美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

之前係Cosmax 打完斑
都未夠一年又出返斑
都唔知去唔去返佢度打好

有無JM推介

複式洋房

咁快出番唔會再去同一地方打

男爵府

ChongHei_ 發表於 24-1-9 17:22
咁快出番唔會再去同一地方打

有無介紹

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 睛靈勳章 陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章

我停咗冇打成年有多都冇再出或深色咗喎,你打個間有冇做皮膚分析?想知打得清唔清,要用機CHECK

另外平時唔懶得,搽足防曬,定時定候要補搽,如果唔係又要積聚番黑色素

民房

回覆 粉紅天空 的帖子

有冇試過Pico laser 啊?我打咗大約三至四次,D斑淡得幾明顯喎⋯⋯

男爵府

牛牛牛牛 發表於 24-1-9 18:29
我停咗冇打成年有多都冇再出或深色咗喎,你打個間有冇做皮膚分析?想知打得清唔清,要用機CHECK

另外平時 ...

我尖沙咀打
平時補防曬補得好足
但有幾日化妝無補防曬
就出返哂

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 睛靈勳章 陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章

粉紅天空 發表於 24-1-10 07:33
我尖沙咀打
平時補防曬補得好足
但有幾日化妝無補防曬

會唔會係本身打得唔夠清?我唔係去你個間打,每次打之前都會做一次皮膚分析,睇到啲黑色素退咗幾多,真係唔照過都唔知其實成塊面都有,只係多唔多到肉眼都睇到

如果打唔清,肉眼以為已經冇曬,曬幾次就隨時現形

大宅

牛牛牛牛 發表於 24-1-10 11:59
會唔會係本身打得唔夠清?我唔係去你個間打,每次打之前都會做一次皮膚分析,睇到啲黑色素退咗幾多,真係 ...

我打個間無做呢啲,最初打幾次真係打走咗一啲斑,但之後再打都唔覺有用,係唔係能量唔夠?

伯爵府

jojobobomami 發表於 24-1-10 12:23
我打個間無做呢啲,最初打幾次真係打走咗一啲斑,但之後再打都唔覺有用,係唔係能量唔夠?
...

會唔會係打來打去都只係用同一個探頭?我見有JM講過佢打斑冇轉過探頭,但斑其實有好幾種,又分深層同淺層,個探頭打到某啲斑,咁咪會見到有效,打唔到個啲斑咪一直存在囉,就算開幾大能量,打到塊面紅曬都冇用啦

別墅

牛牛牛牛 發表於 24-1-10 13:08
會唔會係打來打去都只係用同一個探頭?我見有JM講過佢打斑冇轉過探頭,但斑其實有好幾種,又分深層同淺層 ...

點解唔會轉其他頭幫佢打嘅,我自己打咗三次左右,都見到啲班淡咗好多

伯爵府

Stell1221 發表於 24-1-10 16:56
點解唔會轉其他頭幫佢打嘅,我自己打咗三次左右,都見到啲班淡咗好多

呢樣真係考起,可能加探頭打要加錢卦,但如果間嘢用得貴價機幫客打,唔明點可能用死一個頭打,打唔好啲客都唔會回頭啦

大宅

牛牛牛牛 發表於 24-1-10 13:08
會唔會係打來打去都只係用同一個探頭?我見有JM講過佢打斑冇轉過探頭,但斑其實有好幾種,又分深層同淺層 ...

唔知呀,次次都係打晒成塊面,彈彈下唔係好痛,打完一陣塊面少少紅

伯爵府

jojobobomami 發表於 24-1-11 12:47
唔知呀,次次都係打晒成塊面,彈彈下唔係好痛,打完一陣塊面少少紅

如果你講唔出有冇用多個探頭,應該係冇轉過啦,如果有換頭係唔同感覺

再咁樣都係打唔退所有斑,最多KEEP住美白嫩膚

禁止訪問

伯爵府

fafa豬bb 發表於 24-1-11 17:06
其實正常唔係一路打治療師或醫生都會同你講緊打緊咩頭咩?
我打開個間,轉咩頭打緊啲咩有咩作用都會keep ...

係啦,就算唔講解,轉探頭都會停一停SET嘢,同埋感覺都唔一樣嘅,所以我估佢係冇轉過

複式洋房

其實打完斑之後個護理都好緊要... 尤其是防曬,唔係出門前搽咗就夠,如果喺戶外隔幾個鐘就要補一次,防曬做得唔好既話,真係會容易又出返d雀斑...

男爵府

莎拉寶寶 發表於 24-1-12 16:27
其實打完斑之後個護理都好緊要... 尤其是防曬,唔係出門前搽咗就夠,如果喺戶外隔幾個鐘就要補一次 ...

即是斑斑底 始終都會出返

大宅

我之前都係去C記打斑,但又冇呢個問題喎
平時做好防曬,同埋有用下D貴小小嘅精華咁,一路都冇再出斑

伯爵府

2024勳章

之前未打清? 定係無做好防曬? 打完都要keep住用美白精華

別墅

粉紅天空 發表於 24-1-12 16:52

即是斑斑底 始終都會出返

應該係打得唔清
打清哂就唔會出番

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊