影視娛樂

跳至

首頁
23456...7

尾頁

珍珠宮

回覆樓主:

睇咗兩集,有啲失望,有雷聲大雨點小嘅感覺。

睇韓網都幾多負評,喺Netflix亦未有爆紅表現,排頭位或前五國家地區唔多,同年初狗血劇The Glory日日覇榜首相比差天共地,Netflix似乎入錯貨。

同期,『死期將至』高質好多!

劇本唔得,嘥咗兩個好演員。

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

은우수호 發表於 23-12-28 11:41

睇韓網都幾多負評,喺Netflix亦未有爆紅表現,排頭位或前五 ...

睇左一集...停左

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

FeiLong 發表於 23-12-27 21:23
連我媽都睇咗話好好睇,我媽唔鍾意睇啲千篇一律嘅韓國愛情劇,拖泥帶水電視台製作嗰d。

怪物喺各地嘅點擊 ...
我覺得好一般, 未至於唔好睇, 又唔係好好睇, 唗左敘俊
[img=500,400][/img]

珍珠宮

stagea 發表於 23-12-28 11:51
睇左一集...停左

第一集人物介紹,預咗一忽忽咁講,但套劇講怪物,喺邊?冇緊張感、節奏慢,真心悶。

最大件事係估到劇情走向,第一集就大約估到佢後面點寫,驚悚片冇驚悚或突如其來嘅緊張感,敗筆。

珍珠宮

miu~miu 發表於 23-12-28 11:57
我覺得好一般, 未至於唔好睇, 又唔係好好睇, 唗左敘俊

朴敘俊似有錢自戀嘅『英俊』,走唔出框框。

會睇多一集睇下仲有幾多犯駁位,跳船機會好大

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

은우수호 發表於 23-12-28 12:02
第一集人物介紹,預咗一忽忽咁講,但套劇講怪物,喺邊?冇緊張感、節奏慢,真心悶。

最大件事係估到劇情 ...

yessss!!! 唔知睇緊乜咁...無動力開第二集!
走左去睇港劇...新聞女王同小芙蓉!!!

珍珠宮

stagea 發表於 23-12-28 12:10
yessss!!! 唔知睇緊乜咁...無動力開第二集!
走左去睇港劇...新聞女王同小芙蓉!!!
...

第二集似笑片,明明係人體實驗室,但又可以好似唔使用啲計謀策略就入到去,無啦啦做個手勢就話愛國,係自己人,咁就有情報,好兒戲,以為睇緊周星星。

琥珀宮

은우수호 發表於 23-12-28 12:18
第二集似笑片,明明係人體實驗室,但又可以好似唔使用啲計謀策略就入到去,無啦啦做個手勢就話愛國,係自 ...

係咪要睇埋第二集呢

珍珠宮

stagea 發表於 23-12-28 12:36
係咪要睇埋第二集呢

睇你心情、時間去決定

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章

은우수호 發表於 23-12-28 12:04
朴敘俊似有錢自戀嘅『英俊』,走唔出框框。

會睇多一集睇下仲有幾多犯駁位,跳船機會好大
係, 什至乎衣著髮型都係一樣, 反而女主仲好D, 雖然第一套成名劇開始比人叫最美小三, 但都好努力去改戲路, 值得欣賞
套劇呢, 我覺得樣樣半桶水, 劇情走向完全估到, 緊張又唔覺, 講人體實驗但恐怖又唔係, 血腥又唔算, 抗日D 義軍又唔覺熱血, 亂世愛情嘛, 但又唔淒美喎, 隻怪物又唔得人驚, 都係個句, 唔好睇又未至於, 好睇又唔覺囉

琥珀宮

은우수호 發表於 23-12-28 12:41
睇你心情、時間去決定

係既...
諗住開埋動漫藥屋少女

珍珠宮

stagea 發表於 23-12-28 12:56
係既...
諗住開埋動漫藥屋少女

我近日睇咗套大約兩年前嘅日劇「秘密內幕~女警的反擊~」
有三浦翔平同戶田惠梨香,
我係無意中睇咗一集, 幾爆笑.

所以一次過煲哂, 得9集, 講一個超勁嘅女警, 帶一個初出茅廬嘅新人, 喺啲分區警署嘅日常工作, 但個超勁女警係超班馬, 劇情好好笑.

珍珠宮

은우수호 發表於 23-12-28 12:18
第二集似笑片,明明係人體實驗室,但又可以好似唔使用啲計謀策略就入到去,無啦啦做個手勢就話愛國,係自 ...
守衛好差, 班人又咁易信, 好鬼天真你睇到男二比人捉左未?

珍珠宮

miu~miu 發表於 23-12-28 14:28
守衛好差, 班人又咁易信, 好鬼天真你睇到男二比人捉左未?
你講富二代俾人捉?

我睇到第二集~

水晶宮

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 畀面勳章 親子王國15週年勳章

ccdccl 發表於 23-12-24 12:50
精神病得唔得呀?

可能我身邊有朋友有呢種病,所以我暫時覺得拍得幾好,認識多咗精神病
但唔係人人啱睇,冇笑位,有dd 沉重

水晶宮

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 畀面勳章 親子王國15週年勳章

ccdccl 發表於 23-12-24 12:47
小池果套好多人話好睇架,所以我打算開
仲有套烈女朴氏話好好笑,Amy話睇得過嘅
另一套死期將至, ...

小池好睇,但我主要睇女主
烈女都好睇,但我未追貼,我好慢

水晶宮

stella816 發表於 23-12-24 21:51
原來我老公係睇咗另一套小池唔係三達里所以伍話唔好睇
烈女剛睇咗三集真係唔錯喎,女主角我 ...

小池好睇,申惠善做得好好
最近劇,我排第一

水晶宮

stella816 發表於 23-12-24 21:52
犬系我一早跳船了,睇三集有兩集瞓著咗

犬系我好努力,最後都跳咗

水晶宮

은우수호 發表於 23-12-28 11:41

睇韓網都幾多負評,喺Netflix亦未有爆紅表現,排頭位或前五 ...

咁我要考慮開唔開了

水晶宮

은우수호 發表於 23-12-28 13:09
我近日睇咗套大約兩年前嘅日劇「秘密內幕~女警的反擊~」
有三浦翔平同戶田惠梨香,
我係無意中睇咗一集, ...

記低先,排隊睇

首頁
23456...7

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊