單親天地

跳至

首頁

尾頁

民房

我上個月已經提出離婚,因他結婚多年長期欠債問題,機會已經比咗好多次。

子爵府

牛年勳章

回覆樓主:

我,仲有佢都講明戒唔到賭,又會講大話、隱瞞。
為咗自己同仔女今後唔會成為幫佢還債嘅工具,決定離婚。

複式洋房

靠自己吧 發表於 24-1-1 22:39
我上個月已經提出離婚,因他結婚多年長期欠債問題,機會已經比咗好多次。
...

我同老公結婚十八年,但欠債欠足十五年,同佢生咗三個小朋友,差唔多每年想同佢嘈離婚,為咗比個完整三個小朋友家庭離唔成,到現搭伴過人世,冇話題,只係自己搵信仰依靠

民房

BeAhappyC9 發表於 24-1-2 02:41
我,仲有佢都講明戒唔到賭,又會講大話、隱瞞。
為咗自己同仔女今後唔會成為幫佢還債嘅工具,決定離婚。
...

我地結婚16年,欠債14年咁多年無變過,當初因為顧慮小孩吾想佢地變單親家庭,咁多年一直幫佢,傻到幫佢問埋銀行借錢還債,由佢欠債1O幾萬,到30幾萬,直到依家幾佰萬,我決定斬斷。係呀!我知我真係好傻,好on居,以為佢会為d細路改變(emoji)(emoji)(emoji)

民房

kaia00 發表於 24-1-2 07:58
我同老公結婚十八年,但欠債欠足十五年,同佢生咗三個小朋友,差唔多每年想同佢嘈離婚,為咗比個完整三個 ...

我同你一樣一直忍受,16年婚姻諗過無數次離婚,但我發現係錯。小孩甘本係吾開心。感情,照顧,金錢,全部佢都吾到位,我苦心自問,咁多年我已經幫凸咗佢,直到佢依家搞到破產,佢仲覺得係我錯,係佢最艱難的時候帶走哂d仔女離開佢。

複式洋房

靠自己吧 發表於 24-1-2 09:56
我同你一樣一直忍受,16年婚姻諗過無數次離婚,但我發現係錯。小孩甘本係吾開心。感情,照顧,金錢,全部 ...

當初比我遇上第二個,一定會走

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊