正能量,好佩服同欣賞你啊!勁!

多謝你呀,我都希望有多啲人分享,減肥變得易啲開心啲

別墅

2024勳章

咁多位早晨,冬天係咪真係會重少少?我呢兩日同最輕嗰日相比,重左0.6kg

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

never give up

別墅

2024勳章

ada0707 發表於 23-12-22 10:22
never give up

會呀,繼續keep落去

別墅

2024勳章

尋日做節冇時間做運動,只能夠全日步行18,000步做代替,今日雖然又係好凍,但搏老命跳返,雖然成日卡繩,但心跳大部份時間keep住80%以上,最終1小時消耗咗500卡路里唔知可以抵消番尋日幾多碟肥牛
attach1/tmp/phppD65L3

別墅

2024勳章

22/12, 24/12食咗兩餐大餐,無重到係執到
不過除咗12月22日冇做運動之外,其他日子都每日有做現在準備去做肌肉訓練

聽日仲有最後一餐大餐
attach1/tmp/phpEM5K2I

別墅

2024勳章

今朝上磅,新低啊感覺尋日做兩小時運動(emoji)️無白費(雖然聖誕多聚會食多左),現在又去做運動了
attach1/tmp/phpqUhWz7

珍珠宮

NoMoreRegret 發表於 23-12-25 10:27
不過除咗12月22日冇做運動之外,其他日子都每日有做:fun ...

是否大餐就食到盡,頂住個肚為止。這是感覺節日氣氛?食盡才對得住節日?個餐係咁多野食唔好浪費?(因為我會帶走過多嘅食物 )
甚麼原因唔可以點到即止?
我嘅意思係節日食得好大家都想,但淺嘗可以嗎?食少少當應節!
我中年我係瘦人,不會為節日狂食,無需加强運動去抵消。

不過如果我路過多事,覺得個人生活習慣就係咁樣,覺得係開心嘅生活,我好尊重㗎!每人生活模式不同。我上面嘅問題真係想了解下㗎。但唔理我絕對可以。
我絕對欣賞樓主嘅努力
我都有個SEN青少年嘅仔

別墅

2024勳章

wan_sosin 發表於 23-12-26 10:21
是否大餐就食到盡,頂住個肚為止。這是感覺節日氣氛?食盡才對得住節日?個餐係咁多野食唔好浪費?(因為我 ...

節日多聚會,但無話要食盡嘅,但比on diet食多左係事實吧,而我亦唔係單純食完所以做運動抵消,如果你有爬我之前嘅文,我呢兩個月無聚餐都有積極運動。

聚會同減肥都可以係開心事,唔知會唔會有Jm減肥唔減去咁多聚會,你係想帶出如果有足夠消耗,輕鬆幾日其實都冇乜問題.

至於係咪浪費,呢個係個人問題,有啲人冇聚會,但係食嘢煮野都可以好浪費

別墅

2024勳章

wan_sosin 發表於 23-12-26 10:21
是否大餐就食到盡,頂住個肚為止。這是感覺節日氣氛?食盡才對得住節日?個餐係咁多野食唔好浪費?(因為我 ...

多謝你呀,sen仔係比較花心力,所以最近有運動,就係可以令自己唔使只係圍住佢氹氹轉

珍珠宮

NoMoreRegret 發表於 23-12-26 10:28
節日多聚會,但無話要食盡嘅,但比on diet食多左係事實吧,而我亦唔係單純食完所以做運動抵消,如果你有爬 ...

我知你平時有做開運動,我意思係節日適量食就做返平常做開嘅運動,咁唔需要諗食多咗要做返多幾多運動。
如果你唔係咁樣諗法,就唔需要理我。

人當然有啲時候放鬆啲係好事,都係平衡身心嘅方法。

講開浪費,係習慣問題,有啲人食一兩啖覺得啲野食唔啱口味就掉晒佢,都係唔好。

聖誕快樂!新年就到,預祝你來年更瘦更靚,更開心健康

珍珠宮

NoMoreRegret 發表於 23-12-26 10:30
多謝你呀,sen仔係比較花心力,所以最近有運動,就係可以令自己唔使只係圍住佢氹氹轉
...

咁樣都好好喎 有自己開心生活!自己活得開心!相信仔女見到我哋生命積極都會被影響。
我湊住呢個仔都辛苦十幾年,佢快16歲,近年先有啲收成,尋日我話要吸塵,仔即刻話等佢吸啦!雖然唔係經常會咁乖,但間中會都好開心啦!

珍珠宮

NoMoreRegret 發表於 23-12-26 09:51
今朝上磅,新低啊感覺尋日做兩小時運動(emoji)️無白費(雖然聖誕多聚會食多左),現在又去做運動了

...

2個月已經減左15磅!

翡翠宮

NoMoreRegret 發表於 23-12-18 17:11
大家好,想記錄一下我的減肥經歷,長文,慎入啊
我人到中年喇,4x歲,這幾年同好多香港人一樣,經 ...

加油!聖誕節快樂!身體健康!

別墅

2024勳章

ernbe 發表於 23-12-26 13:01
2個月已經減左15磅!

多謝,現在仲有15kg to go

別墅

2024勳章

ngwong2 發表於 23-12-26 13:32
加油!聖誕節快樂!身體健康!

多謝,大家都快樂

別墅

NoMoreRegret 發表於 23-12-25 10:27
不過除咗12月22日冇做運動之外,其他日子都每日有做:fun ...

76kg 有幾高?

別墅

回覆樓主:

76kg166cm 都好肥啦 要加把勁先得

我182cm64kg,我係食極唔肥嗰隻,日日食7咁食都肥唔到半磅,bmi都係19.3,食同唔食都係呢個數,試過一日飲3杯增肥奶粉,3杯濃朱古力,4塊200G A5和牛,5碗飯,一隻雞....仲有好多熱量超高食物,日日如是一個月,結果冇肥過
又試過一日剩食半碗飯,小量生果,結果又冇瘦到

別墅

2024勳章

CingLee 發表於 23-12-27 04:32
76kg166cm 都好肥啦 要加把勁先得

我182cm64kg,我係食極唔肥嗰隻,日日食7咁食都肥唔到半磅,bmi都係19.3,食 ...

係呀,漫漫長路,希望用半年時間去減

你情況同我朋友好似,又瘦又高,但唔夠肌肉,所以佢係要去搵P T增肌

別墅

2024勳章

這幾天的體重都係上上落落格局,無乜重到,但又無大驚喜,應該係糖出街食飯多有關唯有繼續努力。

尋日開始用myfitnesspal呢個app,好方便,基本上大部份食物和飲品都已經有卡路里,連埋運動手錶嘅app,可以睇到卡路里剩餘,有興趣嘅jm可以睇下
attach1/tmp/phpyrCyUI
attach2/tmp/phpLp29d1

首頁
45678...16

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊