自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

要開始浸水仙未?我準備今日去花墟睇下

大宅

HiPP勳章(2)

回覆樓主:

一個月前,依家買,啱啱好。

子爵府

回覆 chanpo18 的帖子

謝謝!

子爵府

回覆樓主:

今年我會在17號浸一批,19號再浸一批 (企頭),蟹爪會在24-26號浸

其實浸水仙時間約21-28天,睇天氣而定,另外屋企的日照時間

明天我會上深圳八卦嶺買水仙頭,再匯報價錢

複式洋房

2024勳章

昨日在花墟聽見個老闆同個買水仙頭嘅客仔講,今年天氣都應該暖,所以叫佢12月初八先開始浸,未浸前用乾報紙包住水仙頭

而季節週而復始,尤如旋轉木馬不停的轉,我們迷失在時間的巨輪中,我們祇能回望,卻不能返回往昔的歲月,惟有在這旋轉遊戲裏不停的轉。
Circle Game - Joni Mitchell

子爵府

昨天買了一盒五個,$148,師父幫我界埋

大宅

回覆 cutie_mum 的帖子

今年廿六立春,初八浸差不多。好似上年過年後先立春,要早幾日浸。

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

cow 發表於 24-1-17 23:22
回覆 cutie_mum 的帖子

今年廿六立春,初八浸差不多。好似上年過年後先立春,要早幾日浸。 ...

昨日開始浸,見下星期有幾日凍,浸左先。

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

浸緊

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我唔識種花, 想應下景, 又唔得閒去花墟, 想問下日本城買啲水仙得唔得架? 見樓下方便

男爵府

大包圍成個星期,隔日浸三個
利申:支持祖國 反對移民

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊