自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

大埔網民怒罵巴士司機「捉乘客入少錢 彰顯車長嘅權力 玩弄乘客為樂。

大埔谷友
發現宜家啲新車長好鐘意捉乘客入少幾毫子、玩弄乘客為樂。

有時真係無咁多散子,尤其呢個年代唔會袋咁多散子出街,過往搭71B比$2.0好多司機都無嘢,宜家直頭無情講一定要我比足錢。

就算我屋企人同朋友,搭71B都係比$2.0,唔通你個個都捉,用嚟彰顯車長嘅權力?
attach0/tmp/phpWjQzRH

侯爵府

開心吸收勳章

搭車比足車資天公地道喎。冇散子可以用八達通。

psleung803    發表於 24-1-8 14:49

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

maymay123a 發表於 24-1-7 21:41
大埔網民怒罵巴士司機「捉乘客入少錢 彰顯車長嘅權力 玩弄乘客為樂。

比少錢,仲咁惡,真係巴閉喎
放下自在

珍珠宮

影衰大埔人
原來大埔有咁多明知車費但又俾唔足既人
我未見過其他巴士線有呢個告示
咁真係一目了然某區人質素
Cheap區之最

珍珠宮

而家太多人將道理本末倒置,太不知所謂。俾足錢坐車係天經地義,老細出少糧俾佢又得吾得呢?

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

搭車比足錢唔係應該嫁咩,而家唔比錢仲可以咁惡

子爵府

回覆樓主:

不知所謂

男爵府

回覆樓主:

冇毫子咪比多1元,只會比多,唔會比少

男爵府

回覆樓主:

佢意思即係佢係慣犯一向俾開兩蚊?

大宅

Glau 發表於 24-1-7 21:48
搭車比足車資天公地道喎。冇散子可以用八達通。

有放蛇架
車長有責任睇
而且 可比支付寶 visa
晤明點解會有可能比少錢

珍珠宮

開不了口 發表於 24-1-7 21:57
佢意思即係佢係慣犯一向俾開兩蚊?

個post意思唔止佢啊
佢話佢一家人同啲朋友,應該全部係街坊
一直俾2元車費
話無散紙喎

我好八卦地google 71B巴士線
得4個站的循環線
車費全價2.3元
咁都走3毫子
大埔友真係cheap到暈,犯法都大大聲
attach1/tmp/phpQjitYC

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

比少左錢,仲咁大聲話人地唔啱

我睇緊乜野

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

yurijm 發表於 24-1-7 22:02
個post意思唔止佢啊
佢話佢一家人同啲朋友,應該全部係街坊
一直俾2元車費

佢一家人同佢d 朋友……,每人比小少3亳 分分鐘可以 free 一個

仲話唔會袋咁多亳子出街,宜家多數人電子付款,點會比大餅同亳子?
仲要家人同朋友,擺明攞慣著數……慣犯啦!仲好意思嘈人

果張告示好明顯係比佢睇,其他巴士唔見有

la_source    發表於 24-1-8 14:21
goldpiglet    發表於 24-1-7 22:13

翡翠宮

loved 發表於 24-1-7 21:52
而家太多人將道理本末倒置,太不知所謂。俾足錢坐車係天經地義,老細出少糧俾佢又得吾得呢? ...

希望佢唔好帶口罩cap 帽 打格仔 嘈到上東張

好想睇佢盧山真面目

子爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

俾少錢仲大條道理,咩世界

珍珠宮

selinako^^ 發表於 24-1-7 22:04
佢一家人同佢d 朋友……,每人比小少3亳 分分鐘可以 free 一個

所以逼到貼告示
勁肉酸
最爆係得4個站既循環線
啲無賴住邊都知
大埔咁大,已經收窄cheap人範圍

大宅

回覆樓主:

比足車資,天公地道呀,大佬,你無野呀,重好意思講出黎

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

依家啲人真係黐線,自己唔啱仲好似好有道理咁樣話人
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

翡翠宮

yurijm 發表於 24-1-7 22:09
所以逼到貼告示
勁肉酸
最爆係得4個站既循環線

告示好明顯係比佢睇

已刪除用户

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊