自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

住戶依家知道每戶要自己用指定袋,咁寫字樓呢?好多時每個位都有個細垃圾桶,之後由清潔姐姐收集入大垃圾袋,咁4月1日後係咪唔可以咁做而要每個職員個垃圾桶都要放指定垃圾袋?另外公司又可唔可以為員工提供垃圾袋?因為話唔可以贈送比人

大宅

其實好睇你公司點做。
我公司話費時煩,直接買一個超大的指定袋收集所有同事的廢物。

子爵府

No113113 發表於 24-1-13 17:37
其實好睇你公司點做。

但好似大廈咁,都唔可以用大垃圾袋收集用戶垃圾,寫字樓咁做又會唔會唔得架?定係收起晒位啲細垃圾桶,係公司放1個大垃圾桶就算?

大宅

回覆樓主:

都想請教辦公室點做?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

公司管理處負責攪,加管理費就得

子爵府

schricky 發表於 24-1-13 17:52
但好似大廈咁,都唔可以用大垃圾袋收集用戶垃圾,寫字樓咁做又會唔會唔得架?定係收起晒位啲細垃圾桶,係 ...

我理解係,公司入邊啲職員就等於家人,唔理佢點樣放入垃圾桶,總之最後出公司門口就係一個大綠色垃圾袋就得。

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

schricky 發表於 24-1-13 17:08
住戶依家知道每戶要自己用指定袋,咁寫字樓呢?好多時每個位都有個細垃圾桶,之後由清潔姐姐收集入大垃圾袋 ...

其實寫字樓平時冇乜垃圾,除非叫外賣。有時我見啲清潔ee平時都係將幾個垃圾桶combine倒落一個度。所以我諗唔會用太多垃圾袋。(不過我公司人少
Childhood is journey, not a race.

子爵府

wtcys 發表於 24-1-13 18:48
我理解係,公司入邊啲職員就等於家人,唔理佢點樣放入垃圾桶,總之最後出公司門口就係一個大綠色垃圾袋就 ...

如果係咁都好啲

子爵府

是是但但 發表於 24-1-13 18:56
其實寫字樓平時冇乜垃圾,除非叫外賣。有時我見啲清潔ee平時都係將幾個垃圾桶combine倒落一個度。所以我諗 ...

我公司都係咁,就係唔知咁做會唔會違規

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

schricky 發表於 24-1-13 19:32
我公司都係咁,就係唔知咁做會唔會違規

我覺得唔會喎,唔通佢有人監控你一定要每個staff用一個垃圾袋咩?冇可能既事。而且啲垃圾又未滿,點解唔可以倒落同一個?
Childhood is journey, not a race.

伯爵府

回覆樓主:

我公司係管理處包掉垃圾
每日有管理處姐姐入嚟,幫每個位掉垃圾同吸塵,後樓梯嘅大垃圾桶,都係管理處包的,我們都仲未知日後乜安排

就算每個位有垃圾桶,但又唔係日日換袋,阿姐通常把細筒垃圾桶倒入大筒集合

水晶宮

真係冇咩垃圾 通常都係紙或紙皮 可以回收的

你哋公司有冇叫同事好清垃圾?

侯爵府

schricky 發表於 24-1-13 17:08
住戶依家知道每戶要自己用指定袋,咁寫字樓呢?好多時每個位都有個細垃圾桶,之後由清潔姐姐收集入大垃圾袋 ...

起公司裡面,佢check到先算

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

No113113 發表於 24-1-13 17:37
其實好睇你公司點做。

最簡單
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

wtcys 發表於 24-1-13 18:48
我理解係,公司入邊啲職員就等於家人,唔理佢點樣放入垃圾桶,總之最後出公司門口就係一個大綠色垃圾袋就 ...

我都認為係咁. 等於我屋企有兩個房,每個房都有放細垃圾桶,唔通我掉垃圾又要每個細垃圾桶都要用指定環保袋,全部放晒落大垃圾桶一次過掉. 屋企同公司都係私人地方,你咁都管到?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊