自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

回覆樓主:

見香港好多地方有但要揾下,但計番搬運估差不多

水晶宮

2024年龍年勳章

jjlai 發表於 23-12-19 17:49
淘咗紙皮合桃、 用99官集包郵到港. 好抵

我以為官集唔可以運食物。請問你個紙皮合桃有冇link?唔該先
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

買過好多野食
最奇怪就係驢肉(即食)
最生鮮就碌柚(淘寶送)

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

Rita 發表於 23-12-19 18:47
我以為官集唔可以運食物。請問你個紙皮合桃有冇link?唔該先

淘咗兩間.一間雲南. 一間新疆.【淘宝】https://m.tb.cn/h.5M0cpdV?tk=FtQfW5HNwwj CZ0001 「~新疆纸皮核桃2023新货核桃仁官方旗舰店185薄皮孕妇专用新鲜特产(~@ ~)」
点击链接直接打开 或者 淘宝搜索直接打开

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

呢間雲南紙皮合桃
【淘宝】https://m.tb.cn/h.5NqLIhX?tk=wPhZW5HnxIA CZ3457 「2023年云南纸皮核桃大姚103薄壳核桃现货新货散装无添加孕妇包邮」
点击链接直接打开 或者 淘宝搜索直接打开

男爵府

開心吸收勳章 我的育兒心得勳章

我都係呀!一直用私集

請問大家有用菜鳥淘食物嗎?謝謝

侯爵府

2024年龍年勳章

chinfongfong 發表於 23-12-19 16:28
剛學識淘寶,想淘點特色食品,好似雲南,新彊,内蒙古的特産,紅枣酸枣 ,核桃,酸菜,酸奶製品,干果之類 ...

食物我盡量在京東自營/京東超市買唔到先至淘,因為京東物流好企理用箱載住。 依家做緊88蚊自提點免運費非常之抵玩。我最近一單買咗雜果仁,八仙果,暖貼去老人院的,自己就買咗網紅零食黑麥梳打餅。

一路買開好多糧油雜貨,干果eg新疆無花果 及四色提子乾很好吃, 還有很多零食。 家居消耗品例如廚房紙濕紙巾洗衣液這些如果淘就唔化算因為好重。趁京東自營玩免運費係勁勁抵玩!大家諗諗
attach0/tmp/phps31ok9

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆樓主:

我經常淘牛肉乾、豬肉乾、提子乾、魷魚絲、開心果、夏威夷果、芒果乾、紫菜......
我用官集的。

水晶宮

2024年龍年勳章

jjlai 發表於 23-12-19 19:04
呢間雲南紙皮合桃
【淘宝】https://m.tb.cn/h.5NqLIhX?tk=wPhZW5HnxIA CZ3457 「2023年云南纸皮核桃大姚10 ...

好的,唔該哂
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

水晶宮

2024年龍年勳章

野原美冴 發表於 23-12-19 19:37
我經常淘牛肉乾、豬肉乾、提子乾、魷魚絲、開心果、夏威夷果、芒果乾、紫菜......
我用官集的。
...

原來呢D可以官集 有冇買開邊間介紹下

男爵府

andyman 發表於 23-12-19 18:21
唔使怕,我已經癲左 淘過芒果,蘋果,橙,柑,檸檬,蒜頭,薑,蕃薯。
...

你這些私集都送香港嗎?,你不怕錢給了,貨送不到的嗎?我見佢哋寫明水果,菜不送。

男爵府

jjlai 發表於 23-12-19 19:04
呢間雲南紙皮合桃
【淘宝】https://m.tb.cn/h.5NqLIhX?tk=wPhZW5HnxIA CZ3457 「2023年云南纸皮核桃大姚10 ...

多謝分享,你仲有冇買其他好野,介紹下

男爵府

D..D 發表於 23-12-19 18:49
買過好多野食
最奇怪就係驢肉(即食)
最生鮮就碌柚(淘寶送)

咁驢肉好食嗎?哈哈哈,你好勇

男爵府

野原美冴 發表於 23-12-19 19:37
我用官集的。
...

淘寶官集其實他們的收費和私集是否差唔多? 我有看過下,不過他們就好多不送,

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

chinfongfong 發表於 23-12-19 21:37
你這些私集都送香港嗎?,你不怕錢給了,貨送不到的嗎?我見佢哋寫明水果,菜不送。
...

我用的集運都送。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

chinfongfong 發表於 23-12-19 21:46
咁驢肉好食嗎?哈哈哈,你好勇
罐頭五香肉丁果種味

珍珠宮

減齡達人勳章

chinfongfong 發表於 23-12-19 21:50
淘寶官集其實他們的收費和私集是否差唔多? 我有看過下,不過他們就好多不送,
...

我每次唔會大量淘, 通常係3kg內, 用官集自提點平d。

私集通常只可送上門, 送上門又要收多上門附加費20元, 我覺得貴d。

水晶宮

chinfongfong 發表於 23-12-19 17:11
我現在就係專攻這些,但係仲有好多不做這個包郵,所以想問下轉私集可以嗎?不想給錢後又說不送。
...

最好99包郵嗰d,食物太重,運費好金

男爵府

野原美冴 發表於 23-12-19 22:33
我每次唔會大量淘, 通常係3kg內, 用官集自提點平d。

私集通常只可送上門, 送上門又要收多上門附加費20元, ...

想問下,如果我淘3kg内,十幾件貨,找淘寶官方集運,自提大概幾錢運費?我想参考下。

珍珠宮

減齡達人勳章

chinfongfong 發表於 23-12-20 11:04
想問下,如果我淘3kg内,十幾件貨,找淘寶官方集運,自提大概幾錢運費?我想参考下。
...

26.2人民幣,只計重量不理件數的(超長或大型物件則另外計法)
attach0/tmp/phpc2g4K6

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊