自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

村屋鄰居新養一只巨型拉布拉多,地下果層單位,一日24小時都是在室外生活,除左瞓覺就係吠叫,不論黑雨十號風球,嚴寒嚴熱都在戶外,這幾天新界區特別冷,竟然一件衫一張被都沒有比狗狗,真心覺得可憐心痛,唔知有咩可做,報警如果狗狗送去漁農或愛協可能只是死路一條,好矛盾

大宅

毛毛123 發表於 23-12-25 12:42
村屋鄰居新養一只巨型拉布拉多,地下果層單位,一日24小時都是在室外生活,除左瞓覺就係吠叫,不論黑雨十號 ...

報東張,關注下都好

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

打俾愛護動物協會。

男爵府

如果係真,呢D人絕不適合有狗狗,快call 愛恊

別墅

同意, 咁樣真係唔適合養狗, 隻狗成日吠即係佢自己覺得不安, 要通知愛護動物協會處理

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

村屋鄰居新養一只巨型拉布拉多,地下果層單位,一日24小時都是在室外生活,除左瞓覺就係吠叫,不論黑雨十號 ...

之前木偶哥係好炎熱嘅天氣之下將狗綁喺戶外暴曬?都比人嘈
不要從別人的嘴裡去認識我

公爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

我真係唔知啲狗會怕凍、北極潮什麽啲狗咪又係瞓喺冰天雪地、衫仔都無件喎

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

平平無奇2 發表於 23-12-25 15:33
我真係唔知啲狗會怕凍、北極潮什麽啲狗咪又係瞓喺冰天雪地、衫仔都無件喎 :questi ...

狗狗怕熱就一定,貓狗是否怕凍真係唔知道。以前都會比衫貓狗着,發現佢哋唔鍾意。而家冇比衫佢哋着,又唔覺得佢哋凍喎。

公爵府

2024年龍年勳章

小小bb 發表於 23-12-25 15:38
狗狗怕熱就一定,貓狗是否怕凍真係唔知道。以前都會比衫貓狗着,發現佢哋唔鍾意。而家冇比衫佢哋着,又唔 ...

我成日以為佢哋孭住成張皮草一定唔會凍囉

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

平平無奇2 發表於 23-12-25 15:33
我真係唔知啲狗會怕凍、北極潮什麽啲狗咪又係瞓喺冰天雪地、衫仔都無件喎 :questi ...

冰天雪地瞓果d應該係雪橇犬,本身就應該凍既地方有。唔仔所以狗都唔怕架

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

呢d 狗凍反而冇問題,反而熱真係虐蓄,香港夏天呢d 狗應該要在室內嘆冷氣

水晶宮

落雨都放在外!不心痛嗎?有時放入屋都要架!

男爵府

唔係狗就要養室內同著衫…
資料太少。隻狗瞓幾多,吠幾多先?佢似辛苦定都算自在?

侯爵府

重唔係虐畜係咩?

大宅

狗要著衫?

伯爵府

牛年勳章

報左愛護動物協會先,佢哋衡量係唔係虐待寵物。
始終呢排咁凍,如果佢由細到大喺香港生活,未必可以習慣咁涷

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

絕對係

象牙宮

回覆樓主:

狗狗好慘

大宅

香港警察有個社區動物守護計劃,應該會幫到
https://www.police.gov.hk/awp/tc/cases.html

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊