自由講場

跳至

首頁

尾頁

洋房

https://youtu.be/E6QDKJ2_w_U?si=smdQ2OcKVJxx5yCH

台灣之恥, 台灣人很好笑很多都冇分析力, 盲目畀人帶風向, 好在還有很多清醒的人

伯爵府

回覆樓主:

睇過好多台灣youtuber,成日好自豪話日本人好鍾意台灣人,梗係,人哋當你台灣人低佢哋一等咋

子爵府

回覆樓主:

我見識少,唔識「台國」。

洋房

回覆樓主:

基本上條片畀佢哋剪輯曬, 酒店態度方面全部佢哋片面之詞, 事件了結後還故意刁難,又要找著數,自己訂又得衰,又用廢agent,仲話係旅遊youtuber,出國比人笑
佢地直頭是愚蠢的西客
成段片睇到好嬲, 登酒店不值
又 擺老人家上枱最可恥

洋房

2521 發表於 23-12-21 22:47
我見識少,唔識「台國」。

繁體中國人

伯爵府

2024年龍年勳章

我覺得係台省YouTuber有問題,明明係訂三人一間,一人一間,最後8人入住,唔好以為一樣,因為四人用餐同8人同餐完全唔同,又唔係第一次住溫泉旅館,除左房價,仲會計用餐人數,夾硬屈唔到酒店就屈booking.com,要人回水一半後出片唱人,真係西客無極限

侯爵府

mongng 發表於 23-12-21 14:56
我覺得係台省YouTuber有問題,明明係訂三人一間,一人一間,最後8人入住,唔好以為一樣,因為四人用餐同8人 ...

我睇左,但係佢哋係bookxxx.com定agoxx 訂8人架喎,有晒email, 亦收左8人錢,係酒店同agent溝通上出錯,不是YouTuber攞著數喎

男爵府

回覆樓主:

樓主有分裂思想,應叫台灣省。

洋房

mongng 發表於 23-12-21 22:56
我覺得係台省YouTuber有問題,明明係訂三人一間,一人一間,最後8人入住,唔好以為一樣,因為四人用餐同8人 ...

正解, 自己又訂得衰, 日本訂房要計人頭, 惡意抹黑, 拗著數, 全部都係佢哋自己演繹,真係好鬼嬲
班台Pix真係冇腦, 盲目維護,無思考

洋房

siu-miu 發表於 23-12-21 23:10
我睇左,但係佢哋係bookxxx.com定agoxx 訂8人架喎,有晒email, 亦收左8人錢,係酒店同agent溝通上出錯,不 ...

自己經agent訂衰左, 走去找酒店悔氣, 仲吾夠無恥, 個職員都算好啦同佢搞玩幾個鐘, 不嬲都係叫人客人自己搵agent

你買黃牛飛睇演唱會 結果唔畀入場你搵邊個

大宅

我睇左,但係佢哋係bookxxx.com定agoxx 訂8人架喎,有晒email, 亦收左8人錢,係酒店同agent溝通上出錯,不 ...

我同你一樣理解,佢哋有supporting證明Booking左兩間4人房,BOOKING.COM亦收左8個人嘅人頭費(可能係for溫泉),似乎YouTuber無錯喎,建議大家睇曬先下定論吧!

la_source    發表於 23-12-22 12:08

珍珠宮

同意

Love and Kindness are never wasted.

洋房

JustForty 發表於 23-12-21 23:37
我同你一樣理解,佢哋有supporting證明Booking左兩間4人房,BOOKING.COM亦收左8個人嘅人頭費(可能係for溫 ...

係Booking.com廢搞錯, 但全程佢用啲手法非常無恥, 酒店就最無辜, 用拍片公審酒店員工, 全程自導自演

子爵府

2018復活節勳章

JustForty 發表於 23-12-21 23:37
我同你一樣理解,佢哋有supporting證明Booking左兩間4人房,BOOKING.COM亦收左8個人嘅人頭費(可能係for溫 ...

係呀,我都睇晒段片,youtuber 有show email 出來,酒店先再幫佢地鋪番d 床鋪喎。點解樓主咁表達,究竟係邊個帶風向

洋房

nownowma 發表於 23-12-21 23:42
係呀,我都睇晒段片,youtuber 有show email 出來,酒店先再幫佢地鋪番d 床鋪喎。點解樓主咁表達,究竟係 ...

其實咁樣同班台灣人思考不相伯仲
如果佢標題用最爛的訂房網站可能冇呢件事發生
佢分開訂兩間,四人一間房冇事
酒店也是受害者
當我去錯地方了

伯爵府

2024年龍年勳章

台灣省民留言
attach1/tmp/php6QwktS
attach2/tmp/phpmq4Plm

goldpiglet    發表於 23-12-22 02:39

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

響FB睇哂事件,只可以話事件由booking.cxm搞錯產生誤會,但係呢個YouTuber斷章取義,最討厭嘅係講到自己旅遊KOL,但對日本溫泉酒店嘅禮儀完全一竅不通,要發爛渣就不停去挑釁,淨係睇佢挑釁執房員工(經理)嗰度已經想升巴佢!

洋房

Anpanmama 發表於 23-12-21 23:56
響FB睇哂事件,只可以話事件由booking.cxm搞錯產生誤會,但係呢個YouTuber斷章取義,最討厭嘅係講到自己旅 ...

冇錯成條片,畀編輯到對自己很有利對酒店極致不利, 令人先入為主
手法極度可恥

洋房

回覆樓主:

這件事已經升華到唔係對與錯問題
係佢啲手法問題

伯爵府

佢拍片影住人地做野,
已經係冇禮貌行為之一

goldpiglet    發表於 23-12-22 02:40

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊