想生BB

跳至

首頁

尾頁

洋房

如題,我19年試過一次,week8照話係week 6嘅size, 無耐下食藥人流,諗住養好身子好快有。點知一直無消息,最後都係IVF,著床左成功有心跳!點知week 9被告知無左胎心,胎size 都係week6,兩次都係咁好接受唔到,ivf個醫生話係唔好彩,不過自己唔能夠相信兩次都唔好彩,想搵啲免疫力醫生check 下,請問有無JM有類似經歷同可介紹?

洋房

Venus0320 發表於 24-1-12 11:55
我就睇開大埔鄧淑娟醫生,或你可搵返近你的類風濕科醫生check,我都有免疫問題的,驗左搵到邊隻免疫問題後 ...

多謝你(emoji)(emoji)‍♀️可以問下你經驗要花很長時間治療嗎?

洋房

chelseywong 發表於 24-1-13 19:28
老實講香港根本無免疫醫生,要check最好去台灣/大陸。香港驗少少都過千,等要等兩三星期,點可能成日check ...

多謝你意見呀,你係指㫬香港係無睇呢方面嘅專科?而台灣好啲?但在港工作要定期follow up 好似有啲難道,請問係咪試過?可否分享經驗

洋房

willowchan 發表於 24-1-25 16:37
台灣好似都會幾睇免疫呢part, 會平過香港

Thx
純粹分享下
我嘗試入政府嘅掛性流產clinic
未睇佢已經抽左我26支血,放到佢哋個豬腰兜裝唔落,有一下覺得自己好可憐

洋房

chocolatey 發表於 24-1-23 00:26
深圳果啲信唔信得過?

我諗大家都無辦法,先至咩都願意試,搭車上深圳點都平過坐飛機去台灣 仲要唔止一次同唔係一日攪得掂

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊